Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tahle „černá“ komedie se mi moc pod kůži tedy nevryla. Netvrdím, že jde o vyloženě špatný film, nebo že by se u něj snad někdo unudil k smrti, ale prostě mi to nesedlo. Ústřední dvojka je v pohodě a jako herce (herečku) je jakžtakž beru, ale ta babka byla na ránu. Jasně, občas s ní „byla prdel“, ale docela dost mi lezla na nervy – no asi stejně jako našemu párečku… ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Kde je Stiller, tam je i jistota, že půjde při nejmenším o průměrnou komedii. » Pozitiva: Je to zkrátka komedie, jak má být a hlavně - baví. Nesnesitelná baba skrývající se pod rouškou nevinnosti je výtečně uvěřitelná. » Negativa: Bohužel ne kdovíjak dobrá pointa, která osobně srazila vše, co se děj snažil po celou dobu budovat. » Subjektivně: Slušně se mi kolikrát zvedl žaludek. Fekální humor sice můžu, ale v tomto případě jsem byl zrovna rád, že jsem si k sledování nedonesl něco dobrého k snědku. Asi by mi to kroužilo v oblasti mezi žaludkem a hrdlem. » Celkově: Dobrá komedie s dobrým námětem, která zabaví. » Mé hodnocení: 70% » Viděno: Na Primě. ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Baba na zabití... to si distributor dělá srandu. V originále Duplex. Copak nešlo vymyslet něco lepšího....???? No nic. Na to jakej ta komedia má potenciál tak mi to příde takový utopený a ani nedokázali pořádně využít komediálních vloh obou hlavních představitelů. Konec ale docela dobrej a jeden, dva vtípky se taky povedly. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

DeVito natočil hlúpu a nechutnú komédiu, vlastne podľa mňa pseudokomédiu, ktorá s tými prdmi, zvratkami, pošmyknutiami na ľade, špinou z odtoku, sopľami, popáleninami, zasiahnutím elektrinou, či umelým dýchaním mi pripomínala detský film Sám doma spojený s nejakým o hovnách, proste niečo nechutné. Mám podobnú babku, akurát že ona to nerobí pre peniaze, najlepšie je ju ignorovať, nechať na pokoji a byť čo najďalej. Človek by chcel sa s babkou rozprávať o jej zážitkoch a podobne, mať proste nejakú ako z filmu Babička, no nie všetky babky sa podaria a to s tou vraždou bola hlúposť. Tiež ako to s tým výbuchom a zasiahnutím elektrinou. Ja som sa nebavil, Stillera a Barrymore nemám rád a aj tie ďalšie postavy boli hrozné, no tá babka sa na tú rolu hodila. Tento film nemám rád, ozaj nie, je mi nepríjemný. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • V Anglii se snímek promítal pod názvem Our House. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama