foto

Josh Gad

  • nar. 23.2.1981 (36 let)
    Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Josh Gad narozený 23. února 1981 na Jižní Floridě, USA je americkým filmovým, televizním a divadelním hercem, scénáristou, producentem. Absolvoval Univerzitu v Davii, Floridě v roce 1999. Již za studií se projevilo jeho komické nadání, vyhrál dvakrát cenu v každoročně pořádaném Národním turnaji v kategorii vtipné interpretace a originální řečnictví. Další studium na Carnegie Mellon University v Pittsburghu ukončil v roce 2003 bakalářským titulem v oboru drama. Po studiích začal působit jako zpravodaj v nočním satirickém televizním programu The Daily Show, kde mimo jiné řešil i otázku legalizace gay párů v New Yorku. Svou kariéru začal na divadle, kde směroval ke komedii a později si založil i vlastní divadelní společnost.

Do filmového světa vstoupil Josh účinkováním převážně v seriálech, z těch známějších např. POHOTOVOST (1994), ZPÁTKY DO STUDIA (2007) nebo CALIFORNICATION (2007). Po boku jiného komika Rainna Wilsona si zahrál v hudební komedii ROCKER (2008). Dalším jeho větším projektem byla práce na filmu OKO BERE (2008), kde asistoval hereckým hvězdám Kevinu Spaceymu a Laurenci Fishburneovi. V dramatu IMIGRANTI (2009) stál po boku Harrisona Forda a Raye Liotty. Pokusem o návrat k tradiční fyzické komedii z časů Bustera Keatona a Charlie Chaplina byla komedie THE LOST NOMADS (2009). Zatím poslední hereckou příležitost dostal v romantické komedii LÁSKA A JINÉ ZÁVISLOSTI (2010), rolí zamindrákovaného bratra Jakea Gyllenhaala, kterou momentálně hrají v kinech.

Mnohem úspěšnější je herec v divadelním světě. Právě sklízí vavříny za svou roli Eldera Aldora Cunninghama v Broadwayském muzikálu THE BOOK OF MORMON, který měl premiéru v březnu 2011. Hned v květnu 2011 byl Josh nominován na cenu Tony Award 2011 – Nejlepší muzikálový hlavní herec. Šťastný rok završil oznámením o narození jeho prvorozené dcery. Je také kmotrem dítěte herců Bryce Dallas Howard a Setha Gabela. Velký fanda South Parku nyní žije se svou snoubenkou v Los Angeles.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kráska a zvíře
Me and My Shadow
Psí poslání
2016 Angry Birds ve filmu
Ledové království: Polární záře (TV film)
2015 Dokonalý svědek s.r.o.
Oslava v Ledovém království
Pixely
2014 Wish I Was Here
2013 jOBS
Ledové království
Stážisti
2012 Díky za ty dary
Doba ledová 4: Země v pohybu
She Wants Me
2011 Mardi Gras: Jarní prázdniny
2010 Breakup in a Noisy Diner
Láska a jiné závislosti
Marmaduk
2009 Big Guy
Imigranti
Lost Nomads: Get Lost!, The
No Heroics (TV film)
2008 Oko bere
Rocker
2007 Špioni a biják
2006 Razortooth
2002 Mary and Joe

TV seriály

2015 The Comedians (TV seriál)
2012 1600 Penn (TV seriál)
2011 Gigi: Almost American (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Mrtvolka (S04E05)
Domove, sladký domove (S04E03)
2010 Good Vibes (TV seriál)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Párty na klíč (TV seriál)
První den zbytku mojí smrti (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Vyrušení (S05E21)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Konspirační teorie (S05E09)
2007 Zpátky do studia (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

TV pořady

2017 MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 Story of Frozen: Making a Disney Animated Classic, The (TV pořad)
2013 Deal with It (TV pořad)
Hollywood Game Night (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Triplets
2009 Lost Nomads: Get Lost!, The

TV seriály

2012 1600 Penn (TV seriál)
2011 Gigi: Almost American (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace