Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (477)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Standardní novodobý Disney - hezké písně, subverze klasických trop souběžně s jejich doslovným plněním, animace zase o krok dál a pár roztomilých postaviček navíc, aby se rychleji prodával merch. Stejně jako Coco, kterou jsem viděl nedávno (a se kterou to sdílí podezřele mnoho dějových prvků, i když Moana vyšla dřív - counterargument: nyní i mexičtí hošíci se mohou cítit jako Disney princezny), je to takové best-of, ale zde si nemohu uměle ke kvalitě přičíst snadnost vžití se do hlavní hrdinky a její motivace. Naopak si snadno můžu odečíst pár bodů za několik plot holes a pořádnou nálož deus ex machinas. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, prečo som to tak dlho odkladal, možno to je tým tichomorským kultúrnym prostredím, ktoré je pre mňa málo lákavé, no všetky obavy v tomto smere boli zbytočné. Príbeh je výborný, zaujímavý a plný vtipných scénok. Užijú si ho ako deti atak aj dospelí, k tomu treba prirátať na pohľad peknú grafickú stránku a výbornú hudbu. Slušný nadpriemer a veľká spokojnosť k tomu. 80/100 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

56. celovečerní Disney Polynéská odyssea s holčičí hrdinkou? To je samozřejmě velmi dobrý nápad na Disneyovku. Zprvu jsem tomu sice moc nevěřila, ale ty klasické atributy je třeba stále aktualizovat a pokud se dařilo tomuhle trendu už od Ariely, není důvod aby Moana / Vaiana nefungovala. I ona je teenka bez bázně a hany, i ona má dvojici oblíbených zvířecích kamarádů, i ona je odvážnější než mnohý dospělák v jejím okolí. Je mrštná, má čisté srdce a ty nejhezčí oči. A samozřejmě miluje svou babičku. Což je dobrý vzor pro pišišvory. Ve výsledku je to další film, který má šanci zdomácnět. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Protipól k "Frozen", nikoli však kvalitou. Nádherná animace, neobvyklé prostředí, parádní chemie mezi ústřední dvojicí a naprosto kouzelné písničky. "How Far I'll Go" je to nejkrásnější, co jsem za poslední 3 roky v animáku slyšela. A propos, opět palec nahoru za český dabing - nejen za vybrané dabéry, ale především za věrně přeložené texty písní.;-) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Komentář s vývojem hodnocení! Naprosto skvělá muzika. Je to v podstatě ten klasický disneyovský animák, který je vlastně animovaným muzikálem, a aspoň tři čtyři songy mi utkvěly v paměti velice. Samozřejmě vede povznášející a krásná popová věc jménem How Far I'll Go, která je v podání Auli''i Cravalho opravdu skvělá. Ačkoliv podobně pěkně to zpívají ve všech jazykových úpravách, na youtube je na to moc hezké video. Už jsem si ten song za poslední den pustil asi desetkrát a furt si ho musím zpívat. Verze od Alessia Cary, která je v titulcích, je pak pro mě o dva řády níže, neboť jsou tam ty pseudo soulové a RnB manýry ála Beyoncé a veškerá síla melodie je tak zničena. Hudba by mi to málem vynesla na čtyři hvězdy, ale opravdu hodně těsně musím dát tři (dokonce jsem dělal komentář, kde jsem obhajoval, že dávám čtyři! ). Dějově je totiž takové moc fádní. Prostředí je ale perfektní, Maui je vtipná postava, ještě lepší slepice. Ale prostě když se na to tak podívám kolem a kolem, tak nebýt muziky, tak se trochu nudím. Zvláště úvodní dvacetiminutovka mě nepřesvědčila. Závěr je takový podivný (boj vůbec nemusel být že). Je to prostě taková pohoda na voru, kde většinu času divák stráví špičkováním mezi Mauim a Moanou. Jako dobré no. Ale soundtrack je v nejlepší tradici legendárních Disneyovských spektáklů a vidět tohle v osmi letech, tak na tenhle film asi nedám dopustit. No nic, pustil jsem si po jedenácté How Far I'll Go a dávám čtyři a nebudu nikomu nic vysvětlovat! You are welcome :-) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu se objevil odkaz na film Život brouka (1998), a to v části, kde si Maui na lodi procvičuje přeměny. V jeden okamžik se změní na brouka. (Maca1245)
  • Lalotai – říše příšer, je místo plné fantazie pod mořským dnem. Jeho jméno vzniklo na základě polohy – v polynésštině znamená Lalo pod a Tai znamená moře. (CrypzzXD)
  • Ve Francii změnili jméno filmu na Vaiana. Důvodem byly případné právní spory, protože ve Francii (a některých jiných státech Evropy) je jméno Moana zaregistrováno jako obchodní značka. (Harroc)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama