Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (71)

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Ve spoustě věcech se to od prvních dvou knih značně liší (viz článek zde a zde, jsou oba v angličtině), ale to nemění nic na tom, ž seriál je to skvělý ačkoli samozřejmě není pro každého. Nedosahuje kvalit seriálů adaptovaných podle knižní předlohy jako například Hra o Trůny, ale má svoje vlastní kouzlo. Ono s adaptacemi podle knih je to dost těžké ať už jde o filmy nebo seriál. Vždy se budou v něčem zásadně lišit, nikdy nebudou na chlup stejné a nikdy nebudou úplně všichni spokojení. Ale já prostě tyhle malé (někdy velké) rozdíly miluji. Miluji, když se adaptace (ať už filmové nebo seriálové) v něčem liší takže mě vždy dokážou něčím mile (občas nemile) překvapit. Za mě 5 hvězdiček. Mimochodem to srovnávání s Harry Potterem jsem čekala, však sám autor knih na Harryho Pottera podobně jako samotný seriál dost odkazuje. Ale knihy o čarodějnických učních tu byli ještě před Rowlingovou a budou následovat i nadále - a to říkám jako velký fanoušek Harryho Pottera. Kniha i seriál jsou velmi odlišné, takže se nenechte zmást a neodsuzujte to jen protože tomu lidé dávají nálepku Harryho Pottera. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Je tu potencial. Magicians pusobi uplne jinak nez zbytek soucasne fantasy produkce, maji slusny scenar i postavy. Co je mozna (dost) riskantni je fakt, ze hlavni hrdinove nejsou az tak libivy dobraci jak se v zanru obvykle ocekava. On je docela sebestrednej povysenej hajzlik, Ona zase zavyslacka co pro davku (magie) udela lecos. Na druhou stranu je tahle vzpoura proti zanrovym klise spestreni. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Představte si moderního křížence mezi Harry Potterem a Letopisy Narnie a máte The Magicians. No ne na každého bude tahle kombinace fungovat, ale já mám rád obojí a tak mi to zřejmé vykrádání ani tak nějak nevadilo. Po pozření pilotu jsem si i myslel, že by to mohlo být zajímavé, mít to atmosféru a že hrdinové nejsou úplně marní (v tu chvíli bych tomu dal hodně silné 3*). Po 3 dílech jsem se však dostal k tomu, že se nudím, Quentin a jeho naříkání o tom, jak je magický svět jeho všechno začíná být až nepříjemné a ta jeho bývalá kamarádka, která mě ze začátku zaujala, se začíná chovat taky dost divně. Prostě jak jsem si říkal, že obsazení je docela sympatické, tak bohužel chování jednotlivých postav působí díl od dílu víc nepříjemně. Proto skončím po 3. díle, kdy tam dokážu ještě najít pár positiv, než abych riskoval, že se i tak slabý současný dojem ještě zhorší... 3,5/10 ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

ER 

všechny recenze uživatele

PLatí pro i. sérii....Kouzla jsou moc fajn, ale tady,ač nerad, dávám horší "známku". Hlavní problém je v infantilnosti řady postav, které jsou vysokoškolského charakteru,ale chovají se spíše dětinsky. Rozpolcenost scénáře, který si neví rady se zápletkou ala Harry Potter a spoléhá na magii je očividná.Ano, je tady pár silných momentů, ale po nich vždy následují hodně slabé. ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)
  • Předloha poskytuje pohled na Quentina (Jason Ralph) v 17 letech, zachovalo se tak prostředí, ale celkový obraz je přizpůsoben o periodu 3 až 5 let. Coldwater se tedy nechystá nastoupit na vysokou školu (undergraduate), nýbrž pokračovat ve studiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama