Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Můj rating je u tohoto filmu velmi vysoko. Patří mezi špičku podváďěcího prostředí. Napětí a antagonismus, partnerské vztahy mladších a starších a dokonalá promyšlenost patří k plusům. Je to nezapomenutelný film. V paměti se mi zejména uložil příběh o pozemku, kde má být zlato. Přijede někdo z ústavu, aby změřil vzorky a oni to na poslední chvíli zachrání, když vystřelí broky plné zlata a tím proběhne obchod. A vysvětlení střílení? Mrtvý potkan. Ta domyšlenost mě dorazila. Zároveň si můžeme všimnout bohatství Anglie a spousty mužů blonďáků, které u nás tolik nemáme. Film je propracovaný ad ultrum a každý nabízí neopakovatelné a nedocenitelné napětí. Hodnotím nejvýše. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Snad každý díl je hloupě vykonstruovaný, přičemž každá tato konstrukce počítá ještě s notnou dávkou reálně nedosažitelné náhody. Povětšinou se taky někdo chová zcela nelogicky a v rozporu s předcházejícími situacemi. Seriál se tváří inteligentně, ale ve skutečnosti je hodně hloupý. Když debila obléknou do saka a kravaty, tak se z něj chytrák nestane. ()

Reklama

solid 

všechny recenze uživatele

Srdcovka. Bohužel jen do 3 série. Další party už nebyly tak dobré, sehrané či co já vím. Prostě to už tak neklapalo. ale jinak první tři série luxus bez chyby. Tak omyl omyl přátelé. Po 4. sezóně nastoupila nejdříve nevýrazná sestava, ovšem opět s Mickim v čele a ono jim to jde! A jak panečku. Sedmá sezóna právě začala a já jsem nadšeně sledoval, jak se jim podařilo sehrát dohromady a znovu oživit kouzlo podfuků. Moc se těším na další díly. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY, KTERÉ SE MI PODAŘILO ZACHYTIT: "Neplníš bobříka podfuku!" // "Copak padělám? Klonuju." // "Víš, kdo to byl Ikarus? Aby ses nespalil!" "Týpci jako já se nespálí, ale opálí." // "Počkat!" "Na co? Až zahaleká Testkně hučí Niagara a až si načůrá do dlaní?" // "Hrajeme karty, nebo flirtujeme?" "Já jsem pro obojí." // "Pamtujte si, že neexistují problémy. Existují příležitosti, jak je řešit." // "Chceš hrát?" "Ne. Já chci vyhrát." // "Nejsi hloupý, tak mysli!" "Nedal jste mi příliš na vybranou." "Ne, nedal jsem ti vůbec na vybranou." // "Věř mi Danny, že by ti vězeňský mundúr moc neslušel." "Mě sluší všechno." // "Femina, to je tvoje slabina." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jojo, dobrého pomálu, jak se říká. Skoro by se chtělo říct, že je to jako s Vengeance Unlimited nebo Robbery Homicide Division, jenže u téhle partičky je nízký počet epizod zcela v souladu s plánem. A že plánování tu hraje důležitou roli, to snad není třeba říkat. Seriál sršící stylem a elegancí, v hlavní roli se sympatickými mizery a v rolích vedlejších se spoustou pěkných Britek:) Budit tímhle způsobem zdání, že je Shakespearova země plná okouzlujících bytostí, to zavání těžkým podvodem. Ale nakonec, o tom přece tohle celé je;) PS: po díle, ve kterém sympaťačka s úchvatnýma jantarovýma očima z Červených Baretů vystupuje jako pěkná mrcha, a který je mistrovskou ukázkou toho jak lze diváka tahat za nohu od úvodních titulků až po ty závěrečné, zvedám definitivně hodnocení na 100% a dodávám - Mickey, není se za co stydět;) PS2: Bollywood byla naprostá genialita:))) ()

Galerie (281)

Zajímavosti (22)

  • Ve 2. epizodě 7. řady použijí podfukáři trik nazvaný "Doomsday". Stejně zní originální název snímku Soudný den (2008), ve kterém jednu z rolí ztvárnil Adrian Lester, představitel Mickeyho. (klida)
  • Danny Blue (Marc Warren) tady používá falešné jméno „James“. Ve 42. minutě ho ale Kies (oběť) v záchvatu osloví právě jako Dannyho. (germik)
  • Vymyšlená jména hlavních postav používaná pro podfuk ve druhém díle začínají na písmeno "J". Danny je Jason, Mickey je Jeff, Ash je Joe a Stacie se vydává za Jenny. (Had6)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama