Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (599)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaměstnanci ropných plošin v Mexickém zálivu se báli zbytečně, Berg a jeho mančaft nejen že uctili památku jak se patří, ale navíc dokázali udělat biják tak, že strhne i pozorovatele na druhém břehu Atlantiku. Kdybych se snad někdy bál, že nebudu mít na chleba, stanu se režisérem katastrofických filmů v Americe, protože to by mi práce nedošla nikdy. Další předloha se děje možná právě teď a možná za to může stejný renonc, jakože jedna tlupa inženýrů namíchá špatný cement a druhá tlupa inženýrů to nepozná ani když na ně bliká červený světýlko. Jsou podle mě na světě těžší věci než zabránit průseru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|67%| Viděno v kině. Návštěvu kina jsem měl rozhodně v plánu. Po traileru jsem byl dost nabuzený a očekával jsem kvalitní snímek. Po shlédnutí můžu s klidnou duší konstatovat, že je to dobrý film. Kvalitní práce, žádné těžké, výrazné chyby jsem neshledal. Přesto mě to až tak úplně neoslnilo. Tento žánr mám rád a to i v novodobých snímcích. Téměř první polovina filmu se odehrává na vrtné plošině, sledujeme tu postavy atd. Rozhodně mě to nenudilo, ale nemělo to žádný náboj. Poté vypukne peklo a trvá až do konce filmu. Takže druhá půlka je spíše v pořádku. Jen jsem čekal bohatší scénář, více napínavějších scén, kdy se lidi navzájem zachranují atd. To zde rozhodně bylo natočeno, ale rozhodně ne takovým způsobem, který by vyhovoval mě. Možná, že si někdo bude myslet, že zbytečně kritizuji, ale znám lepší filmy tohoto žánru. Pochválit můžu, že je to natočeno dost realisticky, nic přehnaného tu není, já nečekal ultra mega akci, prostě mi to až tak moc neuchvátilo. Navíc první dvě minuty filmu jsou na facku – tam se jasně (pokud jste viděli trailer) dozvíme, že jedna určitá postava ve filmu přežije. Herecké obsazení je slušné. Mark Wahlberg a Kurt Russell to zvládli výborně. Ostatní v pohodě až na Johna Malkoviche, který se zde buď nehodil, nebo mi spíš nesmírně vadil. Hudba byla kvalitní. Úplný konec byl dobrý, uvěřitelný. Takže ještě shrnutí. Nelituji, že jsem to viděl, ale čekal jsem o něco více. Holt mi asi nevyhovuje Bergrův styl. Tomu režisérovi jsem zatím nepřišel na chut. Paradoxně se mi od něj nejvíc líbil film Vítejte v džungli. Bitevní loď byla děsná blbost a Na život a na smrt – slabý průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De facto předělávka Titanicu, kdy plovoucí vrtná plošina nahrazuje zaoceánskou loď, K.Russell kapitána Smithe, Wahlberg Jacka, Malkovich kru a Rose je doma na skypu.. Expozice trošku křečovitě uvede diváka do podstaty příběhu (plechovka coly, kravata v barvě poplachu, historka o sumci) a zároveň nekompromisně polarizuje postavy na bodré americké kovboje rodinného typu, kteří vždy ví, co je správné a jednoho slizkého šmejda s cajunským přízvukem, co by si pro cent nechal vrtat koleno i dno Mexického zálivu. Budiž, musíme někomu fandit a obří energetická společnost to už z principu být nemůže.. Jenže jsme tu kvůli katastrofě, že jo, a autor si nejspíš řekl, že když v Lone Survivor definoval nový žánr „War Porn“, je nyní čas na „Fire Porn“ a vy si v zajetí šíleného střihu občas rezignovaně říkáte, jestli to byl výbuch, nebo ví bůh. Dohrou se zpomalenými záběry zraněných, přeživších a brečících pak Berg už jen trapně vykradne sám sebe.. No nic, snad přijde i eko-hororový sequel Pomsta ropou nasáklých louisianských krevet.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ekologickou stránku příběhu si člověk musí odmyslet, protože ve filmu není zdaleka ani naznačena katastrofa mnohem většího rozměru než je zde, mimochodem hodně efektně, natočená zkáza Deepwater Horizon. Jedná se o následný těžkozastavitelný únik ropy, která zdevastovala nejen život na moři, ale i částečně i přímořské oblasti Spojených států. Asi si člověk umí spočítat, kolik živočichů přišlo o život v porovnání s těmi 11, kteří se nacházeli na vrtné plošině. Toliko fakta.... Film je precizní ukázkou toho, co vše se může posrat, když se to sere a co vše dokáží vedoucí pracovníci ignorovat v honbě za ještě větším ziskem. Nebo-li, kdo chce víc, nemá nic a průser na krku. Přiznám se že přestože Kurta a Marka rozhodně můžu, nejvíce jsem si vychutnával okamžiky před prvním výbuchem, kterou jsou skutečně adrenalínové a vidět tenhle film na velkém plátně rozhodně musí stát za to. Pro milovníky techniky pro změnu znamená, že se něco více dozví o samotné těžbě atd atd. 60% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)
  • Réžie sa mal pôvodne ujať J.C. Chandor, ale nakoniec k spolupráci nedošlo z dôvodu tvorivých nezhôd. (beso74)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama