Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Headless je slasher spracovaný v starom "looku", ktorý zaujme najmä fanúšikov "old school" hororov. Snímka zobrazuje príbeh sadistického vraha, nosiaceho na tvári lebku, ktorý sa brutálnym spôsobom pohráva so svojimi obeťami ženského pohlavia až dovtedy, kým neukojí svoje zvrátené myšlienky. Neexistuje totiž iný spôsob, ako zastaviť neustále opakujúce sa muky i utrpenie, ktoré v detstve prežíval pri svojej narušenej matke so sestrou. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (36)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela oříšek k ohodnocení tenhle film. Před dvěma lety zaujal hororové publikum indie debut Scotta Schirmera Found. Film, který sice stál pakatel, ale i se směšně malým rozpočtem dokázal víc, než mnozí jiní tvůrci s rozpočty mnohonásobně vyššími. A postava z filmu Found byla ovlivněna sledováním starého brakového hororu Headless. Teď tedy máme možnost zhlédnout i tento "ztracený hororový film ze sedmdesátých let", jako jakéhosi bratřička k Found, film inspirovaný ukázkami z filmu uvnitř filmu. Tady bude extrémně záležet na individuálním přístupu každého diváka. On ten film, sám o sobě, bez kontextu, by podle dnešních měřítek asi nemohl být označen za příliš dobrý. Vizuál, střih, herectví, kamera, působí to jako starý podpultový video film. Jenže přesně tak to právě působit má. A nutno upozornit, že tvůrci rozhodně nešetří obscénnostmi, brutalitou a násilím. Dokonce si myslím, že v tomto ohledu jdou mnohem dál, než šli tvůrci drtivé většiny dnes v jistých kruzích kultovních "video nasties" filmů, tedy těch, které byly v určité době pro brutalitu a nevhodnost v některých zemích zakazovány. Psychopatický úchylný vrah tu roztáčí spirálu násilí, v níž se vydloubávání očí a jejich následné jezení (vytékání bílo červené hmoty z úst included) nachází v pomyslném žebříčku nechutností obsažených v tomto filmu spíše v jeho spodní polovině. Takhle: není to úplně šálek mé hororové kávy, ale v rámci toho, čím ten film chce být, je dobrý. Některé obrazy a scény (zvlášť scény vražd, v nichž se mísí realita, představy a vrahovy vzpomínky) jsou velmi silné, takový zvláštní mix braku a artu. Hodnocení v podstatě libovolné, já váhám mezi třemi a čtyřmi. PS: Dejte někdo těmhle lidem pořádný peníze, ať se můžou předvést ve velkým! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně zlý,špinavý, extrémně násilný film s retro lookem 70´s s ještě perverznějším maniakem v záporné roli. Gore miluji, ale zde to zábava rozhodně nebyla, pro mě velmi nepříjemná záležitost, těžko strávitelná, pojídají se zde oční bulvy, ošukávají se urvané hlavy, řežou se bradavky, nohy no torture na vysoké úrovni a v rámci rozpočtu i celkem uvěřitelné, ale bez příběhu, i pořádně bez dialogů, nemůžu říct, že bych se bavil zrovna královsky. Jen pro fajnšmejkry. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chlap, ktorého v detstve jeho matka so sestrou týrali a zatvárali do klietky, má svojho imaginárneho kamaráta, ktorý ho dokáže ovládať a núti ho zabíjať mladé ženy. Chlap, ktorý na tvári nosí masku lebky, na nich praktizuje svoje zvrátené sexuálne chúťky a snaží sa tak vykompenzovať svoju traumu z detstva. - Ten, kto očakáva príbeh s nejakým zaujímavým dejom, môže byť velmi sklamaný. Film sa zameriava hlavne na gore a na zvrátené sexuálne akty. Príbeh, ktorý prebieha medzi tým nieje velmi zaujímavý. Gore a zvrátenosť sú na vysokej úrovni, ale nízky rozpočet a umelé rekvizity dosť kazia celkový dojem. Taktiež ma sklamalo to old school spracovanie, keďže staršie horory nemám v oblube. Myslím, že pre fanúšikov filmov typu Srpski Film alebo Flowers je to dostačujúce. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Docela funkční gumová srajda, ktorá svojím goréterickým dávno vyprchaným prístupom poteší, leda tak na chvilku. Veškerá ta atmosféra je násobená tou ponurou color filtráží - jinak nic. Kvílení a disgust už v této době neosloví. Jinak ale slušnej voraz ( keď nemáš nič iné ) 3 - ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pred časom bola v nezávisláckej pecke "Found" použitá drsná scénka zo sedemdesiatkového hororu "Headless", ktorý reálne (doposiaľ) neexistoval a bola to taká perlička tvorcov, ktorá fanúšikov zaujala natoľko, že ich cez Kickstarter zafinancovali, aby film nakoniec vznikol. Pod krídla si ho vzal chlapík, ktorý pracoval na efektoch a maskách pri spomínanom "Found" a vytvoril k nemu teda spriaznený, i keď pojatím úplne iný horor. "Headless" je drsný a perverzný explo-slasher, ktorý naozaj akoby vypadol odniekiaľ zo 70´s videonasties a tam kde jeho predchodca hral na psychológiu, atmosféru a postavy, pričom brutalita hrala skôr druhé husle, je to v tomto prípade naopak. 70tková atmosféra aj retro-look sú vydarené, postavy a predovšetkým hlavný killer nie sú žiadne prázdne postavičky, no primárne ide hlavne o špinavosť, brutálne vraždy a šokujúce momenty. Ale v konečnom dôsledku sa mi to až tak šokujúce aj tak nezdalo (hoci pôsobivé a chytľavé určite) a "Found" mám radšej. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Kde chybí talent či myšlenka, musí nastoupit jiné prostředky. Jedním z nich může být snaha o maximální šokování diváka, ale ta už se v tomto případě přehoupla přes pomyslný vrchol Gaussovy křivky a padá do propadlišť demence. Opravdu nevím, jestli se mam smát, nebo plakat, když na obrazovce sleduju maníka s maskou, který na hromadě zahnívajících mrtvol souloží právě uříznutou hlavu a po vyvrcholení vzpomíná na to, jak na něj bývala maminka v dětství zlá. Děj víceméně nezajímavý. Samozřejmě, nic není tak černobílé, pár zajímavých či (většinou nechtěně) vtipných scén se ve filmu najde, ucházející je i pokus o sedmdesátkový vizuál. Na druhou stranu, že film dokáže nudit i při tak krátké stopáži je docela smutné. Parazit na kvalitní gore produkci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Headless je slasher spracovaný v starom "looku", ktorý zaujme najmä fanúšikov "old school" hororov. Samotný snímok zobrazuje príbeh sadistického vraha, nosiaceho na tvári lebku, ktorý sa brutálnym spôsobom pohráva so svojimi obeťami ženského pohlavia dovtedy, až kým neukojí svoje zvrátené myšlienky. Neexistuje totiž iný spôsob ako zastaviť neustále opakujúce sa muká i utrpenie, ktoré v detstve prežíval pri svojej narušenej matke so sestrou. V prvom rade treba povedať, že "Headless" záujme a poteší najmä fanúšikov "old school" ala Disco Hits 70'. Tento slasher v podstate obsahuje všetko čo má takýto subžáner obsahovať. Množstvo gore scén, na pomerne solídnej úrovni (v rámci rozpočtu!), no a samozrejme ciciky, bez ktorých by to hádam ani nešlo. Dej je jednoduchý, takže divák očakávajúci množstvo záhad či nezodpovedaných otázok, bude trošku mimo. Hlavným prvkom je okrem násilia, zvrhlosť konania samotného zabijaka, takže citlivky nech si radšej prepnú na dokument bez reklám na "stv2", lebo tento výtvor definitívne nesadne každému - 65%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší je upoutávka na film Wolf-Baby. U Found jsem psal, že jde o neexistující film, tentokrát se z imaginární kolonky přesunul do reálné. Předpokládám, že gumové atrapy s kečupem a mlékem jen tak někoho neznechutí. Celý snímek je postaven na tom, jak zabiják (poznamenaný v dětství, jak objevné...) s maskou chytá ženy, které následně různě porcuje. Fetiš číslo jedna jsou hlavy a oči obětí. Nekrofilie, sadismus, pissing, kanibalismus, incest (s hlavou vlastní matky)...takhle vyjmenované to vypadá děsivě, opak je ovšem pravdou - snaha dovést násilí za hranici většinou znamená zesměšnění. Ano, tohle není horror, ale parodie, kde nejhezčí jsou snové sekvence. Tenhle film není ani hnusný, ani strašidelný. Jako hudební doprovod by byl asi vhodnější doom metal, čímž by se z toho stal o hvězdičku lepší videoklip (a vystřihnul bych scény, kde se pindá). Mizerné 3*... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Relace k Found už zde popsána byla, takže v tomto smyslu přihazuju jednu hvězdu, jinak jako standalone film je tohle už o trochu víc, než jsem schopen střízlivej ocenit. Deep throat ufiknuté hlavě byl vtipnej v Haute Tension, tady opakovaný vtip vpitem býti přestává. Ruku v ruce s Found za tři, jinak asi ani vůbec nebrat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Objasňovat proč a jak vznikl tenhle film nemá cenu, protože všechno pěkně popsal kolega George Stobbart. Stručně řečeno : Kdo viděl film FOUND ví. Kdo neviděl ať to zkoukne a pochopí. Každopádně se jedná o snímek plnej krve a gore, řezání hlav ( a následný Deep Throat s odřízlou hlavou ), pojídání očí, ...... Film je nízkorozpočtovej a tak podle toho vypadají i gore efekty. Ale jelikož má film vypadat jak old school(ový) fláky ze sedmdesátek ( a daří se mu to ), není to vůbec na škodu. Dnes už sice ty otrlejší nezaskočí, ale kdyby film opravdu vznikl v těch letech je zaručeně na listině Video Nasty. Pokud bych měl mezi sebou porovnat FOUND a HEADLESS. Vítězí u mě FOUND. Každej je úplně jinej a přesto spolu souvisí. Hodnocení mám tak na 3,5 hvězdy. Ale jelikož to nejde volím 4. Nenudil jsem se, ale FOUND je FOUND. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Headless, je dalším Hororem, který už je hodně za čárou snesitelnosti. Viděl jsem i související Found, který už nemohu porovnat s tímto (rok 2015), ale co se týče brutality, tak tady to bylo asi více úchylnější - šukání uřezaných hlav, uříznutí penisu a pojídání očních bulv - mňamózní. Gore v rámci možností celkem povedený, každopádně, to že jsou to figuríny, bylo vidět na kilometry daleko, ale v pohodě. Nechybí mírná nahota, skvělá, hororová retro hudba a top scénou je zabití první holky, alias uříznutá cecka a obě nohy. (182. hodnocení, Full HD) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedí se tu oči, řežou nohy, ufikávaj péra a hlavní hrdina tu celkem s gustem píschá useknutý hlavy. A i když na tomhle filmu vydělaly púchovské gumárny, má to pořád něco do sebe. Pokud jste přizniovci prvoplánového a brutálního retro násilí, je tohle film přesně pro vás. Já, byť jsem se docela pobavil, bych přeci jen uvítal alespoň nějaký scénář. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je mi veľmi ťažké hodnotiť tento film. Pred nejakými tromi rokmi ma dosť znechutil lacný horor Found. Ani nie tak svojou brutálnosťou, ale tým ako bol celý film v jadre skazený. Vo Found sa premietal akýsi starý fiktívny film o maskovanou zabijakovi, z ktorého po vzore napríklad Machete, vznikol film skutočný, Headless. Horor brutálny, drsný, perverzný, zvrátený a taký ktorý skutočne akoby vypadol z video-trashov zo 70. rokov. Či už strihom, snímaním, obrazom, farbami, hereckými výkonmi alebo schválnou over-the-top brutalitou. Je to taký zámerný brak, ktorému sa však darí vystihnúť tú retro-atmosféru sedemdesiatkových podpultových video filmov. V podstate v ňom o nič extra nejde, brutálny vrah porciuje ženy na tisíc spôsobov, ale nie je to úplne prázdne, napríklad také pohľady do minulosti pomáhajú nahliadnuť do zvrátenej psychiky. Primárne však ide o brutalitu, skazenosť a zlo, ktorým je presiaknutá každá scéna a postava filmu. Toto je film skutočne o tom ako sa pojedajú očné buľvy (aj s peknou bielou šťavičkou tečúcou po ústach) a šukajú odťaté ženské hlavy (aj s príjemným čvachtavým zvukom). Aj keď mám horory mám rád, tak nie som úplným fanúšikom týchto nechutným zvráteností, ani ich nijako nevyhľadávam. No v rámci toho, čím sa tento film pokúša byť a to odkazom na brakové, brutálne video-trashové filmy z minulého storočia (aj keď v tej brutálnosti zachádza ešte oveľa ďalej ako boli možnosti vtedajších filmov) sa mu darí predviesť niečo podobné viac menej dobre. Akurát sa je potrebné pripraviť na to, že toto je zlý, nechutný, násilný, ťažko stráviteľný film, ktorý svojim spôsobom nie je nijako výrazne zábavný a pri ktorom svojou zvrátenosťou bledne aj Ľudská Stonožka. Pre ne-hororových fanúšikov nestráviteľná záležitosť, kde hodnotenie bude skutočne závisieť od toho kto má koľko napozerané zo 70./80. brakovej tvorby. Ja tiež váham aký počet hviezdičiek vlastne niečomu podobnému udeliť a najlepšie by možno bolo ponechať Headless bez hodnotenia. Chápem totiž, že pokiaľ sa k tomu dostane nesprávny divák tak to hodí rovno do odpadu a týždeň nevyjde z kostola, no chápem aj tú skupinu hororářov, ktorí niečo podobné pravidelne vyhľadávajú a napália tomu nadpriemerné hodnotenie. Ani jedna strana však nemá šancu tú druhú nikdy pochopiť. Ja volím strednú cestu, ale po celý film to vo mne oscilovalo, tak že v určitých scénach by som to najradšej poslal nekompromisne do odpadu a v iných momentoch by som dal možno aj štvorku (a nie, nemusím kvôli tomu zákonnite spať doma v klietke) CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Už dlouho sem neviděl nic takovýho, co by se mi možná ani nechtělo hodnotit. Found byl pro mě suprovej, tohle je jinej level. Spíš možná úplně jiná hra. Bezhlavej je brutální gumovej kečupovej gorefest. Musím souhlasit s E-PhoeniXem, protože se na to moc dobře nedívalo, ikdyž mám gore rád. Ten oldschoolovej look mi připomněl Bodieho a Doyla, jen v Profesionálech nikdy nejedli oční bulvy, nebo nepíchali holku mačetou. Surový, krvavý rodeo s klukem z klece. Dám tři, ikdyž fajnšmekři si v tom asi najdou svoji pětihvězdovou hlavu. Btw, ta maska je bezva. Kam se hrabe Jason. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Škoda low budgetu, mohlo jít o solidní podívanou, takhle je to jen pár záběrů na cosi, co má vypadat doopravdy. Za odvahu 3*, jinak je to strašná samoúčelná blbost. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Amatérský úchylný trash, který fanoušky žánru nepotěší. Schéma odpovídá spíše parodii na sériového vraha, než pokusu o slasher. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je to solidní krvavá a perverzní nálož, ale ve výsledku to mělo raději zůstat ve Foundu jako “film ve filmu”. Zbylou hodinu se totiž díváme pořád na to samé dokola a dokola. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Headless je laciný, slušně zvrácený horor, narvaný od začátku až do konce pořádnou dávkou extrémní brutality. Existuje snad něco lákavějšího 8D? Těžko! Jenže tu máme jedno velké Jenže. Že to je totiž zatraceně úchylný a perverzní masakr je sice velmi příjemný fakt, o tom žádná, ovšem nyní přijde to Jenže, jenže první likvidace je sice skvělá, efektní, násilná, brutální, nechutná atd., atd., prostě skvělá zábava a hned po chvíli přijde na řadu vražda číslo dvě, skvělé říkám si, jenže ono je to prakticky to samé. Maskovaný chlapík zabije holčinu, uřízne jí hlavu, kterou následně ošuká do krku a tělo uklidí. Třetí vražda to samé, zabije holku, uřízne jí hlavu, ošuká jí hlavu, tělo uklidí. Po čtvrté to samé, po páté to samé a je konec. Pět do puntíku se opakujících likvidací, což prostě časem omrzí a co ze začátku svým zvráceným způsobem baví, to na konci už jen vyloženě nudí. A tak je vlastně nakonec daleko působivější dění mezi těmi opakujícími se vraždami, kdy se divák postupně dozvídá, proč se z toho zvráceného, úchylného a perverzního hovada stalo to zvrácené, úchylné a perverzní hovado, a popravdě řečeno si myslím, že to nemá vůbec daleko od reality, o což působivější to ve výsledku nakonec je. Za nečekané plus jinak musím překvapivě zmínit pohlednost hereček, obětí, kdy ve většině podobných produkcí jsou obsazeny ohavné fetky, které ty role berou jen za pravidelné dávky něčeho šmakózního do žíly, zde ty holčiny jsou ale opravdu docela pěkné a sympatické, a určitě tak i ony pozitivně ovlivňují celkový dojem z této prasárničky. Vzhledem k undergroundovosti celého tohoto projektu nicméně překvapila i kvalita gore efektů, kdy veškeré ty nechuťárny skutečně nepůsobí až tak lacině, každopádně co mě ale na tomto extrému nadchnulo nejvíc, byl 70´ look, kdy kdybych nevěděl, že to bylo natočeno v roce 2015, tak bych klidně uvěřil, že jde o film skutečně z oné doby, natolik dokonale zpracováno to bylo a mě to tím fakt upřímně hodně oslovilo. Co tedy dodat závěrem? Headless je podívanou jen pro tu skutečně nejokrajovější diváckou obec, podívanou, která i přes svou lacinost a undergroundovost vyniká v mnoha nečekaných ohledech, nicméně v tom pro mě nejzásadnějším selhává, a to ve zpracování masakrování obětí, kdy se pořád jen dokola opakují stále ty samé scény, a tím jak jsem již zmiňoval začnou postupně nudit. ()

Reklama

Reklama