Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Hans Zimmer: 1. Good Life ,2. Flim Flam ,3. Ichi-Ni-San ,4. Matchstick Men ,5. Weird Is Good ,6. Lonely Bull ,7. Ticks & Twitches ,8. I Have a Daughter? ,9. Swedish Rhapsody ,10. Keep the Change ,11. Nosy Parker ,12. Leaning on a Lamp Post ,13. Pool Lights ,14. Pygmies! ,15. Charmaine ,16. Roy's Rules ,17. Carpeteria ,18. Shame on You ,19. Tuna Fish and Cigarettes ,20. No More Pills ,21. Tijuana Taxi ,22. The Banker's Waltz , ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší nízké hodnocení... Pro mě jsou Švidnlíři oblíbeným filmem s úsměvným výkonem Nicholase Cage (pro mě jeho druhá nejlepší role za Adaptací), který je křížencem Dannyho Oceana a Woodyho Allena (no to je trochu divoké přirovnání, ale je to jenom pro představu - prostě podvodník s neurotickými sklony). I ostatní výkony jsou slušné, příběh má dobrý spád, chytrou pointu (opravdu jsem nic netušil, dokud to nepřišlo) a usmiřující konec. Nenáročné, chytré, vtipné No a mimochodem, těžko se věří tomu, že bylo Alison Lohmanové v době natáčení 24 let, přitom tam opravdu úspěšně předstírá patnáctku a ve stejném roce hrála překrásnou Sandru v Burtonově Velké rybě. Holt je to paní Švindlířka ;-) 80% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix drámy komédie a heist filmu s nejakým tým morálnym ponaučením drží nad hladinou priemeru hlavne skvelý Cage v Monkovskej úlohe trochu bláznivého zlodeja. Jeho vzťah s dcérou je na filme tým najlepším a záverečná scéna je fakt dojímavá. Ostatné línie sú ale len tuctová vrátane ústredného podvodu bez ohľadu na to, či ho odhadnete alebo nie. Z vedľajších úloh tu má nejaký priestor len Sam Rockwell, ale nemá príliš čo hrať, čo je vzhľadom na dôležitosť jeho postavy škoda. Takže celkovo to je jeden z tých slabších Scottových filmov, ale za jedno pozretie to pre Cageových fanúšikov stojí. 6/10. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Že scénář ke Švindlířům není buhvíjak slavný, to je pravda. Pokud by se dostal do ruky nějakému byť jen průměrnému režisérovi, dopadlo by to asi o dost hůře. Jenže Ridley Scott je dokonce víc než nadprůměrný režisér :)) a tak ždímal, co se dalo. Výsledkem je film, který se do poslední chvíle tváří jako lehce odlehčené komediální krimi (a tato poloha mu velmi sluší), aby s vámi na konci lidově řečeno vychcal.)) Jen škoda, že Sam Rockwell nedostal víc prostoru. 75% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Keď už má pršať, tak nech radšej leje. Toto že režíroval Ridley Scott? Jediné, čo u mňa film zachraňuje od odpadu sú pekné a vydarené kamerové filtre natoľko typické pre režisérovu tvorbu a hudba. Inak je to film uškriekaný, blbý, neskutočne nevtipný a nijak oslnivo zahratý s veľmi slabým námetom a rozuzlením. Veľmi nadhodnotený film a režisérovo najhoršie dielo.25% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)
  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama