Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (477)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Elixír ryzí pozitivity, s (na svou dobu) úžasnou animací, tentokrát pečlivě vyšpekulovanými reáliemi, sympatickou hrdinkou, jejíž fyzická podoba dost odpovídá typické Polynézance a ne panence Barbie/princezně Else, a - především - dechberoucí hudbou včetně písní. Ty dokonale "přihrávají" sílu té které scéně, ať jde o vyjádření Vaianiny touhy následovat předky na moře, o Mauiho samožerskou etudu, nebo tak trochu děsivého obrkraba. Každá z nich je stylově jiná a opravdu jsem si je užíval. Hluboce smekám před Robinem Králem, který převedl původní texty do češtiny, protože se opět podařilo, že - podobně jako u Ledového Království (včetně dvojky) - české verze si vůbec nezadají s původními. Na čemž mají zásluhu i čeští herci/herečky/zpěváci/zpěvačky, že ano;) Zpátky k filmu: Vaiana je pro celou rodinu, dozvíte se něco o historii a legendách tichomořských ostrovů, nasmějete se nejenom praštěnému kohoutovi, občas vám maličko zatrne, a možná i nějaká ta slza ukápne, zvlášť pokud máte doma nějakou potenciální budoucí objevitelku:) A to všechno uteče jako nic. "Já jsem Vaiana z Motonui!" Naprostá pecka, 90%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem žádný animovaný film neviděl. Na Moanu jsem dostal doporučení letos v létě v zoo. A to jen proto, že jsem řekl, že mám rád Dwaynea Johnsona. Po zhlédnutí musím říct, že je dobře, že jsem dostal takovýhle tip. Kdo by to byl řekl, že jednu z nejlepších rolí za poslední roky bude mít The Rock v animovaném filmu, kde bude zpívat? První půlka Moanu mi přišla trošku zdlouhavá a příběh má strašně dlouho předehru. Pak se to ovšem zlomí, a zbytek filmu mě neskutečně moc bavil. Příběhově, animačně, hudebně, humorně i emočně. Johnson prostě nemůže zklamat a jeho Maui je skvělý. Rozhodně je to postava stvořená přímo pro něj. Navíc naanimované je to vážně bezva a hudba vždy dělá z filmu jiný film. A ta hudba u Moany je skvělá. Myslím, že za dlouhé roky má animovaný film báječný soundtrack. Další stránka je humor a ten tu taky neschází. Takže za mě ano. Fungovalo to a určitě si to pustím někdy znovu. "You're Welcome" (80 %) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě velká nuda. A blbost. Namachrovanej debil, kterej si povídá se svým tetováním, udělá debilitu, kvůli které umírá svět. Namachrovanýmu debilovi je to ale jedno, tak na opuštěném ostrově dál dělá namachrovanýho debila. Když za ním přijde Moana, aby mu řekla, jakej je namachrovanej debil a jakou debilitu udělal, tak namachrovanej debil řekne, že napravit debilitu by bylo moc nebezpečné a že mu Moana nejdřív musí pomoci získat zpátky namachrovanej debilní hák, jinak jí nepomůže. A tak dále a tak dále... Poučení pro děti? Klidně se chovejte jako namachrovaní debilové a dělejte debility, on to už za vás někdo vyřeší...(?) 20% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem "Vikingů jižních moří". Jejich námořnické a navigační schopnosti byli úžasné. Výpravy, které podnikali, byly sice občas z nutnosti (přelidnění na domovském ostrově) a pokud byly do neznáma, zdaleka ne vždy končily happy endem, ale přesto mají moji úctu a tento film jim v dost věrné atmosféře vzdává hold. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tuctová Disneyovka se lehce vymyká z průměru krásným zobrazením oceánu a zejména tvárnosti vody. Naopak, podmořský svět je odbytý. Potěší vtipná komunikace prostřednictvím stylizovaného tetování. Kromě toho nabízí příběh jen průměrný a stokrát viděný děj o iniciační cestě, pěknou přírodu a typicky podbízivou animaci. Hlavně v první polovině děj zdržovaly nudné písničky bez pořádné choreografie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Aby filmaři vytvořili věrohodnou noční oblohu, oslovili astronomy a ti jim pomohli zjistit, jaké hvězdy mohly být před 2 000 lety vidět na obloze. (CrypzzXD)
  • Ve filmu se objevil odkaz na dřívější Disney snímek Velká šestka (2014), a to konkrétně ve scéně, kdy se objeví válečníci Kakamora, kde jeden z nich má totožnou kokosovou masku jako tvář Baymaxe ze snímku Velká šestka. (P. J. D.)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama