Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl z hlediska scénáře naprostá žumpa, obecně nikterak nevybočuje ze zaběhnutých kolejích téhle série. Film se motá ve třech časových rovinách, které tvoří volně propojené části, což jsou v podstatě tři hororové povídky, nutno dodat že nepříliš povedené. Snaha scénáristů dát tajemné kostce nějakou hmatatelnou podstatu a historii, naráží na zoufale laciné provedení, což je ale nešvar, na který jsme si u Hellraisera už bohužel zvykli. Efekty jsou standardně béčkové, i když některé nápady nejsou z nejhorších („siamští“ Cenobiti, rozpůlení v zrcadle, efektní sťatí „současného“ Merchanta). Vrchní pekelník Pinhead tady není tak výrazný jako v předchozím díle, přesto i tady několikrát vtipně zahláškuje a vůbec to je sympaťák už od pohledu. :-) Celkově je tohle jeden z nejslabších dílů série, přesto nijak výrazně na ostatní neztrácí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysmech celej serii Hellraiser. A krasny dokaz toho, ze demencia vitazi aj v hororoch. Opatovna zmena rezisera /Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych tvorcov, ktori nechcu, aby divaci poznali ich prave mena- lebo sa za film casto hanbia/, deravy a retardovany scenar, primitivne dialogy a absencia atmosfery zaistuju tomuto filmu odo mna 10 % ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku možno malo ísť o ultimatívny hellraiserovký snímok. Odohráva sa to v troch odlišných dobách, ktoré potenciálne ponúkali záplavu trikov a všemožného gore. Ale, to by si najprv boli museli tvorcovia vstúpiť do svedomia, pretože takýto katastrofálny guláš, ktorý dá sa povedať spláchol sériu do hajzlu, sa len tak nevidí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nemohoucí blábol, pomalu jsem nepochopil, o co vlastně šlo (zničit peklo?). Příběh probíhal ve třech časových rovinách, přičemž jenom ta nejkratší z 18. století o vzniku kostky nabídla špetku atmosféry; hrozivě nudná současnost vše dokonale zazdila, no a celé to orámoval jakýsi experiment z vesmírné stanice budoucnosti, aspoň vzdáleně se přibližující průměrné hororové naháněčce. Ikonický Pinhead tentokrát jenom nevýrazně hrozil a rozumoval, a to bolelo mnohem hůře, než úsměvně slabé až ubohé triky. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • V rámci reklamní kampaně byla k vidění různá monstra, jako např. Cenobiti s křídly nebo Ďábelští klaunové, ale v konečné fázi filmu se neobjevili, jelikož studio chtělo vydat film co nejdříve. (HellFire)
  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)

Reklama

Reklama