Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 8

Recenze (738)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A jaký je náš slogan?“ - „Nuda je vždy nejlepší!“ Že je snímek zcela předvídatelný a natočený maximálně na efekt, aby snad každá scéna vyzněla „cool“? Ano, je. Že to byla neuvěřitelná blbost? Byla, ale tak strašně zábavná, pohodová a odsýpající, že jí rádi odpustíte nejedno klišé. Upřímně řečeno, už dlouho jsem neviděl „buddy film“, který by dokázal s takovou lehkostí a samozřejmostí vzpomenout na klasiky žánru, nejvíc mi v hlavě rezonuje Poslední skaut, a ačkoliv se této pecce rovnat nemůže, alespoň se jí zdatně přibližuje (což je kompliment sám o sobě). Zběsilé tempo, nadsázka, spousta akce, krve, vtípků, výborně sehrané ústřední duo (na čemž u daného žánru záleží možná vůbec nejvíc), perfektně obsazená Salma Hayek (nemusím být jejím obdivovatelem, abych docenil, že tahle role je přesně pro ni) a (mimo jiné) lokace Holandska, jehož „kulisy“ dodávají filmu ten správný prostor pro jednu nekončící honičku. Možná neobjektivní, ale za mě silné 4*. „Vem to z tý lepší stránky. Pořád máme dodávku těch padouchů…“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA $75,468,583║Tržby Celosvetovo $183,428,689▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,124,266║ Tržby za predaj DVD v USA $9,015,631║ Nepomôžem si ale mne to nesedelo. Patrick Hughes je strašný rutinér bez nápadu a nedokáže sa predať, nemá správny nadhľad ani dobré tempo vyprávania. Príde mi to dosť na silu tlačené do humornej stránky, zbytočne sa tam od pása strieľajú nadávky či hefty, ktoré tam nemajú to správne miesto, všetko sa mi tam bije bez dobrého nadhľadu. Akcia je aspoň prehľadná a snaží sa byť dosť dravá, dynamická, to by som bral ako také pozitívum. Suma sumárum tento film proste pláva svojou úrovňou skôr v takých béčkových vodách. /videl v kine: 40%/ ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatická buddy blbosť v štýle 90. rokov. Hlášky nemajú vždy ideálny timing a zloduchovia sú predvídateľní (fakt mám byť prekvapený, že tamten herec, čo hrá vždy hajzlov, je v skutočnosti zradca?), ale Reynolds a Jackson majú solídnu vzájomnú chémiu a akčné scény majú dynamiku a dostatok digitálneho kečupu. Bavil som sa a rád si to niekedy pozriem znovu. 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trailery ma navnadili, dokonca až tak, že som kvôli The Hitman's Bodyguard nakopol svoj dieselový motor, zaradil jednotku, nechal doma frajerku a vyrazil smer kino lebo toto vyzeralo fakt ako štýlová jazda, ale ako už vieme presne toto ukážky za úlohu majú. Určite to poznáte, že po namakanej ukážke ste nadržaný na film, prídete do kina a zrazu zamrznete. Mne sa to nestalo a nebolo to tým, že by nebola zapnutá klíma, ale kvôli tomu, že ten film si drží tu kvalitu s ukážky a ste doslova v jednom ohni (aj vďaka svižnému strihu). Fakt som sa už dávno nepristihol rehotať sa v kine nahlas, ale toto ma prekvapilo, bavilo, dostalo, ale nie až tak, že by ma brucho bolelo. Stručne a jasne od akčnej komédie zamotaný príbeh nečakajte, ten je dobrý a hlavne priamočiary ako od Ingy Lindströmovej, ale narozdiel od starej dobrej Ingy toto baví svojou kadenciou hlášok. Občas sa tu nejaký zásobník vystrieľa a akcie je prekvapivo dosť a je efektívna, ale to čo rozohrá Nick Fury (Jackson) a Deadpool (Reynolds), na to je radosť pozerať. Ešte by som spomenul aj hudbu, pretože ta to vie tiež dobre podporiť. Dlho som sa pri akčnej komédii takto nebavil. Obľúbený soundtrack: Hitman's Bodyguard, Broken Wing. 80% - 4* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající Akční komedie, která má veškeré potřebné atributy státi se úspěšným a kvalitním filmem. Hlavní dvojice s opět ďábelským Samuelem L. Jacksonem a Deadpoolovsky založeném Reynoldsovi naprosto vládne a kraluje na scéně, ale vydařil se i záporák Gary Oldman, sice s menším prostorem, přesto solidní práce. Co se týká Akce, tak se jedná přesně o druh, který můžu- tedy pořádně brutální, velmi přehledné, nechybí jak souboje, tak přestřelky a dojde i na naháněčky, takže v tomhle ohledu si opravdu nemůže vůbec nikdo stěžovat a navrch je jí dostatek. Pokud zrovna nestříká krev či nepadají mrtvoly dostává prostor Humor, který je řádně sprostý a drzý, ale bránici vyloženě netrhá, přesto má divák vykouzlen úsměv na tváři po celý film. Příběhově to také není vyloženě špatné, takže v Ranku Akční/Komedie za mě zasloužená letošní jednička, při které jsem se neskutečně dobře bavil. 90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • V závěrečné honičce, kdy Kincaid (Samuel L. Jackson) pronásleduje Dukhoviche (Gary Oldman) po střeše, střelec v helikoptéře pálí ze zbraně H&K G36 s pevnou optikou, nicméně o záběr později (přes střelcovo rameno) vidíme jinou variantu této zbraně, a to G36C bez optiky. (polabecak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2017 v Hongkongu. (Varan)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama