Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka veľmi pôsobivá a fascinujúca. Som veľkým zástancom americkej produkcie, pretože som presvedčený o tom, že americkí tvorcovia dokážu natočiť a to komerčne veľmi úspešnú, akúkoľvek tému. A to napriek všetkým tým odporcom, ktorí americkú kinematografiu hania. Nesklamal ma v žiadnom prípade ani tento film. Je len ďalším dôkazom toho, že jeho tvorcovia dokážu divákovi "naliať" do duše toľko veľa bolesti a utrpenia, biedy, choroby a to v dnešnom "našom" civilizovanom svete, kedy drvivá väčšina z nás nevie nájsť a doceniť ľudské a životné hodnoty. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caspian Tredwell-Owen .. Nejdřív si Angelina Jolie prosadila tento průměrný film a zahrála sama sebe v různých prostředích, kde jsou chudé dětí a následně na to začala tyto sirotky rovnou postupně adoptovat (a samozřejmě i jinak humanitárně podporovat - "eso" je opravdu jen pro pár vyvolených). ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

........Přemýšlím, jak to v našich srdcích máme a proč s tím tak často nic neděláme? Život musí nabízet víc, smysl pro všechny, místo kam patříme...." Toto jsou úvodní slova A. Jolie ve filmu Beyond Borders. Vdaná Sarah žije se svým vlivným mužem a dětmi v Londýně. Při jedné velkolepé bujaré oslavě dojde k potyčce mezi konzervativní londýnskou smetánkou a humanitárním pracovníkem Nickem, který vtrhne s malým podvyživeným chlapcem Jojo na pódium. Tam před zraky všech zúčastněných, velice vzrušeně žádá o pomoc Africe. Poté jsou oba zatčeni. Od této chvíle dochází u Sarah k přelomovému bodu. Opouští domov, rodinu a začíná její strastiplná cesta do neznámých končin. Její první cesta se 4 náklaďáky je financována ze svého, při dalších již pracuje při UNHCR. Tam také náhodou nalézá Nicka.......Film je o životní pouti statečné ženy, která se byla ochotna obětovat pro druhé. Zároveň je věnován všem humanitárním pracovníkům a miliónům lidí, kteří jsou obětmi válek, útlaku a utrpení. Stále vás budou inspirovat svoji odvahou a vůlí přežít.....Žádný smyšlený upachtěný příběh... toto vše psal život na různých částech světa a skutečnost, kterou bohužel hodně lidí nezná, anebo o ni ani nechce slyšet......bída, násilí, hladomor, války...... Nepamatuji už film, který bych prožíval tak silně a emocionálně jako Hranice zlomu.....Angelina Jolie, která v současné době pracuje pro humanitární organizace, si zde na zkoušku vystřihla filmovou roli samaritánky, která své vlastní pohodlí obětovala pro záchranu hladových a bezmocných v Somálsku, Kambodži, Čečensku.........“ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná téma, ktorá aj neznalcom ukáže, ako sa v skutočnosti humanitárne pomáha. Obsadenie Angeliny je v tomto prípade viac než príznačné, Clive tu tiež vhodne zapadol napriek herectvu na polovičný úväzok. Scéna s dieťaťom s granátom otrasie každým a budete ju sledovať bez dychu. Záver prekvapil, skôr som čakal že to dopadne ako v Rollandovej novele Peter a Lucia. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama