Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (55)

angel74 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milé pohlazení po duši prodchnuté exotickou vůní daleké Indie, které mi vykouzlilo úsměv na tváři a dokonale vylepšilo náladu. Rozebírat to dál nebudu, udělejte si obrázek sami. Já se zkrátka báječně bavila a ráda se k fakírovi zase někdy vrátím. Ještě nesmím zapomenout zmínit, že Dhanush je fakt sympaťák a titulní role mu sedla jako ušitá. (90%) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V okamžiku, kdy se u filmu bavím a nemám potřebu přemýšlet o faktických chybách, kdy si prostě nechám vyprávět příběh a nemám pocit, že se mě tvůrci snaží přesvědčit, že "ten tygr je ovce", dávám automaticky hvězdu navíc. A tady jsem věděl od první minuty, že TO tam je. Podobně přiblblý úsměv na tváři behem celého filmu, jsem měl třeba u Amelie z Montmarteru , nebo Lizy, liščí víly. Bez ohledu na režiséra, nebo původ peněz, jsou to filmy, které v sobě mají jistý evropský půvab, jsou hravě milé, bez zbytečného násilí a jde o originálně napsané příběhy. A Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni má ještě něco navíc. Tvůrcům se podařila neuvěřitelná indy-euro fůze. Hudební číslo v londýnském deportačním úřadě...mazec. Díky tomu indickému podkladu je to všechno barevné, pitomoučce pozitivní a ...prostě tohle mi parádně sedlo. A ano, není to tak úplně komedie...nebudete hýkat smíchy, není to prošpikované hláškami...ale je to celé úsměvné a náladu to jistě zvedne. ()

Reklama

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Zábavně oddychová romance, plná "dobrodružství" a těžko uveřitelných příhod. Originální příběh, krátká stopáž a několik lokací. Chybělo tomu ale více šťávy. +++ SPOILER 20ti slovy: Aby našel francouzsku, do které se zamiloval, nechtěně procestuje Evropu v Ikea skříni, v balónu, lodí a setká se s utečenci a filmovou hvězdou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Fakír, který cestuje napříč Evropou i světem je vcelku líbivý film, protože divákům nabízí odlehčený pohled na současnou Indii i třeba migrační problémy Evropy. Ve filmu je svěží humor a především skvělá hudba a některá taneční čísla. Takové filmy mám rád, ale pravda je, že když se pořádně zamyslíte nad původním začátkem a vlastně i úplným závěrem snímku, tak veselé to nejspíš nebude. Sociální, ale i rodinná situace v této stále se populačně rozvíjející zemi jednoduchá není. Většina Indů žije v chudobě, nebude si moct vzít toho, koho bude chtít a mnozí umírají na ulici, aniž by si toho kdokoli všiml. Přesto zhruba takové filmy mám rád. Končí sice naivně pozitivně, ale co pro nás ostatní mít, než optimistickou naději? I když znalý současných problémů této země chápe, že se jedná opravdu o čistě naivní a naprosto nereálný příběh pro drtivou většinu obyvatel. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Originální a zábavné, francouzská stopa je v tomhle skvělém filmu dost znát. Pohodová záležitost, která fakt potěší a zvedne náladu a je moc dobře, že název na tomhle filmu naštěstí opravdu není to jediné vtipné, naopak. Film je vtipný celý od začátku až do konce, samozřejmě nesmí chybět povinný společenský přesah, bez kterého by to nefungovalo, ale je to milé a nenásilné. Tohle jsem si vážně užil a hlavní dvojice je navíc neskutečně sympatická a já se zamiloval do Erin Moriarty. Jednoduché, zábavné, romantické, dobrodružné. Sázka na jistotu, která nezklame. Je to skoro na pět hvězd. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • V Paríži sa režisér snažil natočiť kultové pamiatky z nových uhlov, a preto pri niektorých záberoch použil dron. (krasomama)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bombaji, Paríži, Ríme a Bruseli. (MikaelSVK)
  • Počas natáčania pri slávnej Fontáne di Trevi v Ríme došlo ku konfliktu s políciou, ktorá trvala na tom, aby štáb dodržiaval od pamiatky dostatočný odstup. (krasomama)

Reklama

Reklama