Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (226)

animaxis 

všechny recenze uživatele

I přestože první sérii nedávám plný počet, musím přiznat, že jsem z tohoto seriálu zatím nadšený. Henry Cavill mě i přes mé prvnotní pochyby přesvědčil, že se na Geralta neskutečně hodí. V posledních dílech už jsem ho jako herce ani nevnímal, až tak tu hraje přesvědčivě. Ostatní herci jsou také dobří, nebo tu zatím prostě ještě nedostali tolik prostoru, kolik by ho měli mít v dalších sériích (Ciri). I na tu kontroverznější část castingu jsem si hned zvykl. Užíval jsem si tu scenérii (na některých místech je vidět, že se seriál natáčel v reálných lokacích), hudbu a akční scény (mé modlitby ohledně dostatečně drsného zfilmování boje v Blavikenu byly vyslyšeny). Jako čtenář knih jsem byl nejdříve z rozdělení časových linií trochu zmaten, ale nakonec musím říct, že ani to mi vůbec nevadí, naopak v tom vidím dobrou (a dokonce trochu originální) práci se scénářem. Už se těším na druhou sérii! ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beru první sérii jako takový rozjezd toho zajímavějšího, co přijde. Jsem rád, že Zaklínač dostal takovýto prostor a konečně ho vidíme. Původní polský seriál jsem neviděl a asi to už neplánuji. Trochu jsem se bál hereckého obsazení, Superman jako Geralt a pak dost neznámých herců. GoT nás naučil, že herci nemusí být nutně známý, aby to bylo dobré. A to se potvrdilo i tady. I to, jak vypadá prostředí u mě sklidilo pochvalu. Nezbývá než dodat, že se těším na pokračování. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Jsem spoko. Hodně spoko. Nečekal jsem věrnou a přesnou adaptaci, takže Netflix to u mě vyhrál relativně dopředu. Cavill, si dává Geralta na pána a nedovedu si představit, jak lépe se mohl řezníka z Blavikenu chopit. Zbytek obsazení ho skvěle doplňuje a společně tvoří funkční a komplexní svět, ve kterém je radost pobývat. Televizní produkce z toho pochopitelně často vykukuje ale tvůrci se snaží, aby fantastkní Kontinent vypadal k světu - ne vždy to klapne (CGI občas bolí), ale to je dáno rozpočtem, kompromisy a zadaným tématem. Z povídek se vycuclo vše, co se dalo a i když se tu razantně škrtalo, přepisovalo a upravovalo tak, aby to seriál zvládnul, neměl jsem s tím nijak výrazný problém. Trefou do černého jsou akční pasáže (šermování je zase jednou cool!) a naprosto úžasný sountrack, jenž mi hraje v hlavě doteď. Vzhledem k několika změnám, jsem FAKT zvědav, jak si poradí s druhou sérií, ale držím palce! ()

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal, tak knížky jsem nikdy nečetl. Hru jsem kdysi hrál a nějak mě to přestalo časem bavit. Proto svět zaklínače byl pro mě vlastně novinka a musím říct, že mě seriál mile překvapil. Občas jsem tedy měl problém se orientovat v příběhu, kdy se co v jaké době odehrává, ale to bylo vše postupně dovysvětleno. Cavil mi na Zaklínače parádně sedl a hlavní děj mě hodně bavil už se nemůžu dočkat druhé série. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama