Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Krista pána. Totálně okopírovat BlairWitch, přičemž se z předlohy vyberou ještě ty jakože nejvýživnější scény, aby to zkrátka odsejpalo, -(co na tom, že tím zcela zmizí ta zcela zásadní, postupně budovaná atmosféra zmaru, kdy se hrdinově den po dni točí dokola v bludišti hrůzy.)- to dokáže, pane Česáku, každej blb. Akorát by ho to nenapadlo, protože nechce sbírat u diváků takto bodíky z kategorie nejlacinějších. Kdybyste tu "inspiraci" aspoň dopředu přiznal. K čemu je, že tento mustr lesního bubáka točený na kameru dvěma slaboblbými bytostmi, zkrátka funguje, když z hlediska autorského jste nepřinesl ani hovno? Ani náznak nějaké vlastní nápaditosti, jen zmermomocnění dávného vzoru. Jinak doporučuji shlédnout na yt ty debilně oslavné komentáře náctiletejch piček a bohužel i kokůtků, kteří se tam vyznávali z toho, že nemohli ten den zabrat, nebo se ptali, zda je Káťa opravdu po smrti. Jak výstižné. Bohužel, jak vidno, i na CSFD se najdou velice nenároční velebníčci. 20% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Študentský projekt ,ktorý presne poukazuje na fakt ,že od doby ,čo Blair Witch zažil svoju premiéru uplynuli už dve dlhé desaťročia ,doba sa zmenila a dnes si takúto urban legendu dokáže lacno spraviť kdejaký magor...tu to ale moc neplatí. Je to tým inšpirované ,ale zároveň je to veľmi originálne ,dobre spracované a hlavne je to o kompletne niečom inom. Je iné niečo ukradnúť a je úplné iné sa niečim inspirovať a spraviť to lepšie. Tu platí druhá možnosť. Takýchto študentov filmových škôl tuzemská filmografia potrebuje... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tragická práce s nahodilými lekačkami, při nichž úřaduje předimenzovaná zvuková stopa za sprostým účelem ryze infarktového efektu. Jinak ale nezapřu, že jsem se bál víc než u novýho Blair Witch, mrazilo mě taky pravidelně, no a atmosféra se tvůrcům celkově dost povedla. Úsměvná amatéřina co neurazí. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Noci filmových nadějí. Herecký výkon byl naprosto otřesný a jen těžko uvěřitelný, kdy zejména u rozhovorů ve vesnici byla vidět nalinkovanost. A samozřejmě, nemluvě o až recitačním projevu hrdinek. Nicméně jedno výborné je a to atmosféra. Jen zase bohužel, inspirace Blair Witch projektem byla tak velká, až se to dá považovat za její kopii. Ale jak říkám, atmosféra hutná, sám jsem se držel opěradel jak šílený a očekával, kdy se leknu. A lekl jsem se. Na studentský kraťas tedy slušné. Jen bohužel, kdyby to nebylo místy jak přes kopírák... I když jaksi děsivější. 64% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to atmosférický kraťas s místy super kamerou (záběry na les a začátek), hezkými zvuky (až na pár vyjímek) a s dobrou lokací. Na druhou stranu je to jen tuctové found footage žvanění, bloudění a zmatené mávání kamerou. Ale je to tuzemák a hodně dobrý tuzemák. Je tam sice pár slabých momentů a laciných lekaček, ale párkrát jsem měl dlaň před ksichtem. Konec byl hodně z ruky, odfláknutý a nechápu střihy na rozhovor s Lucií, naprosto zbytečné. Ve výsledku ale hodně dobrý počin. 4* a.k.a 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Orlické Záhoří simulovaly rozsáhlé lesy v okolí Hradce Králové. (jiri.cesak)
  • Náklady filmu byly velmi malé, jak uvádí režisér filmu Jiří Česák, všehovšudy to byly asi 4 000 korun. (Allica)
  • Ve scéně, kdy postava Lucie dojde do opuštěného domu, vyjde až na půdu, kde se natáčel dřívější film Jiřího Česáka Čertův mlýn (2014). Z natáčení je tam vidět ještě nůše. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama