Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva roky po skončení Očisty, počas ktorej chcel Leo Barnes (Frank Grillo) zabiť vraha svojho syna, nastáva rok prezidentských volieb v USA. Medzičasom sa stal šéfom ochranky senátorky USA, ktorá sa snaží po svojich osobných skúsenostiach dostať na čelo krajiny a zrušiť Očistu. Proti nej však stojí silná politická skupina New Founding Fathers of America, ktorá si z Očisty vytvorila kultovú záležitosť. Počas Očisty sú každoročne ohrození tí najchudobnejší a najbezbrannejší, takže je pre nich senátorka tým najvhodnejším kandidátom. To si však uvedomujú aj hlavy štátu, a tak sa senátorka stáva hlavným cielom tohtoročnej Očisty. - Najprv musím uznať, že som od The Purge: Election Year očakával niečo iné. Sklamalo ma hlavne to, ako málo tvorcovia pracovali s maskami. Tie kolovali po internete už mesiace a ako profilové obrázky ich používali aj ludia, ktorí sa o žáner horor vôbec nezaujímajú, takže keď si uvedomím, že tie masky boli počas celej Očisty len v dvoch záberoch, som velmi sklamaný. Inak som však spokojný a The Purge si aj v treťom pokračovaní udržiava vysokú úroveň a popiera frázu o tom, že pokračovania sú vždy horšie ako prvý film, ktorú tu obrovské množstvo idiotov neustále používa. Frank Grillo si v poslednej dobe upevňuje svoje miesto ako hororový herec a charizmatická Elizabeth Mitchell u mňa v tretej časti sprostredkovala rovnakú úlohu, akú v prvej časti Lena Headey. Scenár sa zdal byť v niektorých miestach dosť zmätený a nelogický, ale nebol zlý a tvorcovia aj v tretej časti dokázali prísť s novými nápadmi aj zvratmi, aj keď sa táto časť trochu odchýlila od klasickej tematiky Očisty a viac sa zameriavala na zobrazenie politického zázemia. Brutality tu je opäť dosť a som rád, že bol opäť prijatý ranking R, takže môžeme vidieť vela krvi. Môj oblúbenec Nathan Whitehead svojimi hororovými hudobnými kompozíciami vôbec nesklamal a zaujal ma hlavne ten teenage song, ktorý hral v aute mladým dievčatám a hodil sa sem úplne perfektne. U The Purge sa dá nájsť mnoho chýb, ale ja sa na to z tohto uhla pozerať nebudem. Radšej ocením výdrž tohto tímu a fakt, že režisér to po druhej časti mohol vzdať a s obrovskými zárobkami utiecť k iným nezmysleným žánrom. On však vytrval a opäť priniesol niečo, čo je pre niekoho len ďalšou vyvražďovačkou bez hlbšieho zmyslu, ale pre mňa osobne jednou z najvyrovnanejších hororových sérií, ktorá sa v každej časti snaží priniesť niečo nové a snaží sa neustále postupovať ďalej. + herec z The Purge: Anarchy a Demonic + herec z Final Destination 4 + herec z The Shortcut + herec z The Purge, As Above, So Below a The Purge: Anarchy ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Očista se od hororu drží tak daleko jako vegouš od stánku s masem, takže nám zůstává akční film a navíc ukázkově rasistickej ale tentokrát obráceně. Dobrá jsou zde dva bělásci co jsou kladní - senátorka a její ochránce, notoricky známej Grillovací Franký , kterej to kosil ve dvojce - ale zbytek kladných hrdinů jsou všichni do jednoho černý huby a naopak všichni záporáci (až na jednu čubku) jsou vápenky. Senátorce se navíc nedá fandit ani po zpackané lobotomii jelikož větší píču jsem už dlouho neviděla. Černoušci zachrání její bílou prdel a co senátorka zažvatlá? ,,Díky za záchranu, ale chci vám říci, že jsem proti Očistě a neschvaluju co děláte, takže až mě zvolej tohle se bude řešit. Já být ten mr. Bubu tak jí mrdnu kulku do hlavy. Bubu se ale ovládá a to natolik, že když pak senátorka je razantně proti tomu, aby zabili chlapíka, co jí chce zabít, tak to už ani neřeší. Frank vypadá, že začíná usilovně uvažovat o tom, že senátorku oddělá sám, jelikož každé její debilní rozhodnutí stojí hodné bubáky více a více životů a jako bonus Frank má víc a víc podlitin. To vše jen aby ta kráva byla spokojená stále hlásajíc, že i vrah má právo na život. Záporáci jsou extrémně o hovně, jedna negerská čubka s účesem jak Mickey Mouse co v afektu vyřvává, že chce čokoládovou tyčinku, debilní politik co si hraje na drsňáka i když umí úplný hovno, šéf jednotky žoldáků co umí druhý hovno a hraje si na ještě většího drsňáka a "kněž" co zcela určitě čistí komíny každému chlapci v kostelním pěveckém sboru. Akce je krvavá asi tak jako v každém béčkovém akčním filmu takže na gore zapomeňte, na napětí taky a pokud chcete zažít u tohohto filmu mrazení v zádech tak se polejte studenou vodou a vlezte si před větrák. DeMonaco začíná míchat hovno ve vodě a říká tomu omáčka... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzestupné kvality série jsou napotřetí završeny nadstandardní žánrovou podívanou, v níž DeMonaco utahuje šrouby ve všech možných ohledech, tudíž dává k dobru sice klišovitý, ale smysluplný děj, který hrdinům opravdu zatápí, dovede hrát na několik zdánlivě nesouvisejících rovinách, aby je umně spojil, a především láduje diváky slušnou porcí detailního gore, kdy nemá problém v plném záběru střelit do ksichtu i ženskou. Jasně, žánrová šablonovitost a předvídatelnost zůstává, ale přidaná hodnota v podobě až psychedelicky bizarních výjevů, nekompromisního boje „black trash“ a White power bojůvky, to spolu s umanutým Frankem Grillem posouvá o dost výš. V takhle slibně rozehrané partii bych si možná opatrně řekl ještě o jeden díl. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Takhle ne! Po rozporuplné jedničce a fajnové dvojce přichází třetí díl, od kterého jsem čekal, že naváže kvalitou na dvojku, která mile překvapila. Bohužel toto bylo dějově špatné. Hon na "tu otravnou z Lostu" mi vůbec nesedl. Sice chápu, že tématika této série úzce souvisí s politikou, ale postavit na tom celý film, nebylo podle mě úplně šťastné řešení. Navíc s tou otravnou americkou korektností. 45% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 79,2 milionu dolarů, celosvětové pak 118,6 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy dívky, které přijely k obchodu v autech obalených vánočními světýlky, srazí sanitka, je vidět, že jedné z nich spadnou z nohou boty. Když se však změní pohled kamery a ona leží, boty má opět na sobě. (hansel97)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama