Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek. Takový rozjezd jsem nečekal. Dobytí Cintry, řezník z Blavikenu a postupné seznamování s hlavními postavami. Při masakru parádně natočená bojová scéna - na jeden zátah - což se u seriálů moc nevidí. Prostředí je krásně špinavé, nasvícení přírodní a už došlo i na lehké nahotinky a sprostá slova, která u Geralta nemohou chybět. Kdo si stěžuje, je s ničím nikdy spokojený vocas. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý luxus. Přesně takhle si představuju úspěšně provedenou show inspirovanou knižní (i videoherní!) sérií Zaklínače, ať už po stránce hudební nebo zejména příběhové. Pro můj estetický vkus a obdiv pro středoevropskou přírodu je to lahoda, třeba taky pro artistické zpracování občas připomínající české pohádky (sluneční paprsky v lese, bál na hradě). Pocit z magických elementů je jak má být, ztvárnili jeho ducha brilantně (ani Potter, ani Eragon, tento má prostě svůj vlastní styl: bariéra před branou a nebo Geraltovy "znaky"). Perfektně zvládli vyvážit humor (inteligentní) a vážnost konfliktu mezi Cintrou a Nilfgaardem, kdy se krveprolití a gore dá lehce srovnávat s Game of Thrones. A Zaklínačovy milostné zážitky už jsou jen tradiční a neopomenutelnou třešničkou na dortu. Aneb právě takový Witcher, kterého jsem si představoval (a se kterým jsem v duchu a ve své fantasii žil) snad od roku 2008, kdy jsem poprvé pronikl do literatury, videohry a její hudby. Skoro surrealistický zážitek, kdy mi v jednom kuse běhal mráz po zádech. :) *Nepostřehl* jsem žádné plotholes nebo nelogické chování, které by se dalo dávat za vinu scénáristům, paráda. Nedovedu si představit lepší zpracování, ovšem samozřejmě někteří hardcore knihomolové určitě budou mít výhrady. Pevně věřím, že další epizody budou podobně kvalitní. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez znalosti knihy neno hry netuším jaká bije. Na začátek tedy až křečovitě zeširoka zabrané. Děje se toho přiliš bez zjevného kontextu a to sráží celkem dobrý dojem z bezvadného vizuálního provedení. A nezachrnuje to ani souboj s příšerou, bitva dvou armád, boj o hrad, souboj na tržišti... tedy opravdu na úvod akce až na půdu. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na první pohled mi Henry Cavill nesedl. Postavou se na to hodí, ale obličejem ne, je moc měkký, málo zamračený a hrubý. Sérii Zaklínače moc dobře znám a to jak z knížek, tak z her, proto jsem velmi kritický. Knížky jsou skvělé a hry přímo fantastické, takže od tvůrců seriálu očekávám, že se toho budou držet a vytvoří další fantastické dílo, které proslaví Geralta z Rivie. Nilfgaard a jeho tisíckrát propíraná příšerná zbroj - absolutní zklamání...Čekal jsem od prvního dílu ukázku našlapanosti a krutosti. Akční scény jsou dobře udělané a jsou takové, jaké mají být, ale prostředí se mi moc nelíbilo, nevím jak to vyjádřit, ale čekal jsem víc od Blavikenu a od dobývání Cyntry apod. Bylo to chudé občas laciné, jako by se báli ukázat víc ze světa Zaklínače. Myšilov je příšernej, Ciri zatím ujde - uvidíme až se otrká. Hudba je celkem fajn. Stojí za to dát tomu asi šanci a uvidíme. Ale první díl rozhodně nepokračuje v nastavené laťce.... ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo Zaklínače nezná, bude se zřejmě ztrácet a připadat si hodně zmateně. 3 dějové linky, které nejsou ani ve stejném čase. Bez vysvětlení světa Zaklínače a nějakého úvodu. Divák je do světa hozen a nic neví. Jestli předpokládají, že všichni, kdo budou seriál sledovat znají knihy, případně hry? Škoda no. Stačilo by přidat úvod a zkrátit nudnou linku s Ciri. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)
  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama