Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer 1
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (64)

tahit 

všechny recenze uživatele

Přepychový majstrštyk příjemně ubíhá. Přesně takhle to mám rád. Už jen proto, že s krásnou Demelzou a romantickým fešákem Poldarkem mě bylo fajn. Téměř okamžitě se mi jaksi vryly oba pod kůži. Nepřemohlo je nic, pouze vášeň. Mám zálibu v takových příbězích. A to nemluvím o tom, jak je vše obohaceno nádhernými pohledy na skály a mořské pobřeží, jež hladí svojí nádherou. Už se moc těším na další pokračování. ()

geklon

všechny recenze uživatele

Tahle sladkobolná historka dost flašinetářsky připomíná jaká byla ta doba zlá, krutá...až Vám z toho u čtení vlhnou oči. Za mě asi né. Zpracování je víc, než solidní a t že to bude mít úspěch je jasné ústřední milenecká dvojice je přec nádherná. POhádkové hraní mě trošku vytáčí....ale proč ne. Jiný čas, jiný mraf. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od toho čekat a nejspíš právě to byl ten hlavní důvod, proč jsem do toho nakonec šel. A udělal jsem zatraceně dobře, protože (když nepočítám Doctora Who) je to v současnosti nejlepší seriál BBC a to mě ti zatracení Mušketýři baví čím dál víc! Skutečně, tohle se povedlo a docela by mě zajímalo, kde všude se berou ty knižní předlohy. Pokud vím, tak předloha je bohatá na díly, takže scénáristé rozhodně mají materiálu víc než dost, což mě velice těší, protože z oznámení druhé řady mám ohromnou radost a já sám jsem byl překvapen, jak mě tenhle seriál překvapil. Co musím pochválit jako první, je hudba, která je naprosto úžasná a asi nejlepší, která je v současné době v televizi slyšet + stejně tak dobré úvodní titulky, které jsou prostě perfektní. A perfektních věcí je v seriálu mnohem víc, například výprava a hlavně to prostředí, ta Anglie mě prostě nepřestane překvapovat! Epizody mají spád a děj zajímavější, víc, než by se mohlo na první pohled zdát a mezi Rossem Poldarkem a Demelzou to fantasticky jiskří, mě přirostli k srdci a mám je čím dál radši. Perfektní historický seriál šmrncnutý špetkou napětí, romantiky, ale i humoru a zároveň typické dílko BBC s vynikajícími herci... a vlastně vším. Pro mě asi největší překvapení (i na britské poměry) v letošní seriálové sezóně. Všechny palce nahoru. 100%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Po první a mé poslední sérii) ~~~ Tak tohle mě nechalo naprosto chladným. Přijde mi totiž, že jde po tisící první stále o to stejné a je jedno, jestli je to na motivy nějaké knižní předlohy, uznávané nebo neznámé. Každou chvíli víte, co se bude dít a co se musí stát a ono se, světe div se, stane. Průhledný a nezajímavý seriál, který měl být maximálně minisérií o tak šesti dílech a ne to roztahovat dokonce na víc sérií. Prostě britská umouněná telenovela. Škoda. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat stopové množství sentimentu. Osoby na něj háklivé by se měly zdržet jeho čtení i pozerání historického dramatu od BBC s názvem Poldark. V osmi dílech zde dostaneme nemilosrdnou nakládačku na téma, kterak byl život v osmnáctém století tvrdý. Chudoba, nezaměstnanost, do toho epidemie spály a ke všemu na Cornwall připadal jen jeden férový chlap, který kašlal na diplomacii a pomáhal všem bez rozdílu. A tím pádem se dostával často do potíží. Ale zase byl strašně oblíbený. Otázka je, jestli mu to za to stálo (odpověď nalezneme zřejmě v sérii druhé). Ještě v první polovině dílů se zde vyskytne záběr, který je strašně... nefér. Mluvím o chvíli, kdy muž stojí na útesu nad mořem při západu slunce (!) a drží v náručí své právě narozené dítě... VenDulin ohodnotila za 5*. (Ps: Master Baggins, you should never underestimate Dwarves ;-) ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama