Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu skvělé obsazení neskutečně nudný a pomalý film.Možná,že pro diváky,jimž byla postava Tobey Maguira blízka,tim se tento snímek určitě líbil.Ano,ti mohou Skvělé chlapi vyzvednout.Já viděl ale jen bloumajícího Michaela Douglase,který rozjímá a rozjíma,sem tam se mu přihodí něco veselého,pak něco smutného,občas se to proloží něčím neobvyklím,až nakonec dojde svého klidného stáří,ale ve skutečnosti kde nic,tu nic.O to je víc škoda Roberta Downeyho Jr.,který se tu sice mihne jen párkrát,ale každým svým výstupem tu zašedlou nudu naprosto rozjasní a zpestří o 100%.Skvělí chlapi není filmem pro každého,mě nezaujal vůbec a prostě jsem asi naprosto nepochopil,co jsem v něm měl vlastně hledat. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný pocit. Miestami sa dej zdal uponáhľaný a zmätočný, miestami sa zase vliekol ako týždeň pred výplatou. Ani nosná kostra príbehu moc nenadchla - také banálne pletky medzi profesorom záletníkom, nevernou manželkou, introvertným chalanom a homosexuálnym vydavateľom. Psa radšej nekomentujem. Nestalo sa tu nič, čo by si človek dokázal zapamätať na viac ako pol dňa. No herci sa snažili, to uznávam. Priemer. 60/100 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila úplnou náhodou a překvapilo mne, že jsem o něm navzdory skvělému hereckému obsazení nikdy dřív neslyšela. Douglasův pohodářský profesor mi byl velmi sympatický, troufnu si říct, že tato role patří mezi jeho vůbec nejlepší. Žádný jiný aspekt snímku jsem už ale tak skvělým neshledala.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradičná komédia s originálnou atmosférou. Veľmi vzdialene to má nábeh na Tarantinovky alebo Coenovky, ale nikto tu nezomiera (no dobre, jeden starý slepý pes to odnesie, ale mohol si za to sám, parchant jeden) a všetko parádne graduje až  sa to šťastne uzavrie. Je to z prostredia intelektuálnych spisovateľov. Niektorí sú za zenitom a iný na začiatku kariéry. Skvelé je herecké obsadenie. Douglas si tu zahral niečo podobné ako o roky neskôr v skvelom Kominsky Method. Tobey Maguire si zase strihol divného lúzera, ktorý má ale veľký talent ale najviac osviežujúce bolo vidieť Roberta Downeyho Jr. v jeho pred Iron Manovskej škatuľke. Snáď sa z nej ešte niekedy dokáže vymaniť. Už keď som to videl prvýkrát, tak ma to nadchlo a aj po rokoch ma to stále baví. Hanson mal v tej dobe ako režisér špičkovú formu a dokonale balansoval medzi drámou a komédiou. 8/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Michael Douglas během natáčení ve městě Beaver v Pensylvánii často v natáčecích přestávkách odpaloval golfové míčky do řeky Ohio. (TaNya_)
  • Zoznam slávnych samovrážd je prevzatý z knihy "Hollywood Babylon II"ktorú napísal Kenneth Anger. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama