Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řezník z Blavikenu je zrozen. Zaklínač je tady a první epizoda o sobě dává rázně vědět. Hned na začátku musím říct, jedná se zdařilý vstup. Henry všem jasně ukázal, že ví co dělá. Nemůžete na jeho výkonu najít negativa. To se ostatně týká i zbytku ansámblu. Vizuální stránka je inspirovala herní sérii, a to není výtka, ale pochvala. Další pozitivum, zejména pro hráče třetího dílu, je hudební podkres. Přijde vám povědomí a budete si ho užívat. Mám jenom jeden problém s první epizodou. Zejména cintránská linka mohla být více prokreslená. Zasloužila by si samostatnou epizodu. Takto bylo dost ztrácená a docela uspěchaná. Úvod se povedl a pokud se i zbytek série ponese ve stejném duchu, máme tady další důležitý, seriálový milník fantasy žánru. 80% ()

Navaran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se to hodně drží povídek, co do děje, nicméně podání vypadá lacině. A chybí tomu Sapkowského lehkost a humor, bez kterého se z osobitě pojatého fantasy braku stává... inu jen brak. Neodsýpá to a dějová linka Ciri je ale neuvěřitelně rozvláčná a nudná. Hudba je strašlivá. Prakticky jediné pozitivum vidím v choreografii soubojů a, ač ten hezoun není Geralt podle mého gusta, Cavill tu roli poměrně zvládnul. Jinak je to bída, vážení. Lepší zůstat u knížek a her a nekazit si Zaklínače seriálem. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je to tady. Knížku jsem přečetl jednu, hry dohrál všechny. Mimo datadisků. Do těch se nějak nemůžu dokopat. Takže je mi ten svět určitým způsobem znám a vlastní. První díl mě dostal přesně tam kde jsem chtěl být. Vtáhl do světa Geralta a já se tou známou částí jeho příběhu nechal krásně unášet. A výběr mezi menším a menším zlem, kdy se nikdy nedozvíme zda zvolil správně... Super byla bojová scéna. Mínus má u mě prostředí v lesích, které na mě působily tak nějak mrtvolně. Celkově ale nemůžu jinak. 90 procent a pět hvězd. ()

petisek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ máte predstavu o Zaklínačovi vytvorenú na základe počítačových hier, tak netuším ako na vás seriál zapôsobí. Ja milujem Sapkowského knihy a dopredu som radšej nemal od seriálu žiadne očakávania. To čo som videl v prvom dieli ma nadchlo. Cavill je skvelý. Hlášky z kníh fungujú, postavy sú vybrané dobre. Výprava, hudba, efekty, bojové scény sú nadpriemerné. Je to krvavé, drsné a taký má Zaklínač byť. Na rozdiel od poľského seriálu, ktorý ma nebavil je toto lahôdka. ()

Skratik 

všechny recenze uživatele

To byla veliká bída teda. Scenáristicky to není tak špatný, díl ale hlavně zabila úplně šílená režie. Režijně to je strašně nudnej bordel, na kterej bylo velmi obtížný se dívat. Linka v Cintře je odpádek těžkej, ta Geraltova byla lepší. Přesto, že obě dvě měli docela slušný spád, tak ani jeden moc nedával smysl a byl moc urychlený. Na celém dílu se mi popravdě líbil jen souboj s Geraltem, jinak to bylo fakt špatný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)
  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama