Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (394)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $477,373,578Tržby Celosvetovo $1,450,026,933Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,400,909Tržby za predaj DVD v USA $18,031,958║ Aj na moje prekvapenie ma táto partička Elsa, Anna, Olaf, Sven,... opäť pobavila. Veru nečakal som moc od tohto pokračovania. Príbeh aj keď skôr v temnejších farbách neodradil, skôr naopak v celku upútal. Animácia skvelá, nápaditá, pestrá, priam kúzelná. Občas tam škrípe trocha miestami otravná Anna, či občas mierne trafený Olaf ale prevažne to sype dobre. Muzikálnosť skôr taký priemer, chytľavejšie, či lubozvučnejšie pesničky mal ten kmeň začarovaný v hmle. /videl v kine: 90%/__ __Po dlhšej dobre som vyskúšal v kine aj nejakú 3D verziu a dúfal som že pre tento animák to môže dosť pestro využité. Ale Disney asi šetria, lebo je tu len pár pekných scén vytvarovaných do priestoru, určite sa tam animátory mohli viac vyblázniť. DreamWorks je v tomto rangu niekde úplne inde. /videl v kine 3D verziu: 90%/__ ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než návyková jednička. I když se "Frozen" nepyšnilo tou nejoriginálnější zápletkou, byl příběh o pochopení Elsyny moci milý a kouzelný. Kdyby byl druhý díl jen o hledání sebe sama, tak bych výsledek hodnotila daleko lépe, ale jelikož ho pojali jako agitku (uctívání přírody, zlí běloši vs. hodní indiáni, chlap jako ženská brzda apod.) bez zásadnějšího příběhu, tak nemohu hodnotit jinak. Anna, kterou jsem měla v prvním díle mnohem raději než Elsu, je navíc neskutečně otravná, písničky jsou mnohem slabší (skutečně se mi líbí jen "Into The Unknown" a "Show Yourself" a de facto tu neexistuje záporák. Být dítě, tak se nudím. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dvojky bývají průšvih a vykrádačka sama sebe, pokud to vůbec má nějakou myšlenku (jinou, než vydělat tvůrcům nějaký ten další milion), jde-li o muzikál, koná se přehlídka nevýraznosti a plytkosti bez nápadu. Ledové království II jde ve vyšlapaných kolejích - hrdina pocítí nutkání někam jít a řešit, jde, vyřeší a všichni se radují (poznáváme všechny ty drakobijce, hledače zlatých ptáků, ale v podstatě i Pána prstenů), drží se i schématu dvou milujících se sester, které se snaží chránit jedna druhou, přičemž, jak ty vrstvy na hokejce, doopravdy silné jsou jen spolu. Chtít a očekávat něco fungl nového je jako vymýšlet hranaté kolo. V nastaveném schématu tedy po nahlédnutí do minulosti pokračuje příběh dál. Se zacílením na původní fanoušky si dovoluje v zápletkách přidat na složitosti a temnosti. S ohledem na rodiče, tvořící skutečným divákům doprovod, jsou dodány vtípky nejčastěji ze strany Olafa, který konečně přestal být jen otravný tupan a začal být funkční odlehčující prvek, a geniální parodický love song Kristoffa (nějaký americký Michal David, jehož nedokážu identifikovat). U hudby se dá říct, že ač nemá dynamickou hitovku, jakou v jedničce byla Elsina Najednou!, není tupá a kolovrátková. Oscarový hit bude úvodní píseň, co Iduna zpívá dcerkám All is Found, která svou poetičností dotahuje na úvodní píseň maminky z Písně moře (asi není náhoda, že takové písně jako ukolébavku zpívají maminky). Co zážitek z filmu zvedá z objektivních čtyř hvězd na subjektivních pět, je to: "Já bojím, dej ruku! Kam jde Anna? Co dělá Elsa? Má šaty, sluší šaty," které znělo vedle mě. Doufám, že když už si tvůrci dali tu práci s vytvořením spousty krásných šatů a šperků pro obě hrdinky, bude mezera na trhu zaplněna jejich reálnou podobou. Ty plastové korunky a bižuterní hrůzy jsou výsměch veškeré estetice. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ale jako ano, perfektní animace, nádherná hloubka, barvy, vše to vypadalo reálně a přesto s kapkou fantazie a magie aby divák nadále mohl fantazírovat o všem možném a nemožném, jenže tomu něco chybělo. Děj byl víceméně předvídatelný, ne, že by děj byl až tak "ubohý" ale spíš jak přes kopírák prvního filmu s mírnými úpravami tady a tady. Nejlepší postavou byl rozhodně již ikonický sněhulák Olaf a jeho dvou-(jestli vůbec)-minutové shrnutí prvního filmu. Přál bych si třetí film? Rozhodně, hezky to zakončit (přeci jen děj druhého dílu končí ačkoliv ne otevřeně rozhodně ne zakončeně), nebo děj trochu více posunout, nechat Disney Animation být více odvážnější. Nevím zatím zda mám hodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate zase jednou naprosto zbytecny pokracovani, ktery nema moc co novyho nabidnout. Naprosto nesmyslnej a zmatenej dej, aspon, ze postavy zustaly stejny, obcas se to tahne, obcas padne nejakej dobrej forek, do toho neustale nejaky pisnicky, ktery tu slouzej spis jako takova vata a jsou spis prumerny. Animace vcelku ujde, ale nic, z ceho by si clovek sednul na zadek. Za me tezkej prumer a o fous horsi nez prvni dil. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama