Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (251)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo iné a popravde aj lepšie. Nápad je neskutočný. Nacisti vyhrali 2.svetovú vojnu a Ameriku si rozdelili nacisti a Japonci. Američania neexistujú, existujú iba Americkí nacisti. Idylka 60.rokov minulého storočia. Na každom dome veje hákový kríž. Rufus Sewell ako nácek úplne úžasný. Človek nevie čo od neho čakať. Raz máte pocit, že je dobrý, potom zase ukáže, že je sviňa. Jeho manželka úplná sexica v podaní Chelah Horsdal. Miloval som ju. Nečakané úmrtia postáv, u ktorých by ste to nečakali. Celý seriál ale pôsobí veľmi lacne a nudne. Akoby bol anglický. Japonské linky a príbeh sú neskutočne nudné. Starý Hitler si veľmi nevrzol, nahradil ho Himmler. Nečakal som taký koniec so Smithom. Bolo to dosť rýchle a veľmi sa na scenári nenatrápili. Úplný koniec veľmi trápny. To si mohli odpustiť. Pre mňa by to skončilo najlepšie 9.časťou 4.série. Ten koniec bol neskutočný. Vtedy by som možno strelil seriálu aj 5 hviezd. Aj keď je deravý. A druhý krát ho nemám chuť pozrieť. Ale na manželov Smithových nezabudnem, skvelé postavy, naopak Julianna ma už posledné 2 série otravovala. Potenciál nevyužitý. Mám pocit, že aj ja by som vymyslel lepší scenár k tak pop*či nápadu, aký má tento seriál. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

S výpravou si tedy dali práci. Šedivé šedesátky v USA, které si mezi sebe rozkouskovalo nacistické Japonsko a Německo vytvářejí přesně tu tísnivou náladu, jakou si představíme, co by bylo, kdyby spojenci prohráli válku... Ale děj se příliš vleče, scénář i střih se taky inspirovaly přece jen na dnešní dobu pomalejšími filmy šedesátých let a chybí větší napětí, které by tu staromódnost dokázalo napnit emocemi. Celou první řadu jsem měla pocit, že se dívám jen na pouhý rozjezd nějakého příběhu, což je na deset hodinových filmů fakt málo. K tomu ještě připočtěme velkou naivitu, s jakou je vylíčen odboj i jeho protivníci. Vyzdvihla bych hlavně asi nejpitomější způsob, jak se zbavit usvědčující zbraně - velmi efektivní, pokud opravdu chcete, aby vás chytili. Policie nechává opakovaně uniknout hlavní hrdiny, i když je má celou dobu pod nosem. Členové podzemního hnutí se dostávají do ostře střežených budov vládních organizací s neskutečnou lehkostí, jakoby si tam chodili na nákupy. Odbojáři nemají ani tušení, proč musí za cenu nasazení vlastního života shánět a komusi neznámému předávat jakési prapodivné filmy. Vím, že autor předlohy Dick byl těžký paranoik, ale snad aspoň ve scénáři to mohli změnit a přece jen něco divákovi prozradit. Takhle z toho mám pocit, že jsem se nedozvěděla vůbec nic, jen to, že každý zrazuje každého. Což se u Dicka dalo čekat. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálem a atmosférou naprosto úchvatné. Člověk jen zírá jak propracované vše je (pohled na nadzvukové dopravní letadlo s hákovým křížem doslova zamrazí). Když se k tomu přidá tajemný aspekt filmů z "jiné reality" je vše na svém místě. Tedy skoro vše. Děj je relativně uloudaný. Deset epizod pryč a "zas tak moc se nestalo". To by jednomu mohlo pokazit náladu. Navíc, první řada je u konce a nemám pocit, že bych dostal všechny odpovědi. Ve slušné společnosti se na otázky odpoví a před koncem se otevřou další (aby se navnadilo na další řadu). Tady mám pocit jako v tom debilním seriálu, kde letadlo spadne na ostrov (který vlastně není ostrov a cestuje... no hnus). Prostě. Chtěl jsem víc odpovědí. Takhle u mě na 5 hvězdiček seriál nemá. Ne s tím co jsem doposud (celá první řada - ne jako někteří místní retardi jen pilot) viděl. 