Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem dal první díl hitovky fantasy Zaklínač - pseudostředověk, sekání hlav, stříkající krev, pár nahotinek , atmosféra hnusu, kde se tváří všichni děsně smrtelně vážně ... kdysi jsem viděl tři díly něčeho, co se jmenovalo Hra o trůny a tohle vypadá jako nějaký derivát od toho .... asi pro fandy, protože mne tohle úplně moc nebere. Ale zkusím další díl... ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni. Nečekal jsem moc, a navzdory všeobecně vysokým očekaváním jsem měl laťku hodně nízko, ale jestli má být Witcher chlouba Netflixu a konkurence velkým konkurenčním seriálům, tak tohle zatím vypadá jako boj Davida a Goliáše. Do očí bijící low budget scény, nudné obsazení a kamera, špatně napsané postavy, chybí mi tam zajímavě uchopené prostředí a přirozené seznámení s postavami. Cit pro látku a trochu zručnosti. Jeden z nejhorších pilotních dílů, co jsem viděl. Mírný optimismus ale přesto zůstává, byly tam určité nadějné záblesky. ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

No jo no, odkojen vesmírnou sci-fi, robotikou, autory Troska, Lem, Asimov etc. jsem Fantasy na začátku 90.let tak nějak strnule akceptoval. Vedle Pána Prstenů, hraní Dračích doupat, předělání celotáborových her z Foglarů, Husitů, Slovanů na království neurčitých ras, věků už méně. Knihu jsem se snažil získat, ale dočíst nepodařilo. Nedokoná to ani seriál, téma mimo mojí mísu, Herci žádní, emoce jen pro vyznavače případně hráče. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uprostřed série bych to možná hodnotil za 4*, ale na rozjezd to neni zrovna silnej díl - začít tim že na diváka bez kontextu hodim 3 nesouvisející příběhový linky bez jakéhokoliv kontextu nebo úvodu, vůbec nepředstavim ten svět - jako nevim jestli bych se orientoval, kdybych neznal knížky. Plus teda mi tu vadí nějaké "řemeslné" věci jako nehorázný množství close-up záběrů, při kterejch si člověk nemůže ani vychutnat scénu jako celek atp., ale o tom asi spíš pozdějc v komentáři k celýmu seriálu. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenzia na vyžiadanie. /Videné 2x/ “Have you ever heard of the curse of the black sun?” („Počul si niekedy o kliatbe čierneho slnka?“) Hneď prvá časť sa vedie v modernom duchu, čo najostrejších nadávok a scén. Energická hudba, boj, krv a nenávisť. S dnešnou dostupnou technológiou je možné tak vierohodne reprodukovať násilie, že vyzerá doslova realisticky. Preto sa bojím, že nastala tá doba, kde sú diváci voči násiliu na plátne doslova rezistentní. Nemôžem si pomôcť, stále počujem ako sa Henry Cavill snaží imitovať hlas Douga Cockla z herných série Zaklínača. Geralta už zo začiatku zobrazujú spoločensky aj výzorovo ako posledného „stokára“ na okraji spoločnosti. Sme na 12. minúte časti, a tvorcovia skáču minimálne o 80 rokov dopredu v knižnej dejovej línii, kde je už Ciri takmer tínedžerka na porovnanie s časom, kedy sa udial masaker v Blavikene. (Áno, na jednej strane museli poukázať od začiatku, kam sa bude uberať spoločný príbeh Ciri a Geralta). Takéto dejové skoky doslova mätú neznalého diváka Witchera. Roztrasená kamera je dnes bohužiaľ v móde, k úprimnosti, tejto časti by omnoho viac prospelo, ak by sa tvorcovia zamerali len na zábery zo statívu. Miestami ma tento spôsob záberov rušil, kde bola atmosféra scén psychologicky horká a vážna. Viac ako polovica replík z dielu nezodpovedá z lexikónového hľadiska danej doby- príliš veľa moderných fráz na fantasy- stredovek. Jeden z tých lepších rozhovorov ponúkajú tvorcovia medzi Stregoborom a Geraltom (odkrýva sa záludnosť čarodeja a deduktívne schopnosti zaklínača). Jednoznačne najlepšou scénou (tempom, strihom, zábermi, réžiou, efektami), je záverečný súboj v Blavikene, kde Geralt dostal svoju nie veľmi obľúbenú prezývku “The Butcher of Blaviken”. Z môjho subjektívneho postrehu bola veľmi dobrá voľba sympatická herečka Emma Appleton v úlohe Renfri (v spôsobe hrania tejto herečky môžete presne očakávať navonok milú a pohľadnú dámu, zvnútra psychicky chorú a zvrátenú beštiu). Renfri je dôkazom toho, že ako spoločnosť dokáže zničiť človeka. Rázne a dynamické herectvo Jodhi May v podaní kráľovnej Calanthé náramne pomohlo tejto postave. Jedným zo znakov dobrých hercov je to, že dokážu intuitívne svojím nadaním posunúť postavu niekam ďalej, aj bez pomoci vedúcich tvorcov. Takmer vždy 1. časti sú ako pomaly sa rozbiehajúci motor 30 ročného auta, a tento toho nie je výnimkou. “Pretty ballads hides bastard´s truth”. 1* navyše za masaker v Blavikene, ten ma nadchol. /45%/ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze je zakázka vypsána na graveira z čeledi upírů, nikoliv na kikimoru. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama