Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

kitano 

všechny recenze uživatele

Pre deti kopa roztomilych hovoriacych chlpatych zvieratok, a pre ostatnych niekolko velmi vydarenych vtipov (zvucka THX) a pribeh vystavany ako kritika konzumnej spolocnosti. "Co to je? To je auto. Ludia ho pouzivaju, lebo pomalu zabudaju chodit". Snimok ktory z tej kopy nepodarenych animakov z poslednej doby jednoznacne vinika. (7/10) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám slušnej rozjezd filmu - ještě jsem se pořádně ani neusadil a už jsem byl přikovanej k sedadlu. Ne však na dlouho, protože další hodinu jsem se válel smíchy po podlaze... ;o) Over The Hedge je neuvěřitelně kvalitní animovaná komedie, ve které překvapivě nehrají prim krásné animované zvířátka (tím nechci říct, že by se mi nelíbily), ale výborný scénář napěchovaný až po strop neutichající akcí a odzbrojujícími dialogy! Moc mě potěšil fakt, že ještě stále se najdou lidé, kteří natočí animák podle scénáře a ne animák jen z toho důvodu, že mají dobrého ilustrátora, který nakreslil "superextrasrandovněroztomilé" zvířátka. Škoda přeškoda, že jim v závěru tak nějak došel dech. I když on je i ten závěr zřejmě k popukání legrační a napínavý zároveň, ale ona prostě ta první hodinka nastavila laťku tak strašlivě vysoko, že závěr prostě působí prázdně. Over The Hedge je přesto pro mě druhým nejlepším animákem všech dob - hned za druhým Shrekem - a to jako doporučení úplně stačí, ne? [červen 2006] ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Family Of Me – Ben Folds ,2. RJ Enters The Cave – Rupert Gregson-Williams ,3. The Family Awakes - Rupert Gregson-Williams ,4. Heist – Ben Folds ,5. Lost In The Supermarket – Ben Folds ,6. Lets Call It Steve - Rupert Gregson-Williams ,7. Hammy Time - Rupert Gregson-Williams ,8. Still – Ben Folds ,9. Play? - Rupert Gregson-Williams ,10. Rockin’ The Suburbs (Over The Hedge Version) – Ben Folds featuring William Shatner ,11. The Inside Heist - Rupert Gregson-Williams ,12. RJ Rescues His Family - Rupert Gregson-Williams ,13. Still (Reprise) – Ben Folds , ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný animák, který se ale dle mého názoru hodí spíše pro malé (nemyslím vzrůstem :-))) diváky. Ačkoliv musím uznat, že i já jsem se bavil skvěle. Nejvíc jsem si oblíbil asi veverku, které jsem se smál pokaždé, když se objevila na plátně. Z nějakého důvodu jsem při sledování tohoto snímku dostával neustále hlad, takže při projekci rozhodně doporučuji, mít nějakou mňamku po ruce :))........ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když poprvé zvířátka spatřila plot, naivně jsem se domníval, že uvidím film s lehce ekologickým podtextem o tom, jak to s námi lidmi má ta sympatická havěť těžké. Jenže pak se jiskřícíma očičkama na zvířecí rodinku podíval mýval RJ a já pochopil, že to bude trochu jinak. Co víc, bylo mi jasné, jaký bude závěr filmu a jak se k němu film dohrabe. A ano, věděl jsem, že v něm bude moralizovaní o rodinných hodnotách. Nic proti rodinným hodnotám, naopak, jen by to při jejich propagaci chtělo více invence... Nezbylo mi než doufat, že na oné cestě k závěru z okna zahlédnu mnoho podařených vtipů. Bylo jich však jen pár. A tak pro mě nejlepším animákem o trablech zvířat s lidmi zůstává Pompoko. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Medzi dvomi záverečnými titulkami sa nachádza ešte krátka scéna. (JADIM)
  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)

Reklama

Reklama