Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl zcela zbytečně prolínají tři příběhy, z nichž zejména představení Marigolda je hodně odfláknuté... Proč tedy dávám *****? V prvních knihách je naznačeno co utvářelo psychiku Yennefer, zde je celý příběh domyšlen a fantasticky natočen takovým způsobem, že pozorný divák si jistě všimne drobných detailů, které se později objeví až bude Yen pečovat o Ciri. Už jen pro tuto část má smysl tento díl vidět! ()

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda nám prestavuje novú postavu Yennefer. Príbehová línia Zaklínača a princeznej pokračuje tam, kde skončila v prvej epizóde. Príbeh Yennefer je síce zaujímavý, ale prišlo mi, že za ostatnými dejovými linkami pomerne zaostáva. No napriek tomu som zvedavý, ako sa vyvinie ďalej. Taktiež je v tejto epizóde menej akcie a väčší priestor dostali dialógy. Vo výsledku je síce druhá epizóda slabšia ako tá prvá, ale myslím, že výrazne nezaostáva a ponúka stále dobrú kvalitu. Takže štyri hviezdy z piatich a 80%. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Toss a coin to your Witcher O’ Valley of Plenty O’ Valley of Plenty..." Jedna hviezdička za výcvik Yennefer a druhá za chytľavú pesničku Marigolda na konci. To sú asi jediné dve veci, ktoré možno pochváliť. Zhrnutie celej poviedky Koniec sveta do 10 minút ju prirodzene podobne ako v predchádzajúcej epizóde totálne pripravilo o akúkoľvek hĺbku. Porovnávanie s Game of Thrones samozrejme nemá veľký zmysel, ale jednu vec GoT dokázalo aspoň v počiatočných sériach robiť omnoho lepšie ako seriálový Witcher. Dať si načas a budovať atmosféru s dialógmi. Seriálový Witcher zatiaľ pôsobí ako referát, ktorý vždy udalosť z knihy, ktorá by si zaslúžila pokojne celú hodinu, zhrnie do desiatich minút. Nováčikovia sú tak pripravení o čo i len náznak skutočného rozmeru sveta zaklínača a hĺbky postáv knižnej predlohy a čitatelia, ktorí môžu s knihou porovnávať nad tým všetkým musia len pokrútiť hlavou... ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak hrbatá čarodějka do čarodějnické školy přišla aneb origin story Yennefer, který by mohl být zajímavý, kdyby scénáristka dokázala vyprávět souvisle. Toto umění je jí ovšem odepřeno, takže jednu chvíli je Yennefer nejhorší ze všech a soustavně urážená, a v další scéně už postoupila mezi ty nejlepší, zřejmě jen proto, že dokázala prásknout svého milence. Zbylé dvě příběhové linky působí jako protiválečná agitka - Ciri potkává další uprchlíky z Cintry, a ze zlodějů obilí, kteří Geralta a jeho nového přítele Marigolda zajmou, se rovněž vyklubou váleční vyhnanci. A ve chvíli, kdy jsou jejich existenční problémy dostatečně objasněny, tak je střih a konec. Fakt díky! ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelná nuda s maskami jak z televizní inscenace, s nepřehledným dějem (na obrazovce je jen asi deset postav) Cavill hraje Geralta jako parodii na Arnolda Schwarzeneggera, Marigold, který má skvěle zpívat (uf) a být sympatickým proutníkem je prostě opruz a scénář...Jezdći (hledající Cyri): 'Princezno Cyri. Princezno Cyri. Někde tu musí být. Princezno Cyri.' Cyri, sedící po chvíli u ohne s někým, koho před minutou potkala, filosofuje:Když jsi na útěku, tak přece musíš někam mířit, ne, ale já spíš utíkám od něčeho.' Každá věta v knize je radost, každá věta v seriálu je WTF. Pro mě s velkou pravděpodobností seriál končí, takhle zprasenou adaptaci jsem teda nečekal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama