Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl z prvních tří. První dva jsem hodnotil čtyřmi hvězdami a zde musím do plných. Vynikající souboj se strigou i proměna Yennefer. Konec s Ciri také výborný. A ten špinavý svět Zaklínače...takto přesně jsem si ho při čtení knih představoval! Cavill jako Geralt zatím také výborný, překvapivě jsem si ho okamžitě oblíbil. Nemusí to být megatalentovaný herec, ale toho cynického strohého Geralta zatím ztvárňuje naprosto na výbornou. Jediné, co mi vadí a zřejmě bude vadit i nadále, je herečka Triss. Ta samotná mi nevadí a hrát zřejmě umí, ale takto prostě Triss vypadat nemá. Jinak ale naprosto skvělé! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je asi diel, kde sa tvorcovia skutočne našli a pochopili vlastnú látku. Neznamená to, že tu nie je zopár wtf momentov, osobne nepovažujem paralelnú montáž záverečných dvoch sekvencií za geniálnu, ale "iba" za vydarenú. Premena Jenefer poteší, povedzme si pravdu, takto budeme mať menšie problémy sa na ňu pozerať. Ide zatiaľ o najtemnejší a najviac fantasy diel. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...No táto epizóda je už o niečom inom. Ak nepatríte k ľuďom ,ktorí sa nevedia sústrediť keď sa riešia 3 a viac príbehov naraz v rôznom čase ,potom už v Zaklínačovi ďalej nepokračujte . Rieši sa tu Geraltov príbeh o Wyzimskej strige ( môj obľúbený ) potom sa tu rieši origin Ciri a k tomu všetkému sa pridá aj Yennefer. a aby to ešte nebolo málo ,ku Geraltovi sa pridá aj Triss ,ktorá je zahratá celkom v poriadku a páči sa mi aj výber herečky ( cením ,že a držali knižného vzhľadu a dali Triss gaštanové vlasy a nerozhodli sa z nej spraviť redheadku ako v hrách, aj keď podľa poviedky tu ešte nemá čo robiť ). Inak po všetkých stránkach ( teraz už ,ale konečne na 100% ) Podarená a vypracovaná epizóda. Užil som si ju viac ako minulú epizódu o meetingu Barda a Geralta a je dosť možné ,že má Zaklínač naozaj ,čo predviesť. No uvidíme ,čo prinesie budúcnosť... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár momentů, které vypadaly uměle, čistá esence zaklínače. Poprvé vidíme Geralta při jeho opravdové práci profesionálního odstraňovače havěti z nočních můr a je to zrežírované a natočené naprosto fenomenálně. Hned úvodní scéna má perfektní hororovou atmosféru, tísnivý pocit zůstává napříč celou epizodou. V druhé lince sledujeme politické pletichaření čarodějů a stále výše stoupající ambice po moci a uznání toužící Yen. Oba úhly vyprávění se střetnou ve finále, která i nejméně vnímavým lidem potvrzuje, že tohle bude naprosto nekompromisní, drsná, temná, hnusná a špinavá fantasy, která si nebere v ničem servítky. ()

sKralicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl má temnější atmosféru, než díly předchozí a vypráví nejznámější Zaklínačovu povídku. Její zpracování je opravdu dobré a naprosto diváka pohltí. Dějová linka Yennefer je zde taky úžasně zpracována a naštěstí nepůsobí uspěchaně, jako v předchozí epizodě. I když je tato epizoda velmi krutá, zachovává si vtipnost, kterou tento seriál velmi dobře uchopil. Například erotická scéna s Yennefer mě opravdu pobavila. Za zmíňku také stojí čeští překladatelé a jejich již slavný překlad slovíčka "fuck" na "sper to ďas". S čím mám ale problém, je herečka Triss. Ta mi tam vyloženě nesedí, to ale zahrnu do hodnocení celého seriálu a ne této epizody. Tato epizoda za mě 5/5. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Z jedné z knih („Bouřková sezóna“), odehrávající se těsně před tímto incidentem, se můžeme dozvědět, že Zaklínač, který byl před Geraltem (Henry Cavill) u krále Foltesta (Shaun Dooley), se jmenoval Brehen a byl přezdíván jako „Kočka z Iella“. Kočky byly zaklínači, kteří zdivočeli, stali se agresivními a často byli najímáni jako žoldáci na vraždy a jiné ohavnosti, proto je možné, že ve věci Strigy selhal. Dále čarodějka Triss (Anna Shaffer) se do dané věci vůbec neměla plést, poněvadž to měli zakázáni všichni mágové i čarodějky přímo Čarodějnou Kapitulou. (Karlosik_4)
  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama