Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Soft verze Ostrova dr. Moreaua, která měla být asi postavena na spoustě počítačových triků (režie, hereckých výkonů či příběhu si tam člověk nevšimne), leč ty jsou bohužel kombinací Need for Speed 3 a Dooma 2, nehledě na to, že obsahuje jednu scénu s hrdinským černochem, za kterou by scénárista zasloužil pomalu utrhat prsty pinzetou. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To si takhle sedí Ben Kingsley ve své vilce, líně usrkává Crystal a na pravém koleni houpe vnoučka, který se po chvíli zeptá: ,,Dědo, co je to filmový propadák?" Pověrčivý Ben se lekne: ,,Fuj, kdo tě učí takový sprosťárny?" Malá očka se upřou na holohlavého pána: ,,Mluvil o tom mladej Costner, že když táta natočí propadák, tak je doma veselo a rodiče si začnou házet s nádobím. Dědo, natoč taky nějakej propadák, prosííím." Kingsley chtěl vnoučka odbít větou: ,,Spielberga na tebe, harante. Ten by ti dal chtít točit propadák." Jenže pohled do nevinných oček byl tak odzbrojující, že Ben nakonec vzal telefon a vytočil režiséra Hyamse, aby mu řekl, že to tedy bere, ale s tím, že mu režisér musí poslat znovu scénář, protože mu první doručený přišel tak hloupý, že si na něm zatancoval rituální, židovský taneček, poté ho celý roztříhal, spálil a popel poslal na dno oceánu. A jak si vnouček přál, tak se také stalo. V první řadě film nehorázně prodělal a v té druhé je to propadák i po umělecké stránce. Ono námět to špatný nebyl. Ukázat komerční využití pro cestování v čase, ale samotný scénář je chytrý asi jako kalkulačka bez baterek. Scénáristům zřejmě základy fyziky a zákon kauzality nic neříká. Vždyť by si lidé ty změny neuvědomovali. Triková stránka je také úděsná. Nejhorší jsou naklíčované scény, kdy herci přešlapují z jedné nohy na druhou a za nimi běží pozadí, jako že pochodují. Herci v čele s Edwardem Burnesem jsou nevýrazní. A Kingsley tu ani nemusel být. Ty jeho vlasy jsou přirozené asi jako bezdomovec v luxusní restauraci. Jestli existuje film, který je naprostá ztráta času, jsou to právě Lovci dinosaurů. ()

Reklama

EdaS odpad!

všechny recenze uživatele

Hyams dosud točil vždycky aspoň řemeslně spolehlivě. Lovci dinosaurů se opravdu nedají popsat, ti se musí zažít. Chápu, že kulisy zničila velká voda, chápu, že produkční společnost zbankrotovala, ale na IMDB je uveden rozpočet 52 mil. dolarů, zatímco já viděl triky horší než z dvacet let starého televizního seriálu (už ten úvodní dinosaurus připomínající umělohmotnou figurku mi vyrazil dech). Celý příběh zoufale parazitující na Bradburyho povídce (bylo to asi první sci-fi, co jsem četl, takže budu nemilosrdný) je naprosto šíleně špatný (časové vlny, evoluce) - když jsem viděl nedávno Alone In The Dark, myslel jsem si, že tohle nikdo trumfnout nemůže - a vida, oni to pak dokonce dají do našich kin! Nejdřív jsem nevěřícně zíral, pak se smál, nakonec mi bylo stydno za všechny zůčastněné, nejvíc asi za Bena Kingsleyho. Lovci dinosaurů jsou tak špatní, že horší to asi být nemůže. Pobavit ale leckoho svou špatností můžou... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +velice se mi líbil námět a rovněž zpracování města -samozřejmě už méně technické zpracování těch potvor (PC hry z roku raz dva nabídnou lepší animaci)/// Prvně jsem na tohle zašel do kina a podruhé jsem to skounul dnes na DVD. No všichni víme jak špatný to je film a já vám řeknu, že se skutečně dal natočit lépe. Nadruhou stranu filmů s podobným námětem nevznikají tuny a tak jsem rád za každé i třeba hloupější scífko. Když o tom tak uvažuji, tak tento žánr u mě začíná vyhrávát (i proto se teším na Transformers) A třeba i proto tento film neodsoudím k záhubě a narovinu řeknu, že jsem neměl problém ani s druhým zhlédnutím./// Celkem 53%/// ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na dovolenke som na to večer náhodou natrafil a nedalo mi, aby som to aspoň jedným okom nesledoval a potvrdil, či je to vážne také zlé. Videli sme aj horšie "diela", ale najviac bodov strháva katastrofálne kolísavá úroveň trikov, kaskadérskych kúskov i snaha tvorcov napchať do filmu všetko čo sa len dá. Ben Kingsley ani E. Burns sa týmto chváliť určite nebudú. 20%. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Film se točil v Praze během velké povodně roku 2002. (ČSFD)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama