Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nevím, film se zdál zprvu tak dobrý, ale pokud takovým hercům nevěříte jejich vztah, tak je to těžké. Řekl bych ale, že za to spíš může Clive, než Angelina. Jinak děj je zajímavý, ale funguje ryze jako syrový dokument, než jako film, který by měl diváka strhnout nebo vtáhnout. Přes tyto základní nedostatky je film v pohodě koukatelný a celkem kvalitní, ale znova bych ho vidět nemusel. Ode mě 50% = 2+/5 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne sfilmováná dráma, ktorej sa dá vytknúť iba jedna, ale zásadná vec - nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou. Príbeh filmu je ale príliš silný a rozdielne svetové lokácie príliš pekne nasnímané na to, aby ho podržali nad priemerom a divák neľutoval tie dve hodiny s ním. Dávam do jedného vreca s Hackfordovým thrillerom Proof of Life a budem si pamätať pre záver a strašidelného digitálneho černoška, ktorý musel stáť produkciu viac než Clive Owen. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač zaobalen do omáčky lásky, ač schematicky klišovité jednání hlavní hrdniky, ač moc hezký obličej na humanitárního lékaře, film má poslání a myšlenku. To všechno hollywoodské jde stranou, protože děj se dotýká citlivých míst, nutí k zamyšlení, nic neřeší (a když ano, tak jen na velmi krutě krátké okamžiky), jen ukazuje. Je hodně cítit, že film vznikl hlavně za tímto cílem a kdyby nebyl tak naoko hezky zaranžován nedostalo by se na něj tolik lidiček, takže příměr " názorná učební pomůcka" je namístě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)
  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama