Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (973)

InJo 

všechny recenze uživatele

Zábavné fantasy béčko s pár bezva scénami (striga, bitva čarodějů) a spoustou potenciálu do budoucna. Cavill si to dává se zjevnou chutí, je to sympaticky drsné a špinavé a dějově i dost rozmanité. První série navíc překvapila ne úplně obvyklými hrátkami s (ne)paralelními časovými rovinami. Spokojenost a těším se na druhou sérii. S01: 70 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Netflixácká trefa do černého a mast na bolení po Hře o trůny. Sapkowského originál znám jen z doslechu a trochu jsem si ho šetřil (napotom), ale je to velká paráda jak všichni slibovali. Meč a magie v nejryzejší formě (kéž by tak někdo konečně pořádně zpracoval Conana) a ještě k tomu s perfektně padnoucím obsazením. Cavill je tu za drsné namakané hovado, hřímá a hláškuje (mám teď za domácí úkol nakázáno vypadat jako on, takže bacha na vedlejší efekt toho, když se s vámi dívá drahá polovička) a vůbec si to celé neskutečně užívá. Malinko jsem měl problém v orientaci, kdy se děj vlastně odehrává (a to jsem druhou řadu Westworldu zvládal s přehledem), ale nakonec to všechno do sebe zaklaplo. Finále namlsá na další příběhy, tak sem s nimi. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zde upravit svůj komentář (původně ze dne 28.12.2019). Kdysi jsem sice dílo celkem chválil, neboť nabízí mnoho jedinečných a svým způsobem nezapomenutelných filmových zážitků. A to především z hlediska akčních scén. Nicméně po seznámení se s knižní předlohou mi zbývá již jen kritika. Kniha od Andrzej Sapkowského, se totiž měrou zajímavého obsahu může klidně měřit se slavnými světy Pána Prstenů a nebo Hry o Trůny. Proto nedokáži pochopit jak mohli tvůrci (viním především nejvýše jmenovanou Lauren Schmidt), již z druhé série vytvořit tak zbytečně nezajímavou slátaninu. Tento seriál má s dokonalostí knihy společné pouze jméno, po jejímž přečtení jsem se rozhodl zde okamžitě posrážet pár hvězd. Úvodní, spíše povídková série sice ještě stále stojí za shlédnutí, ale ve druhé se již začínají vymýšlet naprosto neuvěřitelné nesmysly, které bezpochyby neblaze ovlivnily hodnocení seriálu. Vidím to tedy maximálně na 60% a třetí sérii shlédnu jen vlivem naprosto mimořádných okolností a nebo pokud na režijní stolici usedne tentokrát někdo způsobilý. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. Místy temná rubanice, atmosferický rytířský epos, vizuálně podmanivý biják. Občas zmatečný bordel v postavách, papundeklové kulisy i nudné sidekicky ve scénáři. Neznalec předlohy bude místy nehorázně tápat, či se dokonce absolutně nechytat stále nových a nových postav a území. Pochvala za nápaditý koncept samostatných miniepizod, které spolu v mnohém ne příliš souvisí a přesto v jednotlivých detaílech systematicky přibližují jednotlivé charaktery k bodu, kde se jejich osudy protnou v očekávaných momentech, i nepředvídatelných situacích. Po prvním odvážném dílu, který mimochodem nabízí jako jediný naprosto vše, proč by divák měl Witcherovi dát šanci, následují ty, kde už neznalec předlohy pociťuje určitý sestup v tom, jak je celý příběh předkládán a koncipován. Akce v Blavikenu v úvodní epizodě tak zůstane zdaleka nejlepší moment celého Witchera. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co epizoda, to unikát. Nečetla jsem a nehrála, takže pro mě celej ten seriál skoro vůbec nedrží pohromadě, vztahy mezi postavama nebo příběhy - zmatený, nepochopitelný, nenavazující, nikam nevedoucí... Něco mi teda přišlo hodně jako bizár - elfové, co vypadají jako děti namaskovaný na vánoční besídku? Pak např. putování Ciri byla neskutečná NUDA. Herci jsou až na výjimky nesympatický (výjimky: Joey Batey aka Marigold, Cavill jako Geralt mi přišel docela OK, hlavně mě ale nadchla Anya Chalotra). Poslední epizoda pro mě naprosto antiklimatická, bitva slabá a vzhledem k tomu, že se Ciri a Geralt v seriálu nikdy nesetkali, tak na mě ta závěrečná scéna vůbec nezapůsobila... Zase ale pár momentů to taky má - hlavně striga nebo epizoda s draky. Ocenila bych hlavně ucelenější příběh, ve kterým by se člověk trochu líp orientoval. Uvidíme, co druhá řada. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • V roce 2019 Henry Cavill (Geralt z Rivie) řekl, že si plní své sny díky ztvárnění role Geralta: „Opravdu si užívám tento druh her a číst knihy ve svém volném čase. Nepovažuji to za práci. Pro mě je to spíše mimořádná příležitost žít své dětské a dospělé životní fantazie.“ (Geralt z Rivie)
  • Někteří fanoušci měli problém s obsazením herců tmavší pleti, konkrétně například u postav čarodějek Yennefer (Anya Chalotra) a Fringilly (Mimi Ndiweni). Herečky prý svým vzhledem neodpovídají fantasy světu knižní série, kterou stvořil Andrzej Sapkowski. U představitelky Yennefer pak měli fanoušci problém také s jejím nízkým věkem, který dle jejich názoru neodpovídá knižní postavě. (pusheen)
  • Geralt (Henry Cavill) se chtěl jmenovat Geralt Roger Eric du Haute-Bellegarde, ale Vesemir mu jméno zamítl s tím, že je hloupé a zní domýšlivě. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno