Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spisovatel, který po triumfálním úspěchu nemůže dokončit svou druhou knihu a mnozí si myslí, že naprosto zamrzl a již nedokáže nic vyprodukovat. Jako profesor nadějných mladých spisovatelů však zažije opravdu zamotané dobrodružství s několika svými studenty a dávným přítelem, literárním agentem. Líbí se mi tento styl komedií, kdy se zdá vše tak zamotané a bezvýchodné. Scénář a zápletka sice nebyly nijak silné a ohromujicí, ale přesto jsem se několikrát velmi hlasitě zasmál a povětšinou jsem se dobře bavil. Možná na to má malinko vliv americká část, jelikož britské komedie se vyznačují lepší kvalitou v těchto žánrech, ale snad je to jen můj dojem. Herecké osazenstvo bylo příjemné a nikdo příliš nevybočoval ze své role, což je snad i škoda. Také mi trochu vadili geniální studenti, kteří nad vším hloubali přímo Platónsky, což mi velmi připomnělo Dawsonův svět (i díky Holmesové). Celkově tedy uspokojivých 75% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila úplnou náhodou a překvapilo mne, že jsem o něm navzdory skvělému hereckému obsazení nikdy dřív neslyšela. Douglasův pohodářský profesor mi byl velmi sympatický, troufnu si říct, že tato role patří mezi jeho vůbec nejlepší. Žádný jiný aspekt snímku jsem už ale tak skvělým neshledala.. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pokud nejsme spokojeni sami se sebou a se svým životem, a ani se příliš nesnažíme hledat naší cestu a cíl, ke kterému budeme směrovat, tak potom musí přijít bláznivý víkend, který zatřese s naším životem. Víkend, který nás přivede na samou hranici psychických i fyzických sil. Víkend, který zatratí veškeré současné priority, donutí nás přestat utíkat a schovávat se a přivede jedince konečně k rozhodnutí a činu. Často až absurdní a bizarní zážitky nás přivedou zpět do života, donutí chopit se vedení svého života do vlastních rukou a směřovat k osobnímu štěstí. Hlavní postavou je spisovatel a univerzitní profesor Grady Tripp (dobrý Michael Douglas), jehož svět se během tří dní zatřese v samotných základech veškerého bytí a změní mu veškeré priority. Bizarnost postav kolem něj a bláznivá jízda na horské dráze mu vezme všechno zažité a nabídne mu novou naději, nezatíženou žádným stínem minulosti. Z dalších postav: nejnadanější student a talentovaný pisatel s trudnomyslnou duší James Leer (zajímavý Tobey Maguire), rektorka univerzity s náročnou volbou k rozhodnutí Dean Sara Gaskell (Frances McDormand), newyorský editor s homosexuální nevybitou energií Terry Crabtree (dobrý Robert Downey Jr.), snaživá studentka a Trippova obdivovatelka Hannah Green (Katie Holmes), namyšlený spisovatel Quentin 'Q' Morewood (Rip Torn), vzteklý trpaslík domáhající se svého majetku Vernon Hardapple (Richard Knox), těhotná barmanka a trpaslíkova přítelkyně Oola (Jane Adams), a transvestita Antonia 'Tony' Sloviak (Michael Cavadias). Nechybí napětí, dramatické situace, vtipný nadhled, těžké střety s realitou. Žádný župánek bohužel nemám. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tento film je nenápadný, čo je veľká škoda, pretože ide skutočne o veľmi dobrú záležitosť. Už len kombinácia dráma/komédia hovorí o tom, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, či sa budete smiať alebo plakať. Zďaleka suverénne najlepším prvkom je Michael Douglas, ktorý dokáže vyzerať veľmi šupácky, až by mu človek najradšej dal päťkorunu do klobúka. Maguire štandardný, Frances McDormand je klasika a Katie tu je len epizódka. Jo a zabudol som na prihriateho Downeyho, čo dohromady dáva pomerne svojskú skupinu ľudí a trochu bizarný príbeh o spisovateľoch. Nezabúdam ani na výborný hudobný podmaz (pesničky) = ďalšia Hansonová klasika. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sympatický Douglas, toporný Maguire, rozkošná Holmes a tradičný Downey Jr. v klasickej do seba zahľadenej spisovateľskej reflexii, ktorá je až príliš postavená na nelogických (prečo hneď nevrátil tú bundu) a samoúčelných (scéna s knihou a autom) zvratoch. Inak fajn atmosféra daždivej zimy a skvelý Bob Dylan. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)
  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)
  • Michael Douglas během natáčení ve městě Beaver v Pensylvánii často v natáčecích přestávkách odpaloval golfové míčky do řeky Ohio. (TaNya_)

Reklama

Reklama