Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku - Série 2

(série)
USA, 2016, 9 h 12 min (Minutáž: 50–59 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hudba:

Dominic Lewis

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, Rufus Sewell, Cary-Hiroyuki Tagawa, Joel de la Fuente, DJ Qualls, Callum Keith Rennie, Brennan Brown (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (29)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribudli nejaké “nejasnosti” a zopár záhad, ktoré navnadili. Nepadol som z druhej série na riť, no musím uznať, že je príbehovo lepšia ako tá prvá, pričom vďaka vývoju deja otvorila viacero tém, na ktoré divák proste bude chcieť poznať odpovede. Dáme šancu aj tretej. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna mě velmi potěšila. Měl jsem obavy, že by mohlo dojít k podstatnému zhoršení proti první sérii, což se u seriálů často stává, ale i přes některé slabší momenty jsem nakonec velice spokojen. Jak už jsem určitě někde napsal, téma seriálu je mi velice blízké, scénář je výborně napsaný a skvěle zachycuje propastné rozdíly mezi oběma velmocemi. Z herců bych chtěl jednoznačně vyzvednout Rufuse Sewella, těšil jsem se na každou scénu, v níž vystupoval. Abych to uzavřel, druhá série byla výborná, užil jsem si ji a těším se na třetí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že se první díly zase rozjížděly spíše pomalejším tempem a někdy i hodily nudnější situace, ale za tu atmosféru a především druhou polovinu série prostě těch pět musím dát. Dal jsem si delší pauzu mezi sériemi, ale možná jsem udělal dobře, neboť mi vše alespoň uleželo pořádně v hlavě. Druhá série se může pochlubit tím na chlup stejným obsazením, které táhne celý seriál za zaručeným úspěchem. Velice mě opět zaujala příběhová linka okolo Johna Smithe, doufám, že v třetí sérii se vlastně dozvíme, jak to s ním vlastně bylo a jak se dostal z americké armády na tak vysokou pozici v rámci nacistického Německa. Dále pak zápletka okolo Japonců v čele s vrchním inspektorem Kidem se jeví taktéž obstojně. Akce se člověk moc nedočká, ale když přijde, tak často nešetří brutalitou a hlavně diváka překvapí, neboť na scénu může přijít zničehonic a dokáže velmi zamíchat kartami. Závěrečné díly, zejména poslední dva, stály za to. Fakt jsem si myslel, že se rozpoutá třetí světová válka, takto musím jen čekat, co autoři vymyslí do další série. Už by to pomalu, ale jistě chtělo objasnit ty samotné filmy o alternativní realitě (a dá se to tak vůbec právě nazvat?). Za mě dávám 91 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově za čtyři, a to i přes opravdu silné finále a osmou epizodu. A i přes opravdu rychlejší tempo celé sezóny, které sice nenudí, ale postrádá tu detailnost řady první. Ale s klidem řeknu, že v poslední epizodě jsem si zatleskal a pod svůj řídký knír si mumlal "well played, well done, Amazon". Finále výtečně napsáno, výtečné charaktery a celá řada skvělých herců v čele s Rufusem, imho jedním z nejvíc underrated herců současnoti. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první série. Počáteční pomalé tempo mi (až na jednu epizodu) vůbec nevadilo a naopak mi přišlo vhodně, logicky a funkčně zvolené, tudíž jsem s ním neměl žádný problém. A když už by to začínalo působit až moc pomalu, přijdou poslední tři epizody, ve kterých je zvratů tolik, že se to nedá vstřebat. A přesto to pořád celistvě funguje. U třetí série určitý pokles čekám, vzhledem k tomu, že zde skoro všechny dějové linie skončily a další dění bude o tom, "co bylo pak", ale pořád mám vysoká očekávání a na další díly se upřímně těším :-) ()

f7r 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii to má konečně spád - a to už od prvního dílu. Šestý díl mi pak přišel trochu slabší a bál jsem se, že úroveň půjde s koncem série dolů, ale skvělé finále mé obavy jednoznačně vyvrátilo. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě o něco horší než 1.řada, ale pořád stejné drama a nese se to v duchu řady první. Jelikož jsem se dokopal k přečtení knižní předlohy, tak mohu konstatovat, že je úplně vyčerpána a to včetně toho, co v ní bylo jen naznačeno či okrajově zmíněno s výjimkou vesmírného programu. Tvůrci si leccos upravili nebo přehodily chronologicky pořadí toho, jak je to zmíněno v knize, ale to nevadí. Každopádně se těším na třetí řadu, která bude plně v rukou tvůrců a jsem zvědav co vymyslí, protože námět je prostě fantastický nejen pro fanoušky 2.světové války, kteří si říkají "co by bylo kdyby". ()

korok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série si drží vysoký standard nastavený první sérií. Úžasně zpracované kulisy Hitlerem vysněné Germanie, kterou známe z dokumentů, pouze (naštěstí) jako maketu vytvořenou dvorním architektem Albertem Speerem. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než série první, ačkoli finále bylo trochu uspěchané, hlavně ta část s odhalením spiknutí, kvalita je stále vysoká. Především výborné obsazení, schopný scénář a nesmírně zajímavý svět alternativní minulosti je velkým příslibem do další série. ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá druhá řada tohoto seriálu. Nová série začíná přesně tam, kde skončila první. A je to znovu výborná podívaná. Celou řádu pokračujeme v sledování všech důležitých postav, samotný příběh se především zaměřuje na jedné straně na Odboj, jak v Pacifických státech v San Francisku, tak ve Velké nacistické říše New Yorku, tak i na straně druhé, na narůstající napětí mezi těmi to dvěma poválečnými mocnostmi. Ze začátku jsem si musel znovu navyknout na tento podivuhodný svět, ale od třetího epizody mě znovu naprosto pohltil. Je fantastické pozorovat všechny dějové linie v této řadě, které se postupně protínají až do epického finále. Parádně zpracovaná druhá řada ve všech ohledech, už se těším následující třetí řadu. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina sezóny byla pro mě lehkým zklamáním, děj se příšerně táhnul, nic moc se nedělo. Za to druhá půlka série už bylo to správné ořechové a hlavně poslední tři díly byly naprosto výborné a seriál konečně začíná chytat tempo a postupně se vysvětluje, odkud ty záhadné filmy jsou. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi o něco lepší, konečně jde vidět aspoň Berlín. Nějak ale nechápu, kam zmizel ten Japonec. Do jiné reality? A ještě si sebou něco vzal? Chování Juliany je fakt na palici, ta je blbá jak tágo. Logicky musí být odboj stejný nebo ještě horší než náckové nebo žluťáci, jestli je má porazit. 4-* ()

Reklama

Reklama