2. řada: wow efekt je sice už pryč, ale co přetrvává je ta preciznost. Tedy alespoň na 90%. Vím že je to těžké, ale nechat Japonce jezdit ruským UAZ-469 (který se vyráběl až od roku 1971) nebo vidět němce v maskáčích vzor 60 ("jehličí"), není to pravé ořechové. Děj se nijak výrazdě kupředu nesune, akcelerace nastává až tak v osdmé epizodě a závěr? Ten je přímo fenomenální... Co je fajn, je že se už ustálily dějové linky a příchází odpovědi... Konečně tedy víme kde se berou ony filmy a že "The Man from the High Castle" opravdu není Adolf Hitler (jak se náruživě po první řadě šuškalo). 3. řada: Díky několik adějovým linkám se děj zdá méně uloudaný, ale i tak se za epizodu nic moc nestane. Je překvapující jak i po dvou řadách stále nepřestává překvapovat vizuál. Pro Američany-patrioty muselo být několik scén dost "drsných" (čistky spojené s "rokem nula" byly opravdu radikální), nicméně jako jedno velké plus beru několik celkem zásadních odpovědí a dějových posunů 4. řada: nemůžu se ubránit pocitu, že došli peníze.Ze začátku se děj neuvěřitelně vleče a ke konci nasadí raketovou rychlost ve snaze vše rychle ukončit. Bohužel to dává dojem až odfláknutě useknutého a celkem hloupého závěru. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Realistickej a neujetej Wolfenstein: The New Order? Tak to si nechám líbit! První díl ještě tolik nenadchnul, ač atmosféru měl dobrou, ale s druhým dílem už se to rozjelo parádně, kdy to nešetří napětím a ani přednášením otázek do budoucna. Jsem zvědav, jak to bude pokračovat. Postavy (hlavně náckové a japonci) naprosto super. A závěr poslední dílu snad jako by se inspiroval u Nolana a Hanse Zimmera. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Až se třeba v druhé sérii začne něco opravdu dít a nebude se celou dobu vnadit pomocí tajemství a eskalujícího napětí na finále, v kterém se ukáže, že se nic nevyřeší (a to fakt vůbec nic), tak třeba půjdu i na plný počet. Takto "jen" slabší čtyři, protože mám slabost na alternativní reality, kde vládnou Nacisté. Např. Wolfenstein: New Order je ale mnohonásobně dějově i vyprávěním lepší než tenhle zajímavý pokus Amazonu. Amazon má nějaké problémy i v formální stránce seriálu, ale hlavně mrzí část v Neutrální zóně, která je plná špatně budované romance, nelogického chování postav, otravného maršála a klišé. Jak se příběh hlavních hrdinů v druhé polovině série propojí více s mnohem zajímavějšími vládnoucími složkami (výborný obergruppenführer John Smith a stejně výborný ministr obchodu Tagomi i šéf policie, který se snad pro tuto roli narodil), náhle vše jde úplně skvěle. Taky prostředí japonského SF nebo německého NY je co se výpravy i retro dobové atmosféry týče velmi umně zvládnuté a bylo radost se na toto originální splynutí dívat. Tedy téměř originální, japonské SF tu totiž bylo nedávno v Big Hero Six :) Velmi se mi líbily i pomalejší díly, kde se řešilo psychické vyčerpání a smutek postav včetně mírného filozofování o osudu apod. Škoda tedy, že se to tvůrci opravdu ani trochu nepokusili uzavřít a člověk teď musí čekat dlouhou dobu na pokračování. Ale pozitivní vztah stejně mírně převládá. 7,5/10 ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Seriál bol pôvodne plánovaný ako štvordielna miniséria. (Avathar)
  • Velitelství SS v New Yorku se nachází na stejné lokaci jako reálné ústředí Organizace spojených národů. (maxmen)
  • V epizodě vidíme sovětský tank T-72, vydávaný za německý. (grovik.net)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama