Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (174)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ako jeden z mála (hahaha) som na Nirvane vyrastal, preto je pre mňa tento dokument viac než len púhym filmovým produktom. Je v tom aj dávka sentimentu, nostalgie, spomienok atď. Hudba je nadčasová a stále geniálna. Ale k veci... dokument ako taký je veľmi fajn, len tu chýbajú niektoré nevyhnutné postavy (napr. Dave Grohl, Butch Vig,...), naopak, to čoho je až moc je Courtney. Je jasné, že to chcela mať pod palcom a spraviť zo seba skvelú ženušku...myslím,že znalci a pamätníci poznajú aj druhú stranu mince. Každopádne, som veľmi rád za tento dokument, RIP Kurt a idem vypiecť Nevermind! 4,5*/5 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce intimních hudebních dokumentů, jaký jsem kdy měl tu čest vidět. Kdo si myslí, že se bude koukat na dokument o Nirvaně ten se šeredně plete. Tohle je neskutečně intimní zpověď frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, ze které neskutečně čiší všechen ten strach a vztek. Tvůrců se společně se svolením Kurtovi rodiny dostalo také obrovské množství autentického materiálu a jeho potenciál využili naplno. Spojení Kurtových rozpohybovaných obrázků s animovanými pasážemi a akustickými covery největších pecek působí naprosto dokonale a dokáže vás vtáhnout přímo do jeho hlavy. Hodně intenzivní záležitost, které lehce ubírá její délka a občasné hluché pasáže. Dokonalá vzpomínka na Kurta jako člověka. Pro fanoušky must see. Pro ostatní jednoznačně typ na dokonalé dokumentární řemeslo a silný intimní příběh. ()

Reklama

gumolit 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý ukazuje nielen to aký bol Kurt umelec, ale aj milujúci otec a človek. Najbližší to s ním v posledných mesiacoch jeho života veru nemali ľahké, čo dokazujú posledné minúty dokumentu (ťažko stráviteľné pohľady na vychudnutého a bledého Kurta). Heroín je sviňa. Kreslené scény a vložené nahrávky tomu dávajú istú temnotu a depresiu.Jeden z najviac intímnych hudobných dokumentov, aký som mal tu česť vidieť. Kto si myslí, že sa bude pozerať na dokument o Nirvane ten sa pletie.. Toto je neskutočne intimná spoveď frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, z ktorej cítiť ten strach a zlobu.dokonalá spomienka na Kurta ako človeka pre fanúšikov povinnosť a pre tých čo majú radi dokumenty o hudbe zaručujem dokonalú dokumentárnú prácu a silný príbeh. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že Cobain neměl rád rozhovory a tvrdil, že stačí, když za něj bude mluvit muzika (což se připomíná i v tomto dokumentu), má někdo potřebu šťourat se v Cobainově soukromí i dvacet let po jeho smrti. Ve výsledku z filmu čiší spíše snaha Courtney ukázat, že ji Kurt opravdu miloval. A tak otevřela soukromý archivy a diváci mohou sledovat nekonečný sekvence domácího videa, kterak se Courtney prsí na kameru a dělá s Kurtem blbosti jako každej druhej jouda, co si kdy pořídil kameru. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Roztržitý dokument, plný hesel a citací samotného Kurta Cobaina, spousty zajímavých rozhovorů a hlavně záběrů, nejen ze soukromí, které jsme ještě neměli možnost vidět. Škoda jen, že nevyzpovídali i Davea Grohla. Je tu spousta ilustrací a animací, které hezky dotvářejí dokument jako celek.. Které dotvářejí jeho roztržitou, nejasnou a složitou osobnost. Za mou maličkost plný počet, jak jinak... Byl jsem v životě na mnoha, na desítkách koncertů, možná i stovkách, ale navždy mě bude mrzet, že Nirvana mi unikla... navždy.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Podľa rozhovoru s Rolling Stone plánoval režisér Brett Morgen zahrnúť do filmu bubeníka Nirvany Davea Grohla, ale ten bol zaneprázdnený natáčaním seriálu Sonic Highways (2014). V čase, keď bol Grohl k dispozícii, bol Morgen spokojný so svojím filmom a rozhodol sa ho nezahrnúť. (WalterIK7)
  • Název filmu Montage of Heck pochází ze stejnojmenné hudební koláže, kterou vytvořil Kurt Cobain kolem roku 1988. Existují dvě verze: první má okolo 36 minut a druhá okolo 8. (TwoFace)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno