Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz som trocha vychladol od pondelka.... Ale stale vo mne este doznieva OBROVSKEEEE SKLAMANIE. ufff... uff... Uz po sedmicke som zostal trocha v rozpakoch. Ale osmicka ma uplne dorazila. tak ako som bol nadseny z prvych 6 casti (az miestami jemne euforicky) tak som teraz Zhnuseny i znudeny zaroven. Jednoducho KOMEDIALNA rovina fungovala na jednotku. Akcna sedmicka sotva na dostatocnu, ale takmer hodinovy depresivny pohreb nakoniec vo vysledku stal za tie sracky co nakoniec vyliali z urny. Kolecko (alebo Prusa?) jednoducho zaver nezvladli. Vravi sa ze najtazsie je ZACAT a SKONCIT, medzitym to nejako ide. Presne to je pribeh Mostu!... Skvely rozbeh, potom sprint, ale bezec koli krcom nedobehol do ciela v casom limite. Pre mna MOST skoncil ako Vyborny serial ale mal Bohuzial len *6 casti...* D Y C K Y pamatuj ze zaver ma byt nejlepsi ze serialu ne NEJHORSI... Zdar kOLECKO! ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpačitý sedmý díl mi najednou dává smysl jako nutná předehra k velkolepému finále. Proč velkolepému? Na první pohled totiž může působit nenápadně, žádnou taškařici nečekejte. Natožpak happy-end. Připravte se na nával emocí. Smutku, trapnosti, osamění. Co seriál zatím naznačoval tady naplno vybublá na povrch. Most se ponoří do mlhy. Smekám, že se tvůrcům podařilo tuhle proměnu ze sitcomu, který si dělá srandu ze všeho a ze všech, úplně přirozeně provést, a přitom humor úplně neupozadit (i když spíš než vtipné jsou absurdní situace a průpovídky až děsivě uvěřitelné). Síla. Posledních deset minut je plných trapnosti a zoufalství, přesto je konec dojemný se špetkou naděje do budoucna. PS: A ne, pokračování si pro jistotu nepřeju. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fňuk fňuk – je tu konec. Nicméně i v samotném závěru si dokázali tvůrci udělat prdel i z takové věci jako je funus či kradení popela zemřelého. Netradiční vyvrcholení, ale nevadí. Pokud je tohle už vážně konec a žádná druhá série nebude tak OK, pobavil jsem se u toho – některé postavy byly super, rozhodně nelituji, že jsem se na to podíval. Takže uděláme pápá Čočkine, pápá Moste…nebo prostě jen „Dycky Most…“ ()

Clara 

všechny recenze uživatele

Je spousta seriálu u kterých si řeknete, bože proč tak dlouho, to by stačilo na film. A pak i filmy, co by stačily jen za zmínku. Ale to sem nepatří. Z Mostu chci víc, mrzi me, že skončil, ale tak to má být. Smekám, v nejlepším se má přestat, ale kde bylo to nejlepší? Tolik promarnenych nápadů, ovšem tento k něm nepatří. Pořád mám pocit, že to bylo málo. Neobyčejně obyčejný příběh lidi. A kolikrát ani neobyčejne nestačí. Tady jo, vlastně ne, chci víc!!! Díky za to, že to je- spojení spravnyho ceskyho humoru a důstojnosti. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten konec byl velmi citlivý, přesně tak citlivý v nastavení těch posledních dílů. Sranda byla, ale převážil stesk, protože ten zásah smrti do této série dal všemu takový nový rozměr, jemuž jsem podlehl a málem utíral slzy. Ještě si tento díl dám znovu, abych věděl, zda to bude fungovat i podruhé. Nicméně trochu se musím pozastavit nad tím, co poslední týden seriálu dělala ČT. Ano, mimo to gigapromo, které zabralo více jak dvě hodiny v pondělním zpravodajství, tak narážím hlavně na ten posun času, jehož ospravedlnění jsem shledal pouze v jedné konkrétní situaci, jinak nebylo vůbec na místě, neboť MOST neuhnul ze svých zaběhnutých kolejí a nic šokujícího, z hlediska nejakých vulgarit, nepřinesl, alespoň tedy z mého pohledu. Každopádně nedávalo to smysl a možná budilo i trochu přehnaná očekávání. Ať je to, jak je to, tak na celkový dojem to nemělo žádný vliv. MOST poskytl na pár dalších let ojedinělou příležitost, jak dostat čtvrtinu lidí v Česku dohromady a sledovat poměrně neotřelý vhled na témata, která nemusí být vždy úplně příjemná. Bohužel se obávám, že účinek seriálu nebude mít razantní dopad na zlepšení myšlení a života, pouze dočasný. Rád se budu mýlit a přeju si, aby to tak nebylo. Už jenom kvůli tomu Čočkinovi. Věřím a doufám. 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)
  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)

Reklama

Reklama