Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená sci-fi kriminálka, mám však jeden problém a sice, že je do oči bijící, že to nešlo do kin- aneb působí to na mě jako seriál. Taky to,že se v chatu objeví Anon - a film se jmenuje Anon, celkem prozrazuje děj. Ale jinak jako super nápad světa jak z 1984 (krysy) a možná ještě horšího, hekři se už samozřejmě dali čekat, Amanda Seyfried (podobný snímek jako In Time, nejen stylisticky) a Clive Owen tvoří sympatický pár a konec je povedený a tedy potěšil...80% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Křečovitě marlowovsky noirová a kyberpsychedelická atmoška je docela povedená, zápletka zajímavá a děj vás možná párkrát malinko napne. Ale všemožného marastu je taky dost. Třeba ta únavná stereotypní klišé (polda jdoucí si za svou pravdou bez ohledu na nadřízené, rozhovory s bejvalkou, mrtvý synek). Nebo na pohled husičkovitá duchoprázdná buchtička prezentovaná jako žádoucí, tajemná a nevyzpytatelná femme fatale, ehhh... Nebo dvě trapné jakolesbické krasotinky. Nebo šukající Owen. Nebo skákající obraz, který svým skákáním znázorňuje iluzornost viděné reality a tím se snaží citlivějším jedincům přivodit bolení hlavy. Ale i přesto je to vcelku film vizuálně pohledný, natočený je dobře a jeho zápletka je na středoproudové scífko ucházející. Objektivně bych ho hodnotil jistě za tři, ale zklamalo mě banální až pitomé rozuzlení a celkově mě to prostě moc nebavilo, protože mi čerta záleželo na všech filmových postavách, nedá se svítit. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdělo originalitou až ven ale problém snímku je nedotaženost a hrozně špatný konec. Amanda Seyfried a Clive Owen si to hrozně dávají a mě ten snímek pohltil, bavil, zajímal ale taky ve finále hrozně zklamal. Tyhle originální snímky z Netflixu mají něco do sebe. I díky němu je tam větší tvůrčí odvaha ale občas by to chtělo přemýšlet v celku a ne jen v té originalitě. Některý scény a byly hrozně super. Ovládání mysli a to, že není žádné soukromí je super i zpracování těch vzpomínek je super jen škoda opravdu toho zakončení. Čekal jsem něco víc. Utopické sci-fi s hackery mysli zní skvěle ale je tomu opravdu tak? Není. 65% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi režisérova vize budoucnosti. Klidné, upravené město s poloprázdnými ulicemi, čisté linie, tiší lidé a móda z padesátých let. Přesto bych v takhle vykresleném světě žít nechtěl. Ztráta soukromí zlepšuje život společnosti, ale zhoršuje život jednotlivce. A jak dokazuje scénář, pokud je někdo dostatečně odhodlaný a schopný, ani plná transparentnost mu nezabrání beztrestně vraždit. Což je myšlenka která by vyplnila epizodu seriálu, jenže na film je to trochu málo. Nadto je děj dopředu odhadnutelný. Ke cti mu slouží, že indicie sám nabízí, takže nejde o hloupost, ale o záměr. Přesto to u detektivky zamrzí. Ústřední duo Owen & Seyfried je tradičně skvělé a atmosféra nepříjemně tísnivá. Jsem rád, že nepovedený The Host byl jen úlet. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá utopická sonda do sveta, kde anonymita neexistuje a ani existovať nemôže. Najstrašidelnejší je fakt, že to vo svojej podstate nie je až taká príliš veľká sci-fi myšlienka. Najväčší klad na Anon je samotná chladná až bez-emočná atmosféra, pútavý futuristický audiovizuál a rovnako tak aj námet, ktorý si však až príliš okato preberá aspekty z podobne ladiacich kúskov a vy si pri sledovaní spomeniete či už na videohru Watch Dogs (POV zábermi), miestami Minority Report (vyšetrovanie vrážd) či dokonca minulý výtvor tvorcu Andrewa Noccola, In Time s Timberlakeom (celková štylizácia sveta). Koniec koncov je to opäť "ten film" od Netflixu, ktorý funguje fajn na jedno pozretie a tam to aj končí, na to aby z toho mohla byť žánrová pecka, by to muselo mať omnoho lepší scenár a zručnejšieho režiséra, podobne ako už v spomínanom In Time. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama