Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 2

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (87)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Z pera Luca Bessona sme boli zvyknutý na podstatne lepšie akčné filmy. V poslednej dobe servíruje akciu bez pointy a bez nápadu ale na druhú stranu veľmi dobre pozerateľnú. Výnimkou nie je ani tento film. Spojiť armádu a hľadanie pokladu do jedného filmu je zaujímavé. Chýba mi tam ale nijaký zvrat. Od začiatku filmu vieme, kto je zlý, kto je dobrý a čo sa bude robiť. Akcia bola solídna a aj na herecké osadenstvo sa dobre pozeralo to ale v dnešnej dobe nestačí aby sa film dostal z vôd priemernosti hlavne ak do neho nalejete 66 melónov a očakávate aspoň aký taký zisk. Ak sa film o chvíľu dostane do telky nájde si určite svojich fanúšikov ale pre mňa sa jedná o priemer v danom žánri. 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nestává se často abych dal 100% béčku málem za plnou sazbu. Ale tohle si to zaslouží. Já mám moc rád všechny ty akční a dobrodružné filmy, kde se jde po ncistických dávno zapomenutých pokladech. Tenhle film není v podstatě nic jiného než takovou variací kellyho hrdinů nebo modernějších Tří králů, přesto mu nelze ale upřít prvky originality i vtipnost. To haštěření mezi Navy Seals a SAS mne tam také bavilo. První půlka je slušně nadupaná akcí, pak se to mírně zadrhne, ale závěr zase stojí za to. Trochu mně točí, že ve všech filmech z konfliktu v Jugoslávii jsou to Srbové, kdo jsou ti špatní. Koneckonců tomu bylo tak i u včera viděného filmu Maus. řekl bych, že tam si neměl kdo co vyčítat a filmaři by to měli vzít v pozaz. U tohohle filmu je třeba vypnout mozek, ohulit prostorové repro naplno, udělat si pohodičku a pak věřte nebo ne budete spokojeni jako já. Kucí byli sympatičtí i místní dívčina. Měl jsem radost z účasti J. K. Simmonse a samozřejmě hlavně ze Spuda Ewena Bremera! Už je z něj holt starej fotr jako ze mně, utíká to od dob Trainspottingu :-). Jo, pošmáknul jsem si. To 100% béčko neberte jako hanu, ale jako pochvalu. Dávám za 4 vaky se vzduchem! * * * * ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Byly časy, kdy Luc Besson napsal scénář a tím určil směr, kterým se daný filmový žánr bude ubírat. Byly už nejsou. Renegáti mají hodně solidní zápletku - komando Navy Seals jde po zlatých cihlách z éry nacistického Německa, které jsou od války v zatopeném městě, přičemž děj se odehrává během války v Bosně v roce 1995 . Námět za dvě hvězdy, ocením i tu solidní výpravu, která stála nějaké peníze, ale výsledkem je akční film s béčkovým ( občas dost hloupým ) nádechem a osmdesátkovou testosteronovou akcí, přičemž tý akce tam až tak moc nemá. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Renegades má největší problém v místě, kde by ho nikdo nehledal. Tohle akční béčko totiž totálně postrádá akci. Nevím kde se stala chyba, ale po úvodní scéně, kde vojáci zdemolují jedním tankem půl Sarajeva (taky jste milovali GTA 2 s tankem a nekonečné projíždky?) a pak jako by režisérovi došli peníze nebo si řekl, že chce zkusit natočit trochu jiný film. Když pak nepočítám minutovou honičku stíhačky a vrtulníku za přítomnosti hozných triků, tak tu "akce" je až na konci, a to se prosím skládá ze scén, kdy ti zlý potopí pár granátů na ty hodný. Nerozumím proč se k tomu zavázal J.K. Simmons, ale budiž dáno tvůrcům plus za to, že i když je s přehledem nejznámější herec, tak ho nedali do plakátu (má ve filmu snad 5 scén). Rád bych to zakončil vírou, že se najde někdo, komu se Renegades bude líbit, ale prostě si nedokážu představit, že by to fakt byla pravda. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

A všetci sa jej poskladali na kabelku. Po úvodnej jedinej dobrej scéne sa divák aj poteší, že uvidí A-team v sarajevskom prevedení. No nuda, ktorá nastane vinou scenáru a tentokrát málo autorského režiséra, neprestane až do konca. Absencia zlého protivníka je na škodu partii piatich námorníkov, miestami nelogicky vložené akčné scény vypĺňajú tiahly naivný dej. Miestami netuším ktorý je rok v deji filmu, netuším či je to dráma bosnianskeho ľudu alebo Dannyho päťka. Miešanie žánrov, neutiahnutie filmu režisérom zanechal trpkú príchuť toho, že niečo sa malo dostaviť, ale vyšumelo to kdesi pod vodou. (videné 24.7.2018, BDrip) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)
  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)

Reklama

Reklama