Reklama

Reklama

The Curse of the Mummy's Tomb

  • USA The Curse of the Mummy's Tomb (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina egyptologů učiní významný objev, když v poušti v hlubokých nánosech písku odkryje hrobku prince Ra. Přestože původním záměrem bylo přenechat nalezené artefakty muzeu v Káhiře, na příkaz amerického investora a sponzora celé expedice Alexandra Kinga je mumie i se všemi cennostmi převezena do Londýna, kde má být součástí velké výstavy. King totiž nevěří na legendu, podle které stihne každého, kdo vyruší egyptské faraóny z jejich posledního odpočinku, strašlivá kletba. Několik dní před začátkem výstavy je uspořádána slavnostní tisková konference, na které má veřejnost poprvé spatřit princovu mumii – schránka je však prázdná! (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (17)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Proti prvnímu dílu této tetralogie je to posun dolů, ale ne až tolik, jak by mohlo naznačovat zdejší hodnocení. Jasně, chyby se najdou a není jich právě málo: slaboučký příběh o pomstě z faraonského záhrobí (který ale těžko vyčítat filmu, jenž má mumii v názvu, to se tak nějak dá očekávat), nevýrazné a velmi necharismatické herce (jak ti kladní, tak záporní jsou zaměnitelní - vzhledem, mluvou, div ne charakterem) a skutečně legrační "finální obrat", jímž se jakože všechno vysvětlilo. To jsem se zlomyslně pochechtával ještě dlouho, jak to tvůrci (ne)vymysleli. Jenže do té doby jde o klasicky hammerovsky atmosférický dobrodružný příběh s prvky krimi a lehce i hororu, nijak dlouho to netrvá, má to rychlý spád a skutečnost, že mumie není vidět, není filmu naškodu, ale naopak to dost prospívá, je to jen taková "entita v pozadí", kolem které se rozehrávají příběhy aktérů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Brakový horor, který jakoby vypadl ze šestákových strašidelných comicsů 50. let, nijak nevybočuje z hammerovské série (kromě první Mumie, kde hraje Ch.Lee). Jak už název napovídá, mumie se krutě pomstí všem, kdo otevřeli její hrobku. Starý Egypt, současný Egypt (tedy rok 1900) a Londýn v téže době. Za oživením mumie však nestojí jen kletba, ale ještě někdo další. Postavy si příliš sympatií u diváka nezískají. Snad... půvabná Annette? Ale ne! Obyčejná děvka. Jakmile se setká s tajemným Adamem, dává Johnovi košem. Když je v ohrožení života, najednou se jí John hodí. Mumie v oblacích mlhy moc strachu nenažene, což nakonec nevadí. Pro milovníky starých dobrodružných hororů fajn, ostatní si snad raději pustí tu nejnovější. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ústřední motiv dvou bratrů trvajících přes horizont tří tisíc let by byl relativně nosný, kdyby v případě papundeklového zpracování mumie šlo mluvit o pocitu strachu a ústřední žena žvatlající jakýmsi kontinentálním přízvukem by dokázala srozumitelně vyjádřit alespoň jednoduchou emoci či se zatvářit svůdně. Přes to, že pomíjím absolutní nedostatek atmosféry a logiky, stejně většina postaviček náleží spíše velmi nudné parodii než vážně myšlenému filmu. Oproti ostatní produkci Hammer Studia, kterou jsem měl možnost shlédnout, velké zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Fisherova filmu je tohle volné pokračování takové mrtvolně statické. Drtivé většina stopáže se line v nijak zajímavé konverzační rovině, egyptská linie (podivné nakašírované, křiklavě  barevné kulisy) je tady dost odfláknuta a spíchnuta dvěma lokacemi. Akt msty podivně zafačované mumie, která se zde zjeví až 20 minut před koncem, je dost rutinní, ačkoliv se to Carreras snaží přikrášlit ve dvou scénách zlověstně se vznášejícím mlžným oparem. To i o 30 roků starší mumie měla zlověstnější grády, tady se kaskadér pod obvazy tak divně pohybuje, že mu to prostě nevěřím. Zlatý Christopher Lee. Co si ale bohužel zapamatujete nejvíc, je příšerné herectví dvou postav – Jeanne Roland je úplně bezkrevná, bez uvěřitelných emocí, zmůže se jenom na diblíkovské culení a Fred Clark v roli ziskuchtivého podnikatele příšerně přehrává, že ruinuje každou scénu, ve které se objeví. Slovy Miloše Kopeckého – já být režisérem, tak bych ho s chutí „udělal nezaměstnaným“ :o) ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy o Mumii od Hammeru jsou jak podle kopíráku. Archeolog spolu se svým týmem objeví starodávný sarkofág, po přesunutí a otevření jej rozpoutají pomstu Mumie, které slouží i několik jejích uctívačů. Příběh je tedy jasný a jde prakticky jen o zpracování, tady bylo pár sympaticky morbidních okamžiků (nic přehnaného). Délka filmu není nijak závratná, průměr. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama