Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení (především můj actor number one Robert Downey Jr.) naznačovalo, že se bude jednat o zajímavou podívanou. Čekal sem, že nepůjde o nic převratnýho a že se celý film jen tak prokecá, ale taky sem čekal, že to bude mít mnohem silnější a chytlavější příběh. Film jsem sice dokoukal, nevytuhnul sem, ale už zítra nebudu vědět o čem že to vlastně bylo, což je škoda. Jo i když si vlastně budu pamatovat věčně zhuleného Douglase (spisovatele), který ne a ne dokončit svojí další knihu. Zjistil sem, že mi fakt vadí herečka McDormand a herec (spiderman) Maguire. Ten když je v nějakým filmu, tak ten film jde automaticky o * dolů. Na to že má být film komedie, tak sem se ani jednou (což je fakt blbý) nezasmál. Takže tohle taky nic. Není mi jasný, jak mohl tenhle rejža natočit dokonale L. A. Confidential, to mi zůstává záhadou. Tohle už nikdy neuvidím a nebude mě to vůbec mrzet. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri Batman Begins som si pochvaľoval vlastnú nestrannosť (Katie Holmes skrátka nemá šancu patriť medzi sympatické "herečky" Hollywoodu, mne napriek tomu doteraz neprekážala), tu sa mi to niekoľkokrát vrátilo... ta koza mi v podstatnej miere pokazila zážitok z celého filmu. Jej postava totiž tvorí oveľa dôležitejší element, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať a rovnako ako všetci v jej okolí, aj divák by sa do nej mal, aspoň platonicky, zamilovať. Mala by ním pohnúť jej bezprostredná krása, vnímavosť, mimoriadna inteligencia, vnútorná vyspelosť a to všetko by malo mať nechcený, mimovoľný nádych "lolitkovských" podtónov. Čo je však úloha pre herečku s patričným čarom osobnosti, nie tupo sa prechádzajúcu hviezdičku... Ale nenechajte sa odradiť, tento zároveň krutý aj láskavý príbeh z rodu "literárnych" za pozornosť stále stojí! Akurát mohol byť pri šťastnejšom obsadení spomínanej role ešte plnší, emočne pohnutejší. [70%] ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Počas jeho sledovania som si pripadal ako ten slepý pitbul. Tiež mi chýbal nejaký receptor na to, aby ma zaujal. Iste, boli tam dobrí herci, aj nejaký dejový posun, niektorí oceňujú skvelú réžiu, čo ja nedokážem posúdiť, ale dialógy mi pripadali iba ako také prázdne tláchanie. Nenaštval som sa pri jeho sledovaní, ani som pri ňom nezaspal, ale o týždeň už nebudem vedieť, či som ho videl alebo nie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Oceňované americké drama, ale film, který neví, co vlastně chce. Stejně jako hlavní hrdina Michael Douglas v roli nerozhodného profesora literatury a nyní už umělecky neplodného spisovatele, konfrontovaného s odchodem manželky a s požadavky své těhotné milenky, svého editora a svých studentů. Přitom scénář dobře charakterizuje jednotlivé hrdiny, Douglas hraje jako Pánbůh, jenomže celek je takový nijaký. To bývaly doby, kdy se v každém správném dramatu řešila jen láska a smrt, ale americké pseudoproblémy nelásek a pracovních neúspěchů mne už tak nepřitahují...Trailer k filmu (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=sveK_fhIqhs ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pokud nejsme spokojeni sami se sebou a se svým životem, a ani se příliš nesnažíme hledat naší cestu a cíl, ke kterému budeme směrovat, tak potom musí přijít bláznivý víkend, který zatřese s naším životem. Víkend, který nás přivede na samou hranici psychických i fyzických sil. Víkend, který zatratí veškeré současné priority, donutí nás přestat utíkat a schovávat se a přivede jedince konečně k rozhodnutí a činu. Často až absurdní a bizarní zážitky nás přivedou zpět do života, donutí chopit se vedení svého života do vlastních rukou a směřovat k osobnímu štěstí. Hlavní postavou je spisovatel a univerzitní profesor Grady Tripp (dobrý Michael Douglas), jehož svět se během tří dní zatřese v samotných základech veškerého bytí a změní mu veškeré priority. Bizarnost postav kolem něj a bláznivá jízda na horské dráze mu vezme všechno zažité a nabídne mu novou naději, nezatíženou žádným stínem minulosti. Z dalších postav: nejnadanější student a talentovaný pisatel s trudnomyslnou duší James Leer (zajímavý Tobey Maguire), rektorka univerzity s náročnou volbou k rozhodnutí Dean Sara Gaskell (Frances McDormand), newyorský editor s homosexuální nevybitou energií Terry Crabtree (dobrý Robert Downey Jr.), snaživá studentka a Trippova obdivovatelka Hannah Green (Katie Holmes), namyšlený spisovatel Quentin 'Q' Morewood (Rip Torn), vzteklý trpaslík domáhající se svého majetku Vernon Hardapple (Richard Knox), těhotná barmanka a trpaslíkova přítelkyně Oola (Jane Adams), a transvestita Antonia 'Tony' Sloviak (Michael Cavadias). Nechybí napětí, dramatické situace, vtipný nadhled, těžké střety s realitou. Žádný župánek bohužel nemám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)

Reklama

Reklama