Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ač o sobě možná budu tvrdit, že hodnocení nerad měním, jsou filmy, který jsem jako mladší osoba výrazně nadhodnotil a nedá se na to zpětně koukat. Jakkoli můžu u všech z nich argumentovat nostalgií a jak jsem to jako týnejdžr žral, tak u tohohle ne. Pět hvězdiček je artefakt mojí éry, kdy jsem zbožňoval celej frat pack, měl Stillera hodně rád a bez přemejšlení napálil dobrý hodnocení všemu, u čeho jsem se zasmál aspoň dvakrát. Dneska jsem chytil konec Duplexu v telce a najednou jsem si uvědomil, že na rozdíl od Zoolandera, Vybíjený nebo třeba i jen Fotr je lotr, který jsou tak přehnaně dětinský, až se vkrádá spojení guilty pleasure, si z tohohle filmu nepamatuju skoro nic, a to málo, co jo, je dvojice nájemníků, která se snaží vzít dalšímu člověku život. A tohle není žádná moralistická stížnost, jen když si to srovnám s DeNirovým ksichtem, jak se ptá, jestli Jebal kouří trávu, když si to srovnám se Stillerem a jeho handlebar knírem a hlavně dalším pokusem o vraždu ve filmu, při kterym se ale odehrává breakdance battle a lítající hvězdice se zastavujou silou pohledu, přijde mi humor Duplexu až příliš přízemní a nudnej, aby se dal brát s velkou mírou nadsázky. Takže u ostatních dříve hodnocenejch Stillerovek klidně nechám pět hvězdiček na věky věků, i kdybych z nich čtyřikrát vyrost. K tomuhle filmu ale nemám vztah absolutně žádnej a jen kroutím hlavou nad tím, že jsem někdy pět hvězdiček dal. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] No, když jsem zaslechl, že vyšlo DVD s tímhle názvem, tak jsem si pomyslel, že s tím nebudu ztrácet čas. Mé názory se změnily asi po 14 dnech, kdy jsem si vyhledal nějaké informace o tomhle, pro mě záhadném filmu. Reakce diváků byly z většiny kladné. A když jsem procházel kolem několika trafik, kde si pár lidí prohlíželo, co vyšlo za filmy, tak jsem zaslechl, jak se baví dvě dámy. Ta jedna říkala té druhé. Kamarád mi říkal, že ten film Baba na zabití je výborný. Když jsem tohle zaslechl, tak jsem neodolal a zakoupil. Hned následující den jsem se uvelebil v křesle a spustil film. Musím uznat, že je to výborná komedie s trochu černým humorem. Ta „baba“ je dokonalá a ti dva přistěhovalci sympatičtí. Vybavujou se mi scénky, jak např. ten jeden přistěhovalec je povoláním spisovatel a psal na nooteboku doma knihu, kterou měl do určitého data odevzdat. Už mu nezbývalo mnoho času a tak chvátal a potřeboval na to klid. Jeho manželka šla vydělávat do firmy a on tedy byl doma „skoro“ sám (nesmíme zapomenout na tu babu v patře :-). Soustředil se na psaní a v tu chvíli začla baba „řádit“. Pořád tam zvonila a myslela si, že ten pán je nezaměstnaný, když je doma. Chtěla s něčím pomoct. Spisovatel tedy pomohl a šel zase psát. Jenže asi hned po deseti minutách zase baba zvonila a spisovatel byl už podrážděný a vysvětloval ji, že není nezaměstnaný, že píše doma knihu, jenže ta baba to nedokázala pochopit, neboť žila v domnění, jako většina starších lidí, že člověk ráno vstane a jde do fabriky. Bohužel, staří lidé nikdy nepochopí, že také existují „domácí“ práce. Tuto komedii doporučuji všem bez rozdílu věku a radím jim, ať nikdy nekupují, i když výhodně velký dům, kde v patře bydlí stará babka. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito je na černé komedie takřka specialista, ale tahle mi přišla dost pod jeho standard. Nejzábavnější byla úvodní animovaná sekvence, pak jsem dlouho čekal, až se začne něco dít. Hlavní hrdinové ovšem přišli na to, co hlásá český název, až někde po hodině hracího času... A poslední scéna mi přišla taky navíc. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve dnech, kdy přijdete totálně vyšťavení z práce a doma vás naštve každá maličkost, není nic lepšího než sebou plácnout k televizi a sledovat Bena s Drew, jak se snaží zbavit té nejnesnesitelnější báby na světě. Až na pár větších nechutností, které si mohli tvůrci odpustit, jsem se královsky bavila. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama