Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vážení cestovatelia, čo takto skúsiť (palec hore tomu kto vymyslel ten pojem) vražednú turistiku (only in USA)? __ A keď už sa v tej Amerike blížia voľby, tématicky som sa vrhol na tretiu Očistu, ktorú len ťažko zrovnávať s hororovo poňatou prvou časťou, ale určite ju môžem a chcem zrovnať s dvojkou, ktorá bola taktiež skôr akčnejšia než desivá, ale narozdiel od dvojky tretí diel nepostrádala zmysluplnosť, napätie a originálne scény, pričom jej postavy boli určite výraznejšie než tie, ktoré sme mali možnosť vidieť v časti minulej (dokonca aj Frank Grillo ma neiritoval). Možno keby sa film časovo skrátil na takých 90 minút, dám ešte hviezdu navyše, pretože aj keď nie je The Purge: Election Year žiaden zázrak, celkom slušne som sa bavil. P.S. až ku koncu, keď si Elizabeth Mitchell dala dole okuliare, som si uvedomil, že sa jedná o Dr. Juliet Burke zo Stratených. Už začínam chápať, ako je možné, že Clarkovi Kentovi stačili obyčajné okuliare na skrytie jeho pravej indetity. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Stejně sračkovité jako dvojka, nicméně s jedním kulantním estetickým vytuněním. Já vím, asi to bude znít kapku gerontofilně, ale ještěže je Mičlovic Bětka i v jejich šestatčtyřiceti taková Vulva dei (pro klasicky nevzdělatelné pozn. překladatele: „Boží kunda“) a totálně katalogová MILFka. Teď docela váhám, jaký vhodný verbální kvantifikátor použít, aby to vstřebali i všichni ti erudovaní filmoví teoretikové, co to oproti vynikající jedničce procpali do červených čísel. Nuže, tak to opět zkusíme vědecky. Těch nezáživných, nudných, špatně natočených a omšelých pasáží je tam prostě pokokot, a vůbec bych se nebál sáhnout ani k daleko sofistikovanější terminologii a prohlásit, že až tři piče. Naštěstí se však dá v tomto pokračování během nich docela slušně zabavit přemítáním, jak nejúčinněji Bětušce zamlžit ty její SEKSY yntelechtuální brýle, přeleštit kastli a co nejefektivněji vystříkat dutiny, aby už dále nekorodovala a zůstala pořád tak atraktivním materiálem pro každý autobazar. Neméně povznášející je také přemýšlení nad praktickými dopady onoho zde vizuálně vcelku zkurveného primárního nápadu. Taková představa brutální předvolební očisty Pičího hnízda od samozvaných „poctivých“ maďarských miliardářů vyloudí jednomu na tváři stejně lascivní úsměv. Marginální efekty takového počinu by byly nesporným přínosem pro lidstvo. Jen si představte svět bez řepkou zasviněného půdního fondu, registračních pokladen a kontrolních hlášení, svět, kde si člověk v klidu zahulí u piva a kde by evropské dotace opravdu končily ve veřejně prospěšných projektech a nesloužily jen k tomu, abychom tu záhy všichni žrali jen amarouny od Trikatela. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No jak už jsem psal u předešlého dílu, který byl 5* krvavou peckou ( první díl 3* ), tak jsem čekal, že třetí díl bude stejná bomba a ono hovno. Co to jako kurva bylo ? Kde byl ten masakr ? Celý film se točí jen kolem jedné pičky, Frank nic nepředvedl, vraždy ... vraždy ? už teď si žádnou nevybavím (nebo žádná pořádná nebyla). Obrovské zklamání. Doufám, že touto sračičkou je série uzavřená. (EDIT: POZOR, TOHLE JE JEŠTĚ KOUKATELNÝ, OPROTI ODPADNÍ ČTYŘCE !) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a nikomu jinému, bůh ji žehnej.........ahh sem dojat, sem dojat že sem mohl i tento rok očistit, že sem veškerou agresi mohl vyventilovat a navštívit tento film. První očista je prostě jeden z mála, povedených home invasion, takových tu moc neni, no asi deset. Dvojka je zase šílená jízda, která však doplácí na to že má až moc postav, takže Grillo je odsunut někam na třetí místo. Aaa trojka, trojka je je jako dvojka akorát na steroidech a adrenalinu zároveň, jo takový to je monstrum. Je tu mnohem víc akce, víc zvráceností, víc magorů, víc bizarností a taky víc postav. Ale narozdíl od dvojky, má trojka chytřejší scénář a taky je o kousíček delší, což je hned znát. Je škoda že se Grillo, tady musí dělit o film s tuzemským prodavačem, mexickým nádeníkem, s kdysi známou vražedkyní a taky s odbojem, však je mu a té sexy senátorce je věnováno mnohem více prostoru. A to je prostě skvělý, jednak sexy senátorka neni idiot, jak už to bývá zvykem, a tak má Grillo víc prostoru na akci. Hodně se tady střílí, občas nějaká ta rychlá ruční likvidace, všechno přehledně a choreograficky natočené, takže i tady je posun k lepšímu. Je tu kotel zvráceností, všeho druhu, takže labužníci si přijdou na své, od useklých hlav až po rozdrcená těla. Ti v kostele byli správně šílení a šel z nich strach, to byli magoři číslo jedna. A třešničkou na dortu téhle zvrhlé a bestiální noci, je že Grillo dá naprosto famozní nožovanou s vytuněným náckem a to je prostě Očista. Tak a teď si jenom počkám na další rok abych se mohl znovu očistit......a kdoví kde to bude příští Očista, jelikož nad očistou už neni kontrola. Kdoví co se z toho nakonec vyklube, třeba taková očistná apokalypsa, kdo ví..... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Carmen Ejogo dostala ponuku zopakovať si rolu Evy Sanchez z predošlého dielu Očista: Anarchia, odmietla to však s odôvodnením, že je čas skúsiť nové veci. (beso74)
  • Natáčalo sa vo Woonsocket, štát Rhode Island, USA. (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama