Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tajemno odstraněno, cákanců neskutečné množství. Trošku nerozumím obalu kde jsou vyobrazeni Cenobité, kteří zde nehrají, namísto nich jsou zde vytvořeni noví, ale nejsou nijak zvášť úchvatní. Možná ten rekreační kameraman co má objektiv místo oka. Doug Bradley opět ukazuje svoji civilní přívětivou tvář. Kdo má rád atmosférické horory ten ještě ani při tomhle díle nemůže sáhnout vedle. 60% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bavil mě masakr v The Boiler Room klubu a to, co následovalo (nahánění se s Joey), jistojistě jedna z nejlepších horrorových sekvenci, které jsem viděl (a že na horrory koukám relativně často), možná nejlepší část z Hellraisera vůbec. Na čtyři hvězdičky ale tato část hodnocení nevytáhla, a to ne kvůli tomu, že trvá relativně dlouhou dobu, než se film dopracuje k něčemu kloudnému (zhruba 2/3 filmu se nebojím označit za vatu), vadilo mně nové „rámování“ Pinheada. Na prvních dvou filmech se mi líbilo, že Pinhead (a cenobité vůbec) byl povznesen nad základní etické kategorie, pohyboval se mimo rámec dobra a zla. Byl to zkrátka služebník, který přinášel zapovězené rozkoše (de facto masochismus). Myslím, že je chyba, že ho pokračující filmy (tedy III a IV) nově vykreslují jako monstrum bažící po krvi, maniaka o vlastní vůli. Bojím se, že kvůli tomu mě už žádný další Hellraiser nebude bavit. Bojím se, že tahle sága právě zde nastupuje cestu od promyšlené mytologie (vize světa, kde nelze rozlišit slast od bolesti) k bezduchým vyvražďováčkám. 65 % ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa režie chopil Anthony Hickox a nedopadlo to špatne naopak počíňal si velmi dobre i keď tento diel je už trošku akčnejší. Hneď na začiatku si kocku kúpi majiteľ baru ale je pokrytá soškou a potom zistuje že niečo vtom je. Po otvorený sa začínajú krvavé scény u ktorých sme zvyknutí ( pekne to rozbehol na diskotéke Pinhead krv striekala zo všadial). Nuda vôbec neprekypuje a po prvých dvoch častiach tu máme dosť solídne pokračovanie s trochou porciou gore. PS: Pinhead vtomto diely už nebude len na konci ale aj po celý film :). ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Přestože se mi první dva díly Hellraisera líbily, trvalo mi dva roky, než jsem se odvážil na třetí. Měl jsem už prostě obavy, že většina dobrých nápadů byla vypotřebována a teď už půjde jen o obyčejný slasher. První půl hodina je slibná. Líbila se mi tu ta záhadná atmosféra a byl jsem zvědavý, kam děj tohoto filmu směřuje. Nicméně pak se to nějak zvrtlo a nastalo zabíjení ve velkém, které mi tu připadalo spíš na efekt. O to horší mi přišel důvod, proč je tu tzv. Pinhead takový jaký je. Myslím, že po druhém díle ho měli tvůrci spíš nechat být a přijít s novou hlavní zápornou postavou. Nicméně když bych film nebral tak vážně, tak můžu s klidem říct, že se jedná o solidní béčkový horor, u kterého se alespoň nebudete nudit. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Už nie tak dobré pokračovanie (ako z 1 na 2), ale bohužial posledné čo stojí za zmienku! Nebolo by na škodu, držať sa dvojky a už nekriesiť Pinheada, ale to by sme boli ukrátený o Pinheadove vyčíňanie v mestkých uliciach, ktorý si tvorí nových cenobitov. Film má trošku iný kolorit ako predošlé časti. Snímka ponúka originálne gore scény a výborné monológy pinheada! Peklo v podobe Pinheadovho tela masakruje desiatky obetí na počkanie a počúva zvuk náreku v doprovede melódie rezu mäsa žiletkou! Hellraiser III je absolútne geniálny spôsob zhmotnenia pekla a bolesti postavené na voľbe človeka! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film získal Cenu publika na Bruselském mezinárodním festivalu fantasy filmů. (Terva)
  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)
  • Poté, co Joey uvidí v televizi falešné zprávy, zavolá Docovi, aby si zapnul televizi na kanál 12. Když Doc přepíná, můžete mimo jiné spatřit scénu z předchozího filmu režiséra Hickoxe Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (HellFire)

Reklama

Reklama