Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná veľkovýpravná oddychovka v hlavnej úlohe s hercom, ktorého je veľká škoda. Príbeh bol síce zaujímavý, no obsahoval aj miesta, ktoré trochu začínali nudiť. Na svedomí to mala hlavne kolísavá dramatická stránka filmu, kde sa mi zdali jednotlivé pasáže v kontexte udalostí okolo postáv a ich konania pomerne nevyrovnané. Skrátka, chcelo to lepšiu dramatizáciu. Lepší priemer. 65/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No nevim, nebylo to dokonalé a větším rozpočtem by tvůrci také asi nepohrdli, ale určitě jsem se nenudil. Zvlášť scéna s Arabama vyskakujícíma z písku se mi zamluvala. Heath Ledger zde odvádí svůj herecký standard, Wes Bentley zahrál velice dobře a Djimon Hounsou je fakt cool. Přijde mi to tak na 70% ale když zde vidím ta nízká hodnocení, tak já dám vysoké. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Buď som sa pozeral na iný film, alebo som bol v nejakej divnej nálade, kedy sa mi páči úplne všetko. Klasická dobrodružno-romantická omáčka je doplnená pomerne realistickými a drsnými zábermi zo Sudánu, s jednou dobre (nie výborne) natočenou bitkou uprostred púšte. Ústrednej trojke to spolu sekne, len som mal pocit, že film vznikol kvoli neustálemu detailovaniu Ledgerovej tváre a jeho očí (takže, aby na to došlo čo najviac žien). Britská vojnová posádka v Sudáne mi bola neskutočne nesympatická, tak som skor držal palce arabom. Záver bol trochu rozpačitý, ale pi hroze, čo som podla komentárov čakal, som bol celkovo spokojný. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý poručík Heath Ledger, potomek starého vojenského rodu, se odmítne postavit do čela svého pluku a způsobí poprask. Otec ho zavrhne, milovaná snoubenka opustí a kamarádi dají najevo své pohrdání symbolickým pírky hanby. Jenže netuší, že brzy budou jeho statečnost potřebovat, aby je zachránil před jistou smrtí. Dobrodružně laděnému příběhu vévodí Heath Ledger, ale i režijně si nevede špatně Shekhar Kapur. Film mě nenudil a klidně se mu dá dát vyšší hodnocení, ale působil na mě tak nějak naivně a v závěru docela rozvlekle. V mírně nadprůměrném levelu mu to sedí lépe, než jako výjimečný film. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Film se ve skutečnosti nenatáčel v Súdánu, ale v Maroku. (Candice)
  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama