Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakt necekal, myslel jsem, ze to bude nejaka sracka, ale nakonec jsem byl mile prekvapen. Samozrejme je to film urcenej jen pro pobaveni, takze se v nem nic hlubsiho nesmi hledat. Pribeh je mirne receno jednoduchej a naivni a je tu jen kuli tomu, aby posouval dej po jednotlivych zavodech. A o tech to je a ty jsou fakt skvele natoceny. Ne ze bych se kdyz nejsou zavody nudil, precejen Harlinova rezie je dostatecne svizna (spolu z hudbou), ale ty zavody jsou o moc lepsi. Vyborne natoceny (skvela kamera) a slusny triky, i kdyz je misty videt jak sou pocitacovy. Hlavne zavod v Nemecku a posledni zavod stoji za to. Herci jsou prumerny, ale vypadaj vcelku slusne, tak neni co resit a Kip Pardue je docela podobnej Kimi Raikonnenovi. Stallone je tu bohuzel jen v mensi vedlejsi roli, ale mozna to je dobre, protoze se furt tvari dost krecovite. Nejvic se mi libil Til Schweiger, ten byl asi nejlepsi. I kdyz ma film skoro dve hodiny, tak jsem se vubec nenudil a musim dat vysoke hodnoceni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Formule! těží z jedné tajné klukovské vášně pro auta a závody formule 1. Ve filmu sice ve skutečnosti nejde o tyto nejprestižnější závody, ale o jiné, známé jako Indy Car Racing a v Americe více populárnější, ale určitá podobnost se nedá upřít. Příběh vypráví poněkud volně jak o partnerských vztazích jednotlivých závodníků, tak se soustředí i na poměry na závodní dráze. Ústředním motivem pak je souboj nováčka závodů Jimmyho Blye a loňského šampióna Beaua Brandenburga. Do týmu přichází řešit napjaté vztahy zkušený veterán Joe Tanto, který se nejen snaží na závodní dráze, ale i v soukromých rozmluvách pomoci jak nadějnému mladíkovi, tak starému kamarádovi. Děj však slouží spíše k možnosti neustále zásobit diváky dalšími a dalšími závodními sekvencemi, s větším či menším využitím trikových efektů, a výše zmíněnému klukovskému nadšení tak učinit zadost. Žádné větší ambice si snímek neklade, a pokud byste skutečně toužili po filmařsky dobrém filmu z prostředí automobilových závodů, s prokreslenou psychologií postav, sežeňte si raději někde tituly jako Bobby Deerfield, Grand Prix režiséra Johna Frankenheimera či Le Mans. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Formule je klasickým představitelem akčního filmu, jak se dělat nemá. Postavy plochý, příběh nulovej, herci jenom na oko a prostředí na první pohled efektní. Vždycky mě dostane, když se ulicí města prořítí dvě F1 a výkladní skříně s mnohdy pancéřovaným sklem vyletí jako kanárek z klícky. Sly sice dělá svůj standard, jenže jeho postava je zkrachovalec a ne obvyklej akční hrdina a tak mu to moc nejde. Celej film vlastně nad vodou drží jenom to prostředí závodiště, ale to člověk na F1 nezávislý nedocení. Je to prostě jedna velká trapná efektně bouraná nuda. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

K športovým filmom mám zvláštny osobitý citový vzťah a ku Stallonovi úzke puto. Tento film nemá ale ani základné myšienkové korene. Disponuje plejádou hustých zvratov a hlučných "cool-how" efektov, ale tie iba kazia akúkoľvek snahu priniesť divákovi tú pravú jazdu. A "výkony" 90-tich% "hercov" je kapitala sama, takisto ako umelohmotný rukopis režiséra. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmových závodech je mnoho odkazů na závody reálné. (Elisebah)
  • Ve scéně, kdy Beau (Til Schweiger) vybíhá schody, načež promlouvá s Joem (Sylvester Stallone), evidentně nemá v ruce tričko, které má v dalším záběru kolem ruky a obléká si ho. (Dawid199)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama