Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

misterz 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s ostatnými Kingovkami je táto asi najmenej "Kingovská". Mysteriózny charakter je tu síce zachovaný, ale nie až v takej miere ako som pri Kingovkách zvyknutý. Dejová linka si tu v porovnaní s ostatnými dielami tohto autora ide svojou vlastnou cestičkou, pričom pozornosť zameriava i na politické podhubie tej doby (50. roky), konkrétne na americký antikomunizmus a mccarthismus. Ako vidno ľudské práva sa v tých časoch porušovali na oboch stranách. Príbeh ako taký ma síce moc nenadchol a ani A. Hopkins sa tu po hereckej stránke nejak nepretrhol, avšak dokázala si ma získať aspoň atmosféra snímku, aj keď zase v konečnom zúčtovaní sa nedostavili žiadne výraznejšie emócie, skrátka ako rýchlo prišlo tak aj rýchlo odišlo. O mesiac už nebudem vedieť o čom to bolo. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ!!!! po Shawshanku a Zelené Míli brilantně zpracovaný King, tohle jsem tedy vážně nečekal. Ihned po shlédnutí se mi film objevil v mojí top 10 - tak emočně rozerván jsem nebyl už hodně dlouho. Anton Yelchin (kdo to proboha je) , v době natáčení sotva 12letý kluk, tu předvádí pro mě nejlepší dětský herecký výkon ever ! A samozřejmě Anthony Hopkins v roli tajuplného staříka, opředeného tajemstvími...člověk si v průběhu filmu pořád říká, taková příjemná oddychovka, podpořená právě sametovým hlasem velkého vypravěče A.H., jak to asi může skončit - a ten konec je ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.......skvělý je slabé slovo a nejhorší na tom všem je, že pokud bych chtěl trochu komentovat, o co jde, nevyhnu se bohužel spoilerům. Takže se na to každý prostě musí podívat - jediné, co mě mrzí ve zdejší komunitě, je podhodnocený rating ani ne na 75 %, kde mnoho komentujících praví, jaká je to hrozná nuda...Pravdou je, že Kinga nepochopí úplně každý................... moje hodnocení = 10 z 10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zrovna tahle kniha Stephena Kinga patří k mým oblíbenějším, i když není vyloženě na špici. Ale Anthony Hopkins a Anton Yelchin dali postavám tu správnou podobu a já jsem jen znovu a rád sledoval jejich příběh, který je o dospívání, není to příběh vyloženě hororový, ale o to je krásnější jeho laskavost s lehkou tragičností. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ moja najobľúbenejšia filmová adaptácia Kinga z tých, čo som videla. Dej knihy nie je obsiahnutý celý, iba prvá časť venujúca sa detstvu Bobbyho a jeho spomienkam na Teda (jaj, znalci Temnej veže vedia). Komorná dráma, ktorá postupne citlivo nahliada do duší postáv, tak ako to vie jedna z postáv. Hopkins klasicky úžasný, veľmi dobre typovo zvolený a v tomto filme som niekedy v roku 2002-2003 objavila Antona Yelchina. No nemôžem ho nemať rada. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Ted se během filmu zmíní o "knihovní policii". O tomto útvaru píše Stephen King ve své antalogii „Four Past Midnight“ (česky Čtyři po půlnoci). (Othello)
  • V nekrologu, který obdrží dospělý Bobby o Sullivanovi, se píše, že zemřel při hromadné autohavárii. Tak skutečně zemře i v knize a přesné okolnosti jeho smrti rozebírá povídka „Why We´re in Vietnam“ (česky Proč jsme byli ve Vietnamu, vyšlo též ve sborníku Srdce v Atlantidě). (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama