Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (64)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Po první a mé poslední sérii) ~~~ Tak tohle mě nechalo naprosto chladným. Přijde mi totiž, že jde po tisící první stále o to stejné a je jedno, jestli je to na motivy nějaké knižní předlohy, uznávané nebo neznámé. Každou chvíli víte, co se bude dít a co se musí stát a ono se, světe div se, stane. Průhledný a nezajímavý seriál, který měl být maximálně minisérií o tak šesti dílech a ne to roztahovat dokonce na víc sérií. Prostě britská umouněná telenovela. Škoda. ()

geklon

všechny recenze uživatele

Tahle sladkobolná historka dost flašinetářsky připomíná jaká byla ta doba zlá, krutá...až Vám z toho u čtení vlhnou oči. Za mě asi né. Zpracování je víc, než solidní a t že to bude mít úspěch je jasné ústřední milenecká dvojice je přec nádherná. POhádkové hraní mě trošku vytáčí....ale proč ne. Jiný čas, jiný mraf. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Nudná limonáda s charismatickým hlavním hrdinou, kterýmu ale jeho lásku k služce nemůže nikdo věřit, chemie nefunguje, je to nezáživný, místama až nudný, bez náboje a pořádnýho příběhu. Pokud chcete vidět třeskutou chemii, skvělý dialogy a 100% uvěřitelný herce, koukněte se na Outlander (Cizinka). To je příběh, ktrerý má absolutně všechno, co Poldark postrádá + ještě charismatičtějšího hlavního hrdinu a ústřední dvojici, kvůli který nebudete v noci moct usnout.:-) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch velkých romanťáren, která beze studu využívá krásných cornwallských lokací a chemie Aidana Turnera s Eleanor Tomlinson. Jenže co je to platné, když některé zápletky se neustále opakují. Rossova neuzavřená historie s Elizabeth (kterou si později téměř rozbije manželství), hlad, stávky, nevýdělečné doly, další krize manželství Rosse a Demelzy. Do toho sem tam nějaké Warlegganovy intriky (jeho linka mě v páté sérii bavila asi nejvíc). Rossův idealismus a principy někdy hraničí až se zabedněností a fakt, že mu to vždycky nějak vyjde svědčí nejvíc o jeho šíleném štěstí a ochotných přátelích. Dwight Enys je často velmi příjemným hlasem rozumu a s Caroline Penvenen tvoří extrémně roztomilý pár, který vede většinu důležitých konverzací přes psa Horace. Musím se přiznat, že Elizabeth s Francisem mi nikdy nepřirostli k srdci, ačkoliv Francis měl naběhnuto na jednu s postav s nějakým vývojem. U Demelzy jsem trochu přebíhala mezi velkou oblibou a otráveností - to ale dávám plně za vinu Eleanor Tomlinson, která občas neví, jak nepřehrávat. Vzhledem k tomu, že obsazení se rozrůstá s každou sezonou, musím ještě vypíchnout tetu Agathu, která kvalitně stírá celé mužské osazenstvo, a Verity, které jediné opravdu věřím šťastné manželství. Je trochu s podivem, že si tvůrci vůbec nepohlídali časovou kontinuitu, protože zatímco Geoffrey Charles (díky Francise a Elizabeth) rost a ke konci seriálu je mu prakticky 18 let, děti Demelzy a Rosse se zadrhly ve věku kolem deseti let a nehly se z něj. Poslední série pak byla nad rámec předlohy (respektive vyplňovala časový skok) a bylo to znát. Zejména s Enysem a Caroline si tvůrci nevěděli rady, a celá linie kolem otroctví, francouzského útoku a korupce v britské vládě byla přinejmenším podivná. Přesto jde ale o vysoce kvalitní počin v rámci period drama za poslední roky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od toho čekat a nejspíš právě to byl ten hlavní důvod, proč jsem do toho nakonec šel. A udělal jsem zatraceně dobře, protože (když nepočítám Doctora Who) je to v současnosti nejlepší seriál BBC a to mě ti zatracení Mušketýři baví čím dál víc! Skutečně, tohle se povedlo a docela by mě zajímalo, kde všude se berou ty knižní předlohy. Pokud vím, tak předloha je bohatá na díly, takže scénáristé rozhodně mají materiálu víc než dost, což mě velice těší, protože z oznámení druhé řady mám ohromnou radost a já sám jsem byl překvapen, jak mě tenhle seriál překvapil. Co musím pochválit jako první, je hudba, která je naprosto úžasná a asi nejlepší, která je v současné době v televizi slyšet + stejně tak dobré úvodní titulky, které jsou prostě perfektní. A perfektních věcí je v seriálu mnohem víc, například výprava a hlavně to prostředí, ta Anglie mě prostě nepřestane překvapovat! Epizody mají spád a děj zajímavější, víc, než by se mohlo na první pohled zdát a mezi Rossem Poldarkem a Demelzou to fantasticky jiskří, mě přirostli k srdci a mám je čím dál radši. Perfektní historický seriál šmrncnutý špetkou napětí, romantiky, ale i humoru a zároveň typické dílko BBC s vynikajícími herci... a vlastně vším. Pro mě asi největší překvapení (i na britské poměry) v letošní seriálové sezóně. Všechny palce nahoru. 100%. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama