Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Teda, už dlouho jsem neviděla takovou pěknou komedii...baba je prostě dokonalá a líbí se mi, jak jsou útrapy manželů čim dál drsnější a tragikomedičtější:-D Ať si vzpomenu na jakoukoli scénku, zase mě chytá záchvat smíchu..tenhle styl humoru mi přesně vyhovuje, akorát by mě zajímala verze s titulkama, tahle mi místy občas nesedla, ale to je jenom detail, protože jsem po celou dobu královsky bavila:-) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tam kde je Ben Stiller tak to většinou znamená že se budu bavit.Ano i tato komedie mi to potvrzuje.Vybrat si moc sympatickou dvojici jako je Ben Stiller a Drew Barrymore byl dobrý tah a k tomu celkem zajímavé nápady jak zaíbt takovou malou roztomilou bábu.....U této komedie sem se i sem tam zasmál takže svůj účel splnila. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tahle „černá“ komedie se mi moc pod kůži tedy nevryla. Netvrdím, že jde o vyloženě špatný film, nebo že by se u něj snad někdo unudil k smrti, ale prostě mi to nesedlo. Ústřední dvojka je v pohodě a jako herce (herečku) je jakžtakž beru, ale ta babka byla na ránu. Jasně, občas s ní „byla prdel“, ale docela dost mi lezla na nervy – no asi stejně jako našemu párečku… ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je zábavná a uvěřitelná komedie, kdy si člověk říká, že stará Connellyová je vážně baba na zabití. Druhá polovina filmu, kdy vymýšlení různých variant zabití starý báby už taková zábava není (nehledě na to, že to není ani morální zábava). Velký finále ze starý báby udělá mega mariňáka a jako by to nestačilo, rozuzlení týkající se rodiny tý báby je ještě debilnější, než by si kdokoliv normální mohl myslet. Tři hvězdy a to jsem ještě musel přivřít oči a plyn z trouby. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho nedal 4 hvězdičky filmu, který má tady pod 60%, ale činím tak naprosto jednoznačně. Baba na zabití je totiž parádní komedie, která mě poskytla to, co od komedie očekávám - perfektní zábavu a neustálé výbuchy smíchu. Danny DeVito si už od Války Roseových potrpí na řádně říznější humor a přestože se Baba nese v trochu jiném duchu a není to tak "pravdivý" film jako Válka Roseových, jeho rukopis je tam znát. I přesto že dost scén je přemrštěných (ne však směšně), jistě se mnozí z nás s podobnou milou sousedskou společností setkali a setkávají. Velkým plusem je také hodně nečekaný a fikaný konec. Opravdu nemám moc co vytknout, navíc paní Connellyová je opravdu neodolatelná:-) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když je Alex Rose (Ben Stiller) nucen sníst chip, má jej namočený v cibulové omáčce. Když jej však vkládá do úst, už nikoliv (dydy79)
  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)

Reklama

Reklama