Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (598)

verbal 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní dedy, manžel a Hrdina kapitalistické práce Marky Márk s přeukrutně správňáckým výrazem sveřepě potírá snahu Bezskrupulozního Parazita, největšího současného globálního dobra, o marinování makrel v Mexickém zálivu fosilní omáčkou Strýčka Sama. Počítám, že s takovou ve dvojce bude do půl pasu nahý vlastnoústně u pobřeží Lujzijany rozdýchávat v černém bordelu zmítající se alky, pulírovat vyvržené zapatlané tuňáky a dělat u toho TA-BLE-TY. Finální grilovačka je však opravdu skvostná, realistická a až korporátně škodolibě zábavná, akorát bych chtěl jednou vidět i realistické obsazení, tedy v hlavní roli místo reklamy na trenky Kálvina Klajna nesympatického otylého proplešlého strejce, co má doma místo Hadsnovic Katky hnusného porážkového tapíra, jak bylo patrné ze závěrečných fotografií. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,433,527Tržby Celosvetovo $121,790,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,884,822Tržby za predaj DVD v USA $8,008,199║ Je to až neuveriteľné ale konečne Peter Berg zvládol réžiu, samozrejme že to má pár múch ale tie sa dajú prepáčiť ako nádych nevyhnutného amerického pátosu. Hlavne že to tu až tak strašne nebije do očí a dokáže dramatizovať na tých správnych miestach. Ponúka veľmi výbušnú drámu, kde je fakt na čo pozerať a dokáže v divákovi vyvolať úzkosť, spokojnosť prekvapil. /90%/ ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tady přesně platí to pořekadlo „Kdo chce víc , nemá nic". I když, co to je proti tomu, že do vod Mexického zálivu proniklo bezmála pět milionů barelů ropy a narušilo to ekosystém na moři a také na souši v několika přilehlých amerických státech včetně hojně turisticky navštěvovaných destinací v americkém státě Florida. A jedinej trest, co britskej nadnárodní kolos BP zaplatí je pouhých dvacet miliard dolarů, což je výsměch za to, co udělali matce přírodě, tak bych je tam nechal koupat s celejma jejich rodinama, prasata kapitalistický a k obědu bych jim servíroval krabi a krevety, kteří se ještě do dnešní doby rodí s rakovinotvornými nádory. V britské energetické společnosti British Petroleum, která tuto havárii zapříčinila a to vše jen kvůli nenažranosti a většímu zisku a která je složena z pěti firem, které se soustřeďují na ropné produkty a to včetně námi dobře známých firem jako jsou Castrol, ARCO a zejména u nás hojně propagovaná firma Aral. To píšu zejména pro ty lidi, kteří nevědí na co jim slouží nohy a musejí jezdit autem a ještě podporovat tuto firmu, která měla ihned po této havárii shořet jak papír. A nakonec jako třešnička na dortu prej nejchytřejší prezident spojených sráčů amerických Podbarák Obama ani néé po roce obnovil těžbu na tomto území. Tak za to bych ho taky vykoupal s celou jeho rodinou v této libozní ropné kaluži, opičáka jednoho hloupýho nedomrdlýho s IQ bublajícího bahna. Jinak tento film byl tak dobře natočen, že jsem od něj nespustil oči od začátku do konce a to včetně romantické vložky věčně se svlíkajícího Markyho Marka a jeho Good Vibrations. Také Kurt Russell si zopakoval svoji ohnivou roli v dnes již legendárním filmu Oheň (1991), kde měl také co dočinění s velkým množstvím ohně a nepředvídatelných výbuchů. Občas mi to připomínalo americký katastrofický film Skleněné peklo a to zejména svou bezvýchodností. Ponaučení z tohoto snímku je, že nadnárodní společnosti se nezastaví před ničím, ať už jsou to takovéhle katastrofy na moři nebo kácení dešťných pralesů a to vše jen pro ten zisk a taktéž vidíme, že se jim nic nestane kromě miniaturní pokutičky a smutné na tom je, že jsou podporované liberálními prezidenty včetně parchanta Baracka Obamy, který dokonce dostal Nobelovu cenu míru. To fakt kroutěj svýma třema hlavama na dně Mexickýho zálivu pozůstalí karcinogenní ryby a asi si mezi sebou říkaj „Kam to ten svět spěje". Za reálný masakr podle skutečné události dávám zasloužených 80%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Podobné katastofy s globálnym negatívnim dopadom na prírodu sa budú opakovať do doby, kým zdravý rozum nezvíťazí nad chamtivosťou. Niekoľko zaújimavostí: Firma BP, ktorá bola za udalosti zodpovedná: Ušetrené financie nedodržaním protokolov: 125 tisíc dolárov. Škody na ľuďských životoch: 11. Finančné škody firmy: Súdne: 42 miliárd dolárov na odškodných, pokuta 18 miliárd dolárov vystavená USA + zákaz nových obchodných kontraktov s USA. Prírodné škody: 780,000 m3 oleja v Mexickom zálive, milióny rýb, živočíchov a rastlín mŕtvych či otrávených. Následky: Z ropného otvoru dodnes uniká olej - nepodarilo sa ho úplne uzatvoriť. Ryby majú v okolí katastrofy 6x vyššiu úmrtnosť, než predtým. Čistenie oceánskeho povrchu ešte stále trvá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ekologickou stránku příběhu si člověk musí odmyslet, protože ve filmu není zdaleka ani naznačena katastrofa mnohem většího rozměru než je zde, mimochodem hodně efektně, natočená zkáza Deepwater Horizon. Jedná se o následný těžkozastavitelný únik ropy, která zdevastovala nejen život na moři, ale i částečně i přímořské oblasti Spojených států. Asi si člověk umí spočítat, kolik živočichů přišlo o život v porovnání s těmi 11, kteří se nacházeli na vrtné plošině. Toliko fakta.... Film je precizní ukázkou toho, co vše se může posrat, když se to sere a co vše dokáží vedoucí pracovníci ignorovat v honbě za ještě větším ziskem. Nebo-li, kdo chce víc, nemá nic a průser na krku. Přiznám se že přestože Kurta a Marka rozhodně můžu, nejvíce jsem si vychutnával okamžiky před prvním výbuchem, kterou jsou skutečně adrenalínové a vidět tenhle film na velkém plátně rozhodně musí stát za to. Pro milovníky techniky pro změnu znamená, že se něco více dozví o samotné těžbě atd atd. 60% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama