Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já nad tímto hodnocením žasnu, které tady kolegové uvedli. Já jsem na tom filmu neviděla nic komediálního, chvílemi to bylo trapné, MICHAEL DOUGLAS na mě občas působil jako nesvéprávný blbeček, takže abych tomu filmu dala 5*, tak to by na mě musel někdo mířit kalašnikovem. Určitý náboj to má, ale pro mě pouze 3*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Počas jeho sledovania som si pripadal ako ten slepý pitbul. Tiež mi chýbal nejaký receptor na to, aby ma zaujal. Iste, boli tam dobrí herci, aj nejaký dejový posun, niektorí oceňujú skvelú réžiu, čo ja nedokážem posúdiť, ale dialógy mi pripadali iba ako také prázdne tláchanie. Nenaštval som sa pri jeho sledovaní, ani som pri ňom nezaspal, ale o týždeň už nebudem vedieť, či som ho videl alebo nie. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Kultovní "hrdinové" tohoto snímku jsou asi stejní týpci k pohledání jako bezvadná kuželkářská trojka z Big Lebowskiho. Ani Wonder Boys tak nemají žádný napínavý děj, ale o to ani nejde. Jde jen o jednu absurdní životní epizodku, ve které se seběhne všechno zlé i dobré dohromady (toho zlého podstatně víc) a nezapomenutelný profesor Tripp (v podání skvělého Douglase), se tím vším elegalantně prohulí až k happyendu. A občas nás všechny se svými kumpány ("notorický" lhář a "notorický" homosexuál) zatraceně upřímně rozesměje. Věřím tomu, že se všichni u natáčení dobře bavili a kousek té zábavy se jim podařilo dostat i skrze kameru k divákům. Tři a půl. [září 2006] ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Ryzí potěšení. Tak tahle týmová práce se režiséru Hansonovi povedla. Od kvalitního scénáře podle stejnojmenné knihy Michaela Chabona až po originální song "Things Have Changed" Boba Dylana. A Michael Douglas v roli okolnostmi vláčeného univerzitního profesora tvůrčího psaní v tvůrčí krizi je prostě k sežrání. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Nejprve to na vás dýchne jako iluze letního vánku v největším vedru, ale pak to ihned ustane. Film je to vlastně dost jednoduchý a přímočarý, život do něj dost vnáší vedlejší role (Downey, McDormand, Maguire). Michael Douglas na sobě nemá oblek a jeho postava je jako zmačkanej papír, od kterýho nemůžete čekat nic jinýho, než že se možná trochu roztáhne do původního tvaru. Ale i tak, jedna z mých nejoblíbenějších oddechovek. V době, kdy jsem psaní bral dost vážně to pro mě byl film jako stvořený. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)
  • Zoznam slávnych samovrážd je prevzatý z knihy "Hollywood Babylon II"ktorú napísal Kenneth Anger. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama