Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (461)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Já to tušila, že je v tom zasazení do minulosti nějaký háček! Moffat s Gatissem ale překonali moje očekávaní a jsou děsně meta. Neuvěřitelně jsem si užívala malé detaily a náznaky k vyřešení případu i dějovým twistům - skoro jako když si povídáte s někým hodně chytrým a oba z toho jste nadšení. Po pomalejší třetí sérii tu znovu máme hodně dějový díl, který nabídl fanouškům nějaký ten fan service (konečně zasazení do původního prostředí!), ale zároveň svým způsobem posouvá děj celého seriálu. K dokonalosti chyběla jen přítomnost Irene Adler, tak snad někdy příště... PS: Mimochodem musím pochválit krásné viktoriánské lokace! ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, těšil, dočkal se a musím konstatovat, že jsem se zkrátka přetěšil. Zasazení do doby je vskutku bravurní. Slovní střílečky, celkové vizáže hlavních představitelů, telegramy s poletujícím textem, či listování v novinách a jiné vychytávky naprosto skvělé. Nejvíc jsem se obával, spojení tehdejší doby s realitou a to bohužel přišlo, na můj vkus se v druhé půlce začalo až příliš halucinogenovat a tím ten příběh posunout z klasické napínavé detektivky ve film typu poznej kde jsi, a co právě děláš. Ačkoliv bylo jasné již od začátku spojení případu s realitou, tvůrcům se podařilo zamotat hlavu nejen Sherlockovi, ale i divákovi. Takže předěl fajn, ale šup do nové série a začít řešit opět případy, které budou mít opět hlavu na začátku a patu na konci. Český dabing je problém, ačkoliv, se dabéři snaží a dle mého skromného názoru nejsou vůbec špatní, kdo jednou poslechne originál, Vojtu Dyka jako Sherlocka si prostě pustit nemůže. A ještě posílám vzkaz distributorům. Ku--va vzpamatujte se a koukejte už celej seriál hodit na český trh v Blu-ray disku / stačí CZ titule. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pre viacerých bude toto ťažko stráviteľné sústo, ale mňa neuveriteľne bavilo a konečne sme sa dočkali nejakých vysvetlení. Tento seriál si jednoducho žije svoj vlastný fascinujúci život a akékoľvek výhrady v tomto prípade sú len chybou očakávaní. Len škoda, že na ďalšiu sériu ešte budeme musieť sakra dlho čakať. Svoj vysokoodborný a postrehov plný komentár však v túto chvíľu ukončujem, ale chcela som byť prvá, tak som niečo napísať musela... podrobnejšie sa hádam rozpíšem až si dám repete, predsa len som sa viac kochala ako sústredila na drobnosti majstrov Moffata a Gatissa. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten geniální seriál, nad kterým všichni hýkají blahem? Sny ve snech ve snech, drogy a pseudokomplikovanost, forma přebíjející obsah, resp. maskující, že tam moc obsahu není, ježto genderově vyvážené moralizování za obsah nepovažuji. Udělal jsem dobře, že jsem se k tomu po prvním díle nikdy nevrátil. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak, když chce někdo reflektovat svoji vlastní reflexi svojí vlastní reflexe vlastní reflexe, že je tak strašně meta, že už ani mlha není opravdová, tapety nejsou opravdové, mrtvoly nejsou opravdové, nic není opravdové. Ať jdou s tímhle do háje. A vzdávat hold feminismu tím, že v rámci feminismu je možno vraždit mimo zákon mi nepřijde nijak extra feministické, spíš právě naopak. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama