Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Figu 

všechny recenze uživatele

Ještě než mé oči spatří velice úspěšné Rivaly, chtěli vidět něco poslabšího s podobnou tematikou. Vyšlo to dokonale! Téma formulek bylo přesné a poslabší to bylo dostatečně! Srandovní příběh s naprosto šílenými efekty, který je neustále obklopen hloupou a směšnou hudbou a hlavně v čele s nejtrapnějším kníratým Burtem Raynoldsem! Každý špičkový herec má své slabší období a neminulo to ani Stallona a i kdybych nevěděl, kdy to období prožíval, tak spolehlivě tuším, že někdy kolem roku natočení skvostné Formule!... Ano, je to tak. Začátek jednadvacátého století Slyovi nevyšel, ovšem dnes nám dokazuje, že je opět špičkou! 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmov z prostredia automobilových pretekov je pomerne málo (tých kvalitných ešte menej) preto som sa na túto snímku celkom tešil. Bohužiaľ som bol sklamaný. Nie tým, že film absolútne postráda realitu, ale skôr tým, že som sa jednoducho nudil. Nereálne búračky, také veľmi pritiahnuté za vlasy. Priemerný film. Oveľa lepšie sú skutočné preteky formulí a oveľa lepšie sú aj iné Slyove filmy. Závodov tu podľa mňa bolo menej ako by si taký film zaslúžil. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělý Stalloneův film je Cliffhanger, proto není divu, že se se svým šablonovitě jednoduchým scénářem obrátil na Rennyho Harlina. Akční scény jsou opravdu povedené, ale honička v ulicích vypadá jako z komedie a kolize na závodní dráze jsou poněkud přehnané a připomínají spíše efekty z počítačové hry. Prostě průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Efektní rozměr nechyběl, ale k realitě to mělo hodně daleko. Renny Harlin není typem režiséra, který by usiloval o zachycení autentické atmosféry při závodech F1. Zřejmě by asi neobohatil diváka, který tomuto sportu věnuje pozornost jen okrajově. A ta okrajovost se promítla do celého tohoto filmu. Jako by formule a závodění v nich bylo nějakou delší reklamou natočenou na objednávku nějakého monopostu, než nějakým skutečně hodnotným náhledem do dění motorizovaného sportu. Stejně tak je diskutabilní obsazení hlavních rolí. Stallone se do role závodníka svojí muskulaturou moc nehodí. Kdo se trochu zajímá o technické záležitosti kolem formulí, asi moc dobře ví, že do kokpitu by se takovýto závodník asi těžko vlezl. Celý film chce vyznívat maximálně efektně a technická stránka filmu je z celého filmu nejzdařilejší. Kamera umístěná v různých úhlech snímající jízdu z pohledu řidiče je dobrý nápad a divák má často nutkavý pocit stát se na chvíli pilotem. Jenže příběh je dost tuctový a stárnoucí hvězda proti nastupující mladé hvězdě je prvek, se kterým se ve filmech se sportovní tematikou setkáváme poměrně často. Harlin je typ technicky zdatného režiséra a podle toho taky tento film vypadá. Pěkně nasnímaný s burácivými motory rychlých aut, ale s nerealistickým pojetím. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Stallone zahájil práci na tomto projektu již v roce 1997. (hippyman)
  • V jednom z interview se ptali Sylvestera Stallonea, který svůj film by si přál nikdy nenatočit. Zmínil tento. (Karlos80)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama