Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (477)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z top 3 animáků loňského roku. Disney se opět vrací na trůn a hezky po vzoru Pixaru (ten John Lasseter v titulcích nebude náhoda) rozšiřují svoje univerzum různými camei (nezapomeňte na potitulkovku). Ztělesněním a hlavní důvod proč mě film přilákal dávno před premiérou je samozřejmě the Rock, který své filmy rozhodně umí prodat a své diváky si vždycky najde. Moana (díky staré italské pornohvězdě v Evropě známá jako Vaiana) je film vskutku nádherný, dobrodružný, v potřebných chvílích dokáže neuvěřitelně udeřit na hlavičku a z několika skvěle natočených scén jsem měl vyloženě husinu. Mauí je takový mix Dwayna a IZe a je skutečně vidět, že se s tímto slavným hercem počítalo od začátku, jelikož v pohybech těla i obličeje jsem jej poznával a i když si troufám tvrdit, že lidi co to předem neví, tak ho ani ve filmu nepoznají, bez něj by to byla půlka této smyšlené postavy. Dabing si Johnson neskutečně užívá a dokonce vysřihne i chytlavou písničku, kterou je radost si poslechnout i po skončení tohoto poměrně atypického animáku. I tato Disneyovka je samozřejmě muzikál a soundtrack je rozhodně hravý a jistě se na iTunes dobře prodával. Ačkoliv mě film nedokázal úplně pohltit a dokoukával jsem ho natřikrát, minimálně několik scén z filmu a naprostý závěr jsem si skutečně vychutnával a v budoucnu ještě filmu šanci určitě dám...8/10 ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Tradicne pojata Disneyovka s prilis jednoduchou zapletkou, mnozstvom pesniciek a otravnymi akoze vtipnymi zvieratkami. Proste film idealny pre divakov, ktori zboznuju Levieho krala a dalsie stare Disneovky. Mne sa tento typ rozpravok nepacil ani ked som bol maly a ani Moana mi nesadla a v polovici som to vypol. Ovela radsej mam moderne dynamicke CGI rozpravky typu Wreck-It Ralph, Zootopia alebo Secret Life of Pets. Rozhodne nie nieco v com sa nonstop spieva. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, prečo som to tak dlho odkladal, možno to je tým tichomorským kultúrnym prostredím, ktoré je pre mňa málo lákavé, no všetky obavy v tomto smere boli zbytočné. Príbeh je výborný, zaujímavý a plný vtipných scénok. Užijú si ho ako deti atak aj dospelí, k tomu treba prirátať na pohľad peknú grafickú stránku a výbornú hudbu. Slušný nadpriemer a veľká spokojnosť k tomu. 80/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $248,757,044Tržby Celosvetovo $643,331,111Tržby za predaj Blu-ray v USA $96,125,817Tržby za predaj DVD v USA $43,487,557║ Graficky opäť od Disney parádička, postavičky fajn, možno dej mohol byť zaujímavejšie vystavaný. /videl v kine: 75%/ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ono dnes je už veľmi ťažké priniesť nové téma a nové prostredie ako do filmov, tak i do zahusteného trhu animákov. Moana plní obe aspekty bravúrne, a i keď je tá rozprávka niečim divne nekonvenčná a parciálne úchylná, je pozitívnym zjavom z Disney dielne. --- Bezkonkurenčne najhoršie zaspievaná Disney rozprávka, na ktorú si pamätám, samozrejme, s výnimkou hlavnej predstaviteľky Moany - ústredná pieseň je naviac melodicky veľmi podarená. Ps: Celú dobu som sa modlil, aby sa dve hlavné postavi nedali dokopy :D ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Jméno Moana znamená v maorštině a havajštině oceán. (Kiisaki)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